Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe regel je zelf een interview?

Even wat meer info :)

In het verleden publiceerde ik 3 boeken bij een reguliere uitgeverij. Ik was blij dat zij de touwtjes in handen namen, maar op gebied van promotie werd er niet veel gedaan. Na lang twijfelen wil ik mijn 4de roman in POD uitgeven; zo zou de promotie volledig mijn eigen taak zijn. Nu geef ik eerlijk toe: zelf weet ik ook niet veel van promotie.

Ik zou graag beginnen met uitzoeken hoe je interviews kan regelen. In mijn dorp ontmoette ik al 1 journalist, maar die heeft inmiddels een reputatie van "dé journalist voor hopeloze wannabe's". Ook heeft hij de gewoonte om zelf de foto's voor bij zijn artikels te maken: heel amateuristisch, met een versleten camera, achterin zijn verdorde tuin. Voor mijn volgend boek mik ik veel hoger. Kan ik tijdschriften en kranten zelf aanschrijven met de vraag of ze mij willen interviewen? Alle tips welkom!

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ovidia schrijft; "Kan ik tijdschriften en kranten zelf aanschrijven met de vraag of ze mij willen interviewen? "

Ja dat kan.  

Alle tips welkom!

"Dag meneer Kockelmann, u spreekt met Ovidia. Wil u alstublieft mij interviewen en mijn 4e roman, deze keer een Pod, in de aandacht brengen. Voor een goed interview en perfecte foto`s ben ik bereid u daar vorstelijk voor te betalen." 

Dit klinkt misschien raar, maar ...  doe dit eens naar alle topinterviewers in binnen en buitenland, elke dag! 

Of, mail aan de griffier van de Eerste Kamer met het verzoek aanwezig te mogen zijn in de Koninklijke Schouwburg als de Koning de Troonrede uitspreekt en draag een hoedje van [uw boek]papier. 

Of, ga naar het aanmeldcentrum naast de COA-opvang in Ter Apel en geef elke asielzoeker een aansteker en een exemplaar van uw boek op een ijskoude dag/avond/nacht in bijzijn van tv-ploegen en reporters.