Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 336 Vincent

 

Zelf amper zestien, ben ik jeugdleider  van de ‘ twaalf tot veertienjarigen’.  Iedereen in de groep kan het met elkaar vinden, behalve  Vincent. Wat heeft die jongen toch? Het lijkt of hij met iedereen de confrontatie opzoekt.  

André, leider van de ‘negen tot twaalfjarigen’ vraagt of alles goed loopt.
“Ik heb maar met één kereltje last, die Vincent. Hoe langer hoe meer  krijg ik een hekel aan hem.”
“Bij mij was hij vroeger best aardig,” antwoordt André: “op die leeftijd heb je het wel eens moeilijk, dat waait wel over.”

Vandaag spelen wij een spel dat erin  bestaat  elkaars wimpel  te bemachtigen, die achteraan in je broek zit. Slaan, stampen of knijpen zijn uit den boze. Valt iemand dan moet de tegenstander hem eerst recht helpen. Plots is er herrie. Vincent is met een tegenstander in een heus gevecht gewikkeld. Ik moet tussenbeide komen om hen uit elkaar te halen.Terug in het jeugdlokaal neem ik Vincent onder handen. Ik houd hem stevig bij de schouders.
“Wat heb jij toch, man? Waarom ben jij zo agressief. Als het zo doorgaat moet ik jouw ouders contacteren en je uit de groep bannen.”
“Onze pa,…” stamelt Vincent. Hij komt niet uit zijn woorden, dikke tranen rollen over zijn wangen. Hij rukt zich los, rent naar zijn fiets en gaat ervan door.

André komt binnen: “Heb je het gehoord van Vincent? Zijn broertjes vertelden dat hun zieke papa pas overleden is. Vincent is nu de oudste van vijf kinderen. Hij moet het wel moeilijk hebben thuis. Hé, waar ren je naartoe?”

“Ik heb wat goed te maken!” Ik neem mijn fiets en rij Vincent achterna.

 

 

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Gi, hoewel het niet geheel aan de opdracht voldoet, vind ik het een mooi verhaal en in die zin graag gelezen.
De quote van het lied zou ik weglaten. Dat gaat toch echt ergens anders over of doet het je aan de jongen denken omdat ze allebei Vincent heten?

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hey Gi, ik moest het verhaal een paar keer herlezen om te vatten wat je bedoeling was. Dat ligt aan mijn trage geest ongetwijfeld, maar voor zielen zoals ik kan je je opbouw misschien iets duidelijkers (of anders) opbouwen. Ik voel het verhaal maar sommige zinnen kunnen misschien anders. Ik weet het niet. 

Ik beaam ook Fief dat ik de quote van het lied niet begrijp, maar ik ken ook het lied niet. 

Als pseudo autist merk ik veel dubbele spaties, doet er niet toe, maar ik heb het gezien (en wou het je melden)

PS: zoals Musonius al aangaf, in jouw beginzin: "wordt ik" is een - voor de spellingspuriteinen - erg grote dt fout ;)

PS2: ik vind het wel voldoen aan de opdracht.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Fief,Vincent en Tony: ik heb hier en daar wat gewijzigd. Tony,  het nummer waar ik eerder naar verwees is 'Stary stary night" van Don Mc Lean uit 1971.  De titel verwijst naar het schilderij met de sterrenhemel en de tekst gaat over Vincent Van Gogh ( https://www.youtube.com/watch?v=eiewT_dO9KM . Deze en vele andere uitvoeringen te vinden op internet).

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Gi, met het wijzigen van de eerste zin heb je teveel woorden weggehaald waardoor deze niet meer klopt.
Amper zestien ben ik jeugdleider  van de ‘ twaalf tot veertienjarigen’.  ---> je bedoelde hier toch dat je amper zestien bent als je jeugdleider wordt van die groep? Nu zou je het nog kunnen lezen dat je amper zestien jaar jeugdleider bent. 

Schitterend nummer overigens van Don McLean.

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Gi, ik zie nu dat met een komma achter zestien, de zin wel klopt.
Zelf amper zestien, ben ik jeugdleider ...

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De opdracht is aan het einde wel gelukt, dus ik reken hem goed. Dit is dan een verhaal met een omslag. Mijn bedoeling was ook de werking ervan op het personage ontdekken en op jou als schrijver wanneer je schrijft over de slechterik, om hem menselijke trekjes te geven. Je hebt wel meer tijd besteed aan zijn slechtere kant, dan aan zijn vriendelijke kant.