Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#347 De verloren onschuld

 

Ik heb zin om tot diep in de nacht hier te blijven, totdat de junks het overnemen. Beginnend met een afgehaalde cappuccino en een baguette, begin van de avond een afhaalpizza en 's nachts falafel en een joint. Niks zeggen, maar alleen observeren en direct na thuiskomst alles verwerken voor het vijfde hoofdstuk. Waarschijnlijk past het vijfde hoofdstuk dan totaal niet meer in lijn met de eerdere, maar dat is een futiliteit. 

Er nadert een zwarte grizzlybeer en een meisje van een jaar of tien met een witte Magnum. Ze worden door velen nagestaard, wat logisch is aangezien de grizzly's normaal gesproken niet als oppas worden ingezet.  
'Sorry, is hier nog een plek vrij?', vraagt de grizzly met een lage, nasale stem. Het meisje knikt, alsof ze zelf net te laat was met de vraag te stellen. Ze heeft een spijkerrok aan en een veels te groot t-shirt met Within Temptation erop.  Kleding waarvan je toch wel vrij zeker kan zijn dat de grizzly het niet bij elkaar heeft gezocht. 

'Aardig van u,' zegt de beer die zo groot is dat hij het meisje bij me uit het zicht houdt. 
'Goed gedaan beertje,' hoor ik haar zeggen.  
'Ik ga even het water aanraken, kun je de Magnum vasthouden?' 
De grizzly weet met moeite zijn klauwen om het stokje te winden. Hij duwt zijn grote, brede tong tegen het ijsje, maar trekt deze direct weer terug. Net zo snel als het meisje haar vingers uit het water terugtrekt. Ik vroeg me af of het meisje ook op de beer zou gaan zitten, wanneer die languit in het water zou liggen. De grizzly's schijnen vaak als boot te worden misbruikt. 

Als het meisje weer nadert, lijkt de spijkerrok nat te zijn.  
'Had je niet gezworen dat je alleen je vingertoppen in het water zou houden?', vraagt de beer met vaderlijk klinkende stem. Een stem die ik zelfs als ik het zou willen niet eens zou  kunnen nabootsen. 
'Je zag me toch, ik deed alleen de vingertoppen.' 
'Dat had ik ook gezien,' zeg ik snel.  
'Meneer, ik probeer hier mijn dochter een levensles mee te geven die hopelijk diep tot haar doordringt. Het zou helpen als u hier zich buiten zou kunnen houden.' 

Overal zou ik me buiten moeten houden. Geen verbazing uitspreken over de zojuist onthulde familiebanden. Enkel en alleen toezien hoe het hele vader-dochter schouwspel zich voor me afspeelt. Elke formeel uitgesproken zin, hilariteit, bedenkelijke pauze, vorm van opstandigheid kan een potentiële bron voor hoofdstuk vijf zijn. Een beer komt nog niet in het verhaal voor, maar is er vast wel in te passen zoals dat altijd wel met beren lukt. 

Zo'n vijf minuten later komt de ware dialoog waar mijn notitieblok warm van wordt.  
'Op school zit Yoeri die leuk is, maar misschien vind ik Diane net wat leuker.' 
Beerlief legt een hand op haar schouder. Als hij zijn klauwen zou uittrekken zou er weinig van die schouder overblijven. 
'Misschien is het beter dat je je nog niet met dat soort zaken bezighoudt. Scheelt je een hoop verloren onschuld.' 
'Hoezo nou weer niet? Ik vind ze gewoon allebei leuk, dat mag toch...' 
'Je mag ze leuk vinden, maar dat hoeft nog niet tot beslissingen te leiden. Echt je bent nog te jong voor dit soort dingen.' 

Aan het mahoniehouten bureau in de kleine werkkamer tik ik hoofdstuk vijf uit, getiteld 'verloren onschuld'. Dit hoofdstuk zou het verder zeer oppervlakkig geschreven boek nog wel eens van de ondergang kunnen redden. 

 

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Virtuoso: goed bedacht, een échte beer in dit verhaal. Klopt het dat de titels van de vier vorige hoofdstukken zijn 1.Goed op weg 2.Niet hervallen 3.Bijna clean 4. Volhouden nu?

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Het verhaal maakt mij wel nieuwsgierig. Een leuk verhaal om te lezen!

Een klein puntje:

Door je omschrijving van het meisje (roze rokje en Hello Kitty shirtje) denk ik aan een klein meisje. De dialoog die de grizzly en het meisje even later hebben; ....Scheelt je een hoop verloren onschuld’ , past voor mijn gevoel niet helemaal bij leeftijd van Hello Kitty shirtjes.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso

Wat een fijn verhaal, je moet het maar bedenken. Ik vind ook dat je vaak erg mooie bewoordingen of uitbeeldingen gebruikt die je verhaal zelfs nog een extra dimensie geven, een subtiele bijzonderheid.

Goed gedaan

Johanna

   

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuosuo, wat een bijzonder verhaal! Je hebt een bijzondere draai gegeven aan de beer en ook de rol van de HP als schrijver vind ik heel goed gevonden. Het leest ondanks de wat ongewone situatie vlot weg. Met veel plezier gelezen! 👍 

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

Ha, ha wat een verhaal. Je maakt het nog geloofwaardig ook. Nergens krijg ik het gevoel dat hier iets gebeurt dat niet werkelijk kan. Zelfs nu twijfel ik nog even.

Ieniemie dingetje: 'Er nadert een zwarte grizzlybeer en meisje ...' mist hier niet een 'een' voor 'meisje'?

 

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ GI

Dank voor het lezen. Dit zou kunnen, maar hoeft niet. Ik zat niet noodzakelijk aan een drugsverslaafde te denken, hooguit aan een HP die geinspireerd wordt door het vrije bestaan van de junks in het park.

@ TonyCoppo

Dank. Ze zijn groot genoeg en hebben zelf ook geen hekel aan water. Dus waarom niet.

@ Fief

Dank voor het lezen.

 

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ Sasja 157

Goed punt. Ik zat aan een meisje van een jaar of 10-11 te denken die al een beetje in de richting van de pubertijd gaat, maar nog niet helemaal. Kleding past hier inderdaad niet helemaal bij, en ook het waterijsje niet. Heb beiden aangepast.

@ Johannawrote

Wow, dankjewel.

@ Ton Badhemd

Dankjewel, fijn te horen dat het allemaal goed te lezen is.

@ Hadeke

Dankjewel. Waarom ook niet, misschien is het met een beetje geduld wel prima mogelijk om grizzlyberen goed af te richten zodat ze een onderdeel kunnen zijn van onze samenleving.

Die 'een' had ik inderdaad over het hoofd gezien. Bij dezen aangepast.