Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#349 - Spiderman kan het niet meer (herschrijf 3)

“Spiderman, zoek haar dan toch!”

Zoals elke nacht schrik ik met een schreeuw wakker uit een droom die geen droom lijkt. Mijn hart bonst alsof een paukenist met frustraties zich uitleeft. Rechtop in bed tuur ik naar de linkerbovenhoek van de slaapkamer waar Spiderman zoëven nog hing, ondersteboven gehurkt zoals alleen hij dat kan. 

Vier uur. Mijn vrouw merkt niets en snurkt rustig door. Of doet ze alsof? Het stoort haar dat ik haar steeds weer wakker schreeuw. In ruzies beloof ik therapeuten te bezoeken, maar ik zuip het geld op. Wat heb ik zin in een borrel. 

“Hier papa, voor jou.”

In een witte nachtjurk staat mijn meisje naast mijn bed. Haar blonde haren stralen wit licht in de donkere slaapkamer. Ze reikt me een glas whiskey aan. Ik drink een teug. Mijn vrouw knort zacht. Zij verplichtte me naar die dokter te gaan die medicatie tegen denken voorschreef. Maar ik neem zijn pillen niet. Ik wil niet dat ze niet meer langskomt. Mijn meisje streelt mijn buik en legt een mes in mijn hand. Ik ril.

“Papa, verlos je van haar.”

Ik hef het mes boven het hoofd van mijn slapende vrouw. Mijn dochter tikt op mijn billen als aanmoediging zoals een koorknaap door een priester wordt aangespoord het altaar te bestijgen en de fluit te bespelen. Ik kon het niet. Ik kan het niet. Ik laat het mes op de vloer kletteren. Mijn vrouw schrikt wakker en staart me aan. Een monotone piep giert in mijn oren en mijn tranen stromen.

“Ze was hier... Ik kan niet meer.”

Snikkend val ik in de armen van mijn vrouw. De blauwe ogen van mijn dochter in een witte jurk lachen naar een veel jongere ik, verkleed in Spiderman-kostuum. Haar laatste lach op de foto op het nachtkastje.

“Ze vinden haar wel," fluistert mijn vrouw.

Ik geloof ze niet. Alleen Spiderman kan het.

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony, een blondine met borsten? Teveel naar Dolly en haar Covid remake clipje gekeken, zeker?

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tja, drank maakt meer kapot dan je lief is. Nou, bijna dan. Goed verhaal, Tony.

Mijn hart bonst alsof een paukenist met frustraties zich uitleeft.  ---> briljant

een blondine met borsten  ---> hier heb ik ook mijn vraagtekens bij. Heeft het noemen van de borsten een bedoeling?

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

@Tony: Na 48 jaar nog helemaal gaaf, ook de stem. Van D.P. ken je vast deze: toen ze ooit op haar eentje bij Queen Liza werd ontboden zei ze bij het binnenkomen: 'Here WE are, your majesty!'

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Heb het verhaal toch stevig veranderd. Duidelijk kwam het er niet uit wat ik wou zeggen.

misschien moet ik het helemaal herschrijven. Ik denk nog even...

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony, prima verhaal maar je gebruikt veel woorden. Volgens mij (maar dat is smaak) kan e.e.a. bondiger. Dat maakt het vlotter leesbaar en kan je met dezelfde hoeveelheid woorden meer bieden.

Overigens: "Het meisje tikt op mijn billen als aanmoediging zoals een koorknaap door een priester wordt aangemoedigd het altaar te bestijgen en de fluit te bespelen." wat een prachtzin!

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@MCH: het verhaal is een worsteling geworden. Ik heb het beduidend korter gemaakt en ook iets anders laten wenden. Ik ga in het vervolg proberen aan de verleiding te weerstaan zo snel mogelijk een verhaal te posten ;)

Dank voor het compliment voor die zin!

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Tony, ik heb je verhaal graag gelezen. Het eind van het verhaal over de dochter van de jongere ik en haar laatste glimlach. Aangrijpend. 

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Musonius: opnieuw geprobeerd... dank alvast voor het idee goed te vinden, de uitwerking is lastig... Bij deze laatste poging

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony, 2e alinea kan strakker? alles T.T. maken en eerste zin niet lijdend? mijn vrouw merkt niets...stoor...beloof... zuip.?  slechts een suggestie. 

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@MCH: ik weet niet waarom ik zo graag de lijdende verleden tijd gebruik, ik heb het aangepast. Leest veel actiever inderdaad! Werkpunt! Dank!

 

@Fief: dank!

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

TonyCoppo,

Sterke en ontroerende tekst! Het verhaal leest vlot en houdt de aandacht goed vast. Het slot vind ik mooi gevonden.

Kleine suggestie:

''De blauwe ogen van mijn dochter in een witte jurk lachen naar een veel jongere ik, verkleed in Spiderman-kostuum.'' 
--> Deze zin vind ik nog niet helemaal lekker lopen, waarschijnlijk door de bijvoeglijke naamwoorden. Wellicht kun je deze nog aanscherpen?

Succes en bedankt voor je inzending!

Groet,
Lotte Petersen