Wekelijkse schrijfopdracht #336 - Vriend en vijand

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 336e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #336 - Vriend en vijand

Door Odile Schmidt

Neem iemand die je gewoonlijk niet mag en maak er een vriendelijk hoofdpersonage van in een kort verhaal van maximaal 300 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt (1965) is een shadow artist die belangeloos het talent van anderen helpt ontwikkelen vanuit haar psychologische achtergrond. Ze stond in de laatste drie bundels van City2cities, Op Ruwe Planken en Naakte Lunch, haalde de top 100 van Turing gedichtenwedstrijd en verkent alles wat schrijven is, zoals song writing, voordragen, vertellen en lezen.

 

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Maaike of redactie,

Is het eigenlijk mogelijk om een scheiding aan te brengen tussen opdrachten #335 en #336? Want waarschijnlijk loopt #335 langer door, omdat er een soort wedstrijd aan vast zit en er nog geen feedback is geweest van de schrijfcoach. Het is voor deelnemers aan de schrijfopdracht prettig om te kunnen reageren op de huidige schrijfopdracht. Dat werkt niet prettig als er meerdere opdrachten door elkaar lopen.

Ik hoor graag.

Groet,

Madrid

2 februari 2021 - 18:26

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Madrid, ik wil mij niet opdringen maar de redactie, m.a.w. Maaike zal begrijpelijk niet reageren op reacties die hier worden geplaatst. Stuur haar rechtstreeks een mail via contact dan krijg je gegarandeerd een antwoord. Ik spreek uit ervaring.

3 februari 2021 - 14:25