Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#336 De meest fantastische vrouw

 

Smetteloos wit. Hoe krijgt ze het toch steeds weer voor elkaar? Als ik de was deed, leken de overhemden van mijn man iedere wasbeurt grauwer te worden. Sindsdien wast en strijkt zij zijn overhemden weer en loopt hij niet meer voor schut op zijn werk. Zo fijn dat ze me daar op wees. In een functie als het zijne kan hij zich geen misstappen veroorloven. Als echtgenote speel ik daar een belangrijke rol in, heeft ze me geleerd.

Ze is echt de meest toegewijde schoonmoeder, ik leer zoveel van haar. Wekelijks controleert ze mijn boodschappenlijstje opdat ik niets vergeet. Daar ben ik zo blij mee. Stel je voor dat ik per ongeluk het verkeerde merk koffie meebreng of toiletpapier dat niet zacht genoeg is. Ze stippelt dan meteen de volgorde van winkels uit. Efficiëntie ten top.
Ze gaat ook graag mee winkelen voor de kinderen. Dankzij haar lopen mijn kinderen er altijd goedgekleed bij, om door een ringetje te halen. Als ik voor mijn dochter per ongeluk een spijkerbroek uitzoek in plaats van een jurk, wijst ze me geduldig en vriendelijk op het verschil tussen jongens en meisjes.

Serieus, wat zou ik zonder haar moeten. Een kind op de wereld zetten is geen sinecure, dat weet zij als geen ander. Ik heb de boeken van dr. Spock dan ook helemaal niet nodig. Alles wat ik moet weten, vertelt zij me. Daar ben ik haar zo dankbaar voor. Stel je voor zeg, dat ik dat allemaal zelf moet uitvogelen. De regel van rust, reinheid en regelmaat heeft ze me haarfijn uitgelegd.

Gewoonweg een schoonmoeder uit duizenden. Uit dankbaarheid heb ik haar een wereldreis aangeboden. Het zal lastig worden zonder haar, maar ze moet ook aan zichzelf denken. Dat heeft ze dik verdiend.

 

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik vind dit een prachtig verhaal. Je voelt de onderhuidse frustratie van de HP. Als dit een monoloog zou zijn dan zou HP dit met de kiezen op elkaar vertellen.

Het doet me een beetje denken aan Van Kooten en De Bie - Reuzegezellig ma. (Heel anders, maar ik lees het in deze sfeer)
 

https://m.youtube.com/watch?v=HDpt4KXOWQI

 

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Madrid, ik ken de filmpjes van Van Kooten en De Bie. En inderdaad, in die sfeer moet het lezen. Bedankt voor je reactie.

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Een klassiek schoonmoederjuk mooi uitgewerkt. Ik ben heel blij voor je dat jouw eigen ervaringen beter waren.
De laatste zinnen doen het zo inderdaad heel goed.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk gevonden, de schoonmoeder die zich te veel bemoeit met het gezin van haar zoon. Ik vind dat de spanning er goed in zit tussen wat niet uitgesproken is en wat je schrijft. Onze verwachting maakt er een ander verhaal van. De vraag is wel of je iemand dan echt vriendelijk neerzet op deze manier, doordat het overdreven is. Kan het menselijker? Ik denk dat je dat kunt.