Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Boek gezocht science fiction

Hallo ik ben al jaren op zoek naar de schrijver en titel van een boek wat ik ooit heb gelezen. Ik denk dat dit ruim 30 jaar geleden is. Boek ging over een hoofdpersoon in toekomst. De leiders/overheid hadden alles gepland en je ouders spreek je bijv via afstand en je ziet ze eens in de paar jaren omdat de overheid het niet nodig vindt. Persoon mist op een bepaald moment zijn inenting bij controle en dan vallen hem zaken op. Er zijn meer mensen die vaccinatie bewust ontwijken. Aan eind verhaal begint het weer te regenen en is controle omver geworpen.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Misschien is het Gever van Lois Lowry. Het doet me ook ontzettend sterk denken aan Equilibrium, maar dat is een film en bij mijn weten niet op een bepaald boek gebaseerd.

Maar de setting die je beschrijft is een trope: een setting die geburikt is als basis voor heel veel verhalen. Dystopische scifi was best wel een groot genre de afgelopen decennia. Dus als je je iets meer specifieke details herinnert is de kans groter dat we op het juiste boek uitkomen. Was het een jeugdboek? Was het een dik boek? Wat gebeurde er met de hoofdpersoon na zijn ontdekking?

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Diana Silver

Bedankt voor je reactie. Het lijkt op equilibrium. Het was een jeugdboek volgens mij. Hoofdrolspeler wordt op bepaald moment gecontroleerd bij poortjes en dan zien ze dat hij zijn inenting heeft gemist. Hij wordt later wakker en gaat verder met zijn leven tot hij weer scherp wordt en zich aansluit bij groep. Zij zorgen dat systeem omver wordt geworpen en de controle weer weg is. Het begint zelfs weer te regenen wat eerst ook gecontroleerd was.