Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfgroep kinderboeken

Hallo! Ik ben net begonnen aan m'n eerste kinderverhaal voor 9-12 jarigen. Graag zou ik een groep willen starten met mensen die ook een kinderboek aan het schrijven zijn. Ter ondersteuning, maar ook als stok achter de deur. Bijvoorbeeld elke maand 4000 woorden bij elkaar inleveren.

Ik woon in Rotterdam, maar we kunnen ook online afspreken.

Hoor graag van jullie!

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

Lijkt me leuk, ik doe graag mee! Ik woon in de buurt van Rotterdam, maar online is wel handig is deze donkere tijden. 

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Gegroet, ik ben Morris uit Amsterdam. Als schoolmeester schrijf ik voor de kinderen uit mijn klas. Ze smullen ervan, ik wil er graag de boer mee op. Maar eerst samen met jullie schaven en schrappen en delen en lachen en huilen..... 

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoihoi,

Is deze oproep nog actief? Ik heb interesse om mee te doen! Ik woon in Utrecht en schrijf graag voor wat oudere kinderen/jonge young adults. Ik hoor het graag!

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Kinderboeken schrijven is een vak apart, dat vereist veel meer kennis van taalbeheersing en kennisoverdracht dan voor volwassenenboeken nodig is. Als de schrijfgroep gaat over hoe een schrijver moet formuleren voor welke leeftijdscategorie, over zinsconstructies, over woordenschatten, over welke achtergrondinformatie expliciet moet, en dat soort zaken, dan wil ik graag meedenken en meeleren. Ik heb wat geschreven aan schoolboeken en daarvan geleerd hoe veel ik nog moet leren. Meld me of ik welkom ben met mijn gezeur over elk woord.

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo!

Ik vroeg me ook af of deze oproep nog actief was. Ik zou graag meedoen. Ik heb in 2006 een MA Writing for Children afgerond in de UK en schrijf voornamelijk in het Engels, maar ik moet bekennen dat er de laatste jaren van schrijven weinig terecht is gekomen. Ik wil het graag weer oppakken, met anderen samen inspiratie opdoen en elkaar stimuleren. Ik woon in de buurt van Schagen dus online zou voor mij ook het handigst zijn.