Opdracht 324, Het Witte Huis

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht 324, Het Witte Huis

 

Het mannetje in het spierwitte huis had zich onmogelijk gemaakt. Hij had er vier jaar geleden in kunnen trekken door de verhuurder een rad voor ogen te draaien. Mensen die hij daarvoor betaalde, getuigden dat hij een buitengewoon verstandig, gevoelig en hygiënisch persoon was, maar eigenlijk stond hij al jaren bekend als Het Vieze Mannetje. In het spierwitte huis was het al gauw een smeerboel. Hij poepte en piste in alle hoeken, want dat vond hij lekker. De stank was niet te harden, zodat bezoekers bleekgroen en brakend het huis ontvluchtten. Het opmerkelijke was dat ze hun ervaringen niet aan de grote klok hingen, omdat ze zich schaamden voor hun eigen onbenul. Tenslotte dropen de uitwerpselen uit de ramen en kon je niet meer spreken van een spierwit huis. Eindelijk grepen de autoriteiten in. Enkele agenten verschaften zich toegang tot het pand en lieten een schoonmaakploeg en een verpleegster met een rolstoel binnen. Het mannetje was juist bezig zich in de stront te wentelen, want hij was jarig. Hij verzette zich hevig, maar de agenten boeiden hem en tilden hem in de rolstoel. Hij krijste van woede en wrong zich in allerlei bochten, zodat de verpleegster besloot hem een spuitje te geven om te kalmeren. Op het moment dat zij de naald in zijn huid prikte, hoorden ze een sissend geluid en verschrompelde het mannetje als een lekke ballon.

‘Allemachtig!’ riep een van de agenten. ‘D’r zat niks in!’

 

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De coach vroeg in haar opdracht er een 'waardig' afscheid van te maken, maar ze leeft blijkbaar niet in de wereld die nu euforisch is dat het eindelijk gaat lukken om de stal uit te mesten, die dat fake Witte Huis geworden was. Knap Yarp.

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Yarp, je hebt de uitdrukking "he is full of shit" beeldend beschreven. Met een brede glimlach gelezen. Misschien kun je de tekst nog verdelen in alinea's, dan leest het nog beter.

Hij had er vier jaar geleden in kunnen trekken door de verhuurder een rad voor ogen te draaien.   --- deze zin leest in eerste instantie als hij het had kunnen doen, maar het niet gedaan heeft. 
Misschien leest het duidelijker als er staat: Hij wist er vier jaar geleden in te trekken door .... 

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Yarp

Erg waardig is dit afscheid niet echt te noemen maar ik vind je tekst gewoon subliem en hilarisch grappig. Vlotte tekst, goede cadans, dit is echt goed gedaan.

Super gedaan, ik heb er geen commentaar op.

Johanna

   

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Yarp,

Originele opzet, vooral omdat je je hele tekst bijna als figuurlijk zou kunnen opvatten. Vooral die zin over dat ze het niet aan de grote klok hingen is treffend gekozen. Kleine tip zou wel zijn het in alinea's in te delen zodat er niet een grote lap tekst staat, en wellicht nog een titel toe te voegen.