Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi allemaal

Mijn naam is Laura en ik kwam deze pagina tegen op zoek naar schrijfwedstrijden om zo mijn hobby weer eens op te pakken. Ik vraag me wel af hoe reëel het is om een keer gekozen te worden, aangezien ik geen idee heb hoeveel verhalen een uitgeverij ontvangt als ze plaats hebben voor 25 kortverhalen in hun bundel. Naast schrijven schilder ik, voornamelijk olieverfschilderijen en heb regelmatig exposities. Ik ben nog aan het bekijken of ik dat kan combineren. Misschien door eens een boekcover te ontwerpen ofzo.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Laura,

Je kunt altijd gewoon meedoen aan een wedstrijd. Natuurlijk is de kans dat je wint niet supergroot, maar dat maakt het des te gaver als je wél wint, want dat zegt dan ook echt iets over de kwaliteit van je verhaal. En zo niet, dan is meedoen toch goed voor je schrijven. Het geeft je een concreet doel en een deadline, toch?

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

dag Laura (vind ik zo'n mooi naam) welkom...

Schrijf vooral omdat je het leuk vindt... Doe aan wedstrijden mee vooral omdat het je inspiratie geeft en je het een ervaring vindt en je er misschien ook iets van kunt leren... En als je dan wint, of tot de top 3 (of tien of twintig) behoort, hoe gaaf is dat?

Zelf vind ik wel dat er over de jaren een evolutie is ontstaan in het verhalenwedstrijdlandschap... Vroeger was het vaak zo dat bij een wedstrijd de drie eerste plaatsen werden bekend gemaakt en dat was het dan, hoorde je daar niet bij, wist je niet hoe ver je stond, of je als schrijver iets waard was, of niet... Maar tegenwoordig heb je veel verhalenwedstrijd die ook werken met een longlist en shortlist. En dat vind ik persoonlijk wel fijner...

Veel succes in ieder geval.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Er zijn veel wedstrijden, en er zit groot verloop in. Bij minder bekende of lokale wedstrijden kun je één van enkele tientallen inzendingen zijn. Op een wedstrijd uitgeschreven door een bekende uitgeverij kunnen dan weer tegen de duizend inzendingen komen. En alles daartussenin.

Bij veel landelijke, genre-specifieke wedstrijden (bijvoorbeeld voor alleen thrillers, romantiek, of fantasy) kun je zo'n beetje uitgaan van één- à tweehonderd inzendingen. Maar het blijft nattevingerwerk.