Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Administratie
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #338 - De kist in het Witte Huis

17 februari 2021 - 12:47

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 338e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #338 - De kist in het Witte Huis

Door Johanna Müller

Enige tijd geleden gaf ik de schrijfopdracht: het vertrek van Trump uit het Witte Huis. Julie schreven erg fijne verhalen, en daar knopen we een vervolg aan.

De nieuwe bewoners van het Witte Huis zijn ondertussen ingetrokken, en hebben zowat alle vertrekken ingepalmd, behalve een kleine kamer helemaal achteraan in de linkervleugel van het gebouw. En daar staat in de hoek een houten kist, die de Trumps vergeten zijn te verhuizen. Maar wat zit er in?  Wat is Donald Trump vergeten in Washington D.C.

Dat is de opdracht: maak een verhaal van ongeveer 500 woorden over wat de Mevrouw Biden of één van de stafmedewerkers ontdekt, de reactie erop.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
 • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
 • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.

 

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 februari 2021 - 13:59

Toen ik net begon bij Schrijven Online, kwam de opdracht altijd op woensdag. 
Geduld is een schone zaak. 
Bedankt voor de nieuwe opdracht. 

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 februari 2021 - 18:09

In die kist zit covfefe. Zoveel lijkt me duidelijk 😂. En dan na te gaan dat dat al ver voor Cov-19 was.

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
23 februari 2021 - 6:33

In die kist zit covfefe. Zoveel lijkt me duidelijk

Briljant idee, Madrid! Wat jammer dat je er geen verhaal om gebreid hebt.