Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#330 Cathy

27 december 2020 - 22:13

 

De zon doet vroeg zijn best dit jaar. Op het lege terras ga ik naast de cafédeur zitten.
Cathy is er nog niet, ik bestel alvast een biertje.
Als mijn tweede glas voor me staat, krijg ik een appje.
Ben wat later.

Afgelopen zomer ontmoetten we elkaar hier. Ik zocht verkoeling onder de grote parasol. Een jonge vrouw zocht hetzelfde en pakte de laatste vrije stoel, aan mijn tafeltje. Ik vond haar mooi met haar grijze ogen, donkerblonde krullen en vuurrode, sensuele lippen.
Na een paar drankjes gingen we naar haar huis. We spraken vaker af bij haar thuis. Het bleef bij fysieke aantrekkingskracht, onze gesprekken verstomden al snel. Ik weet dit aan de moeilijke coronatijden, waarin ze naast extra verantwoordelijkheid op haar werk ook haar zieke moeder verzorgde.
Na de lockdown in december werd ik zelf ziek en we spraken elkaar steeds minder.

Cathy komt het terras oplopen. Ze buigt zich over het tafeltje en zoent vluchtig mijn wang, voor ze tegenover me gaat zitten.
‘Hi John, hoe is het nu? Nog last?’
‘Nergens last van, ik had toch geen corona?’
‘O ja, dat zei je.’
Voel ik nu meer afstand?
Ik neem haar handen in de mijne en streel haar vingers.
Als de ober haar wijn brengt trekt ze haar handen terug en zucht.
‘Sorry John, het gaat niet meer. Ik bedoel met ons.’
‘O? Want?’
‘Ik miste je niet de afgelopen maanden.’
Ik wil zeggen hoe ik haar wel miste, ze is me voor.
‘En ik vond dat niet eens erg, merkte ik. Eerlijk gezegd … er is een ander.
Weet je, zo ben ik eigenlijk niet, maar …’
Een ringtone onderbreekt haar uitleg.
Op het scherm naast haar wijnglas verschijnt het gezicht van een blonde vrouw.
Cathy bloost en pakt haar telefoon. Ik zie haar ogen oplichten.
‘Hoi Denise, bel je later terug. Ben nu in …’
Ik sta op en loop weg.
‘Kutwijf!’

 

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 0:32

Hoi Ton, Corona maakt meer kapot dan je lief is. Dit is wel een enorme tegenvaller. Originele insteek en goed verwoord. Ik had wel te doen met Peet. Met plezier gelezen. 

Ik zou de zin "Lichten haar ogen op" niet vragend zetten. Het is overduidelijk dat ze valt op die andere vrouw. Misschien nog iets sterker neerzetten waardoor het voor Peet echt duidelijk is en hij/zij met recht die krachtterm kan gebruiken. 
( is Peet de afkorting voor Petra of Peter?)

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 11:51

Hoi Ton, dat deze twee niet bij elkaar passen geef je heel mooi weer. Vooral de afstand die er al snel is; ondanks de aantrekkingskracht. Goed geschreven! Ik denk alleen dat 'kutwijf' als afsluiting hier wat te heftig is. John voelt denk ik al wel aan dat het niet goed zit, omdat de relatie eigenlijk al eerder was doodgebloed. Echte liefde wordt zelfs door corona niet tegengehouden. Teleurstelling of zelfs berusting zou ik beter vinden hier. 

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 12:26

Op de twaalfde lijn ontbreekt een letter: ik kweet ipv ik weet (door de k van ik lees je hierover).
Ik merk dat de Peet verdwenen is en dat het kutwijf is blijven staan. Hoe corona zelfs de geaardheid van mensen kan wijzigen is straffe kost maar perfect beschreven. Puik, Ton.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 13:49

Hoi Chantal, dankjewel voor je complimenten, het doet me goed! Ik laat de uitroep van John aan het einde staan, omdat ik die zeer op zijn plaats vind. John heeft nl. zojuist (misschien tegen beter weten in, omdat er diep van binnen al iets knaagde; ze was vergeten dat hij iets anders mankeerde dan corona en hij voelde enige afstand) een poging gedaan de relatie na enige tijd van elkaar niet zien weer opnieuw leven in te blazen door haar handen in de zijne te nemen en haar vingers te strelen. Als dan blijkt dat zij een relatie heeft met een vrouw, volgt een stevige ontlading.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 13:58

Hoi Gi, dankjewel voor je compliment.
'Ik weet' is de verleden tijd van 'ik wijt'; er ontbreekt geen k.
Wat de geaardheid van Cathy betreft; ik beoogde deze niet te laten veranderen door corona. Ook zonder dat virus is het denkbaar dat iemand kiest voor iemand van het eigen geslacht, of zelfs met personen van beiderlei kunne plezante uurtjes beleeft in de bedstee. Al dan niet tegelijkertijd.   

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 16:22

Hoi Gi, het werkwoord kwijten betekent een belofte inlossen of aan een verplichting voldoen. In het verhaal van Ton moet het wijten zijn: kwalijk nemen, toerekenen, verwijten

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 17:06

Ton en Fief, wat dom van mij het is natuurlijk wijten en niet kwijten.
Ton, spijtig dat de opdracht tot 300 woorden beperkt werd, anders had je nog wat tekst aan plezant beleefde uurtjes kunnen wijden.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2020 - 20:39

@ Gi; de beperking tot 300 W is hier mijn redding. Dat met die plezant beleefde uurtjes gaat mij niet lukken. Eh ... natuurlijk bedoel ik hier het beschrijven daarvan. 😋👍 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
29 december 2020 - 10:15

Ja, ik ben het met Chantal eens dat dat k*twijf er opeens erg grof uitkomt, waar komt die woede vandaan, slaat de 'liefde' zo snel om. Zou kunnen, ze is tenslotte puur vleselijk. Ik vind het detoneren. Het verhaal komt op mij niet heel overtuigend over. Met of zonder corona of ziekte kun je elkaar heel goed blijven spreken, zeker als je de ander zo mist, enfin.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 december 2020 - 16:06

Die woede aan het einde past nog niet helemaal bij de rustige vertelstem. Wat je daaraan kunt doen is langzaam de boosheid of onrust laten toenemen en de vertelstem aanpassen. Ik kan me de uitval zelf wel voorstellen. Verder grappig verhaal voor wie het zelf niet meemaakt.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 december 2020 - 19:56

Hoi Odile, dankjewel voor je feedback. Het was een worsteling om binnen de 300W te blijven, dat is me ook bijna gelukt ... Daarmee wil ik niet jouw suggestie van de langzame opbouw van de boosheid teniet doen, maar ik ga op een later moment proberen dit erin te verwerken.