Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 400 Groen of rood

3 mei 2022 - 14:45

“Wij moeten dit stil houden en alles in het geniep uitvoeren”,  zegt Godar.
Ondertussen werpt Lindefried hem steelse blikken toe. Milkof merkt het en maakt van haar onoplettendheid gebruik om stiekem  een van de rode balsters in zijn jagerstas te verstoppen.

“Wat een secreet,”  zucht Wilderop, “om die dingen hier heimelijk te verbergen.”
“Ha, voor ons kon ze dit niet langer verborgen houden!”  oppert Junrop.

In het donker zijn de bendeleden naar de hut geslopen van Ballianda, nadat ze er zich van verzekerd hebben dat zij het woud is ingetrokken op een van haar obscure zoektochten.

Junrop en Wilderop stoppen de groene balsters in een linnen zak.  De rode gaan in een metalen kistje. Ze willen vermijden dat ze door hun straling opvallen  eens ze in het duister terugkeren. Godar neemt het kistje onder de arm en Lindefried fluistert dat ze de linnen zak zal dragen. Vandaag heeft de clandestiene Bende van Droggel eindelijk het raadsel van de verdwenen balsters opgelost. De raadselachtige  Ballianda zal haar straf niet ontlopen.

Ze sluipen geruisloos terug naar hun hol in de Wolderkloof. Wilderop loopt vooraan en dan komt Godar met het kistje. Lindefried volgt hem op de voet met de linnen zak. Op zijn beurt volgt Milkof en Junrop sluit de rangen.

Plots moet  Lindefried hard niezen. Ze keert zich om naar Milkof en vraagt of hij een zakdoek bij heeft.  Van zijn melk gebracht door de knappe Lindefried, opent hij onachtzaam zijn jagerstas. In het pikkedonker licht de rode balster fel op.

Zo wordt een nieuw geheim onthuld.

 

(opdracht binnen de opdracht: zoek in deze tekst naar synoniemen van het woord ‘geheim’)

 

 

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 mei 2022 - 1:05

Oej, ik hou niet van opdrachten, sorry. Daar verlies je me mee, klinkt teveel als school.

Niettegenstaande dat de zinnen mooi zijn, is het een huzarenstuk om zoveel personages op te voeren in zo weinig woorden. Ook al zijn het mooie namen. Je houdt van fantasy dat is duidelijk, ik snap er geen jota van. (maar dat ligt aan mij!)

 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 mei 2022 - 4:42

Hoi Schmetterling, groen of rood, wie zal het zeggen. Ik krijg er niet echt een beeld bij, mijn gebrek aan fantasie vrees ik.

Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
4 mei 2022 - 8:46

Hey Schmetterling, het verhaal boeit wel. Niet dat ik snap wat er aan de hand is, voor mij lijkt het op een verhaal dat te ver ingedikt is om aan de opdracht te voldoen.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 mei 2022 - 10:40

Hey Schmetterling, Fantasy is niet helemaal mijn ding, maar toch goed geschreven. Net als mijn voorgangers begrijp ik het niet helemaal, maar ligt dat waarschijnlijk aan mij. Wat zijn de balsters waar je het over hebt? Als daar iets meer duidelijkheid over was geweest, had het verhaal me misschien meer kunnen vasthouden.

Wat verwacht je precies van de opdracht in de opdracht? Dat ontgaat me eigenlijk

Gi

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
4 mei 2022 - 10:43

Schmetterling, spijtig dat afbeeldingen hier verboden zijn, anders had je er een tekeningetje bij kunnen maken van een balster. Dat het over geheimen gaat is wel duidelijk en alleen al/maar voor het bedenken van de namen krijg je goede punten.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
6 mei 2022 - 13:36

Ik doe ook mijn best, maar kom er niet uit. Fantasy is ook niet echt 'mijn ding'. Ik haak wat af op al die namen en breek mijn hoofd op 'balster'. (Variant op bolster of een bal-ster?) Daardoor blijf ik vooral in verwarring achter, want het is duidelijk dat je een bedoeling hebt, maar welke?

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 mei 2022 - 14:22

@ Hadeke: zoek het niet te ver. Er is geen andere bedoeling dan een spielerei met het woord 'geheim'. Fijn dat je het toch gelezen en becommentarieerd hebt. 

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 mei 2022 - 14:31

@Gi: een afbeelding van een balster? Moeilijk, de groene zijn wat slijmerig en de rode lichten op in het donker. Het zijn echt 'heimelijke' dingen ...

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 mei 2022 - 12:40

Hoi Schmetterling, de vele namen en het raadselachtige voorwerp met een groene dan wel rode verschijningsvorm maken je verhaal voor mij wat ontoegankelijk. Dat zal aan mij liggen; ik heb niets met fantasy. Ieder zijn meug, denk ik dan maar.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
10 mei 2022 - 11:40

Grappig gebruik gemaakt van synoniemen. Ik heb niet zo precies geteld maar ergens tussen de tien en vijf. En toch valt het niet zo op dat je ze gebruikt. Heimelijk, secreet, enz. Ik had bij deze opdracht iets anders verwacht maar mogelijk lag het aan mijn open formulering. De grote hoeveelheid personages maakt het lezen zwaarder. Maar aan de andere kant geeft het ook meer verwarring, wat je kunt willen. Het is niet zo ingewikkeld, er wordt gezocht naar balsterren en ze worden snel gevonden. Helaas vergeten de tas te sluiten.

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
10 mei 2022 - 12:28

Voilà Odile, zo simpel was het, een beetje fantaseren rond het woord 'geheim' en me wat amuseren met onbestaande woorden en ongebruikelijke namen. Mogelijk had ik bij het schrijven de verkeerde muze op bezoek.