Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Lekker #312

20 augustus 2020 - 20:19

 

Ik ben een lekker wijf. Ja, ik wind er geen doekjes om. Ik zeg gewoon waar het op staat. Henny Vrienten vond zichzelf ook lekker. Dat maak ik op uit het lied dat hij schreef; ‘Één nacht alleen’. Ik snap Henny. Man wat is het vermoeiend om lekker te zijn. Ik had het refrein zelf ook kunnen schrijven; ‘Laat me één keer slapen of ik ga kapot’.

Ik heb een vriend en lig graag met hem in bed onder zijn witte laken. Maar vaak zijn er ook meerdere vrouwen in zijn kamer. Sylvia Jeanine, Nathalie en Fiene, Elsje, Treesje, Truus, Babette, Betsy en Sabine.  Ik dacht dat Henny het over vrouwen had maar ik weet intussen wel beter. Het zijn muggen! Gek word ik van ze. Stelletje zuigers. Ze halen me het bloed onder mijn nagels vandaan. En vooral ook van onder mijn huid. Ik wil niet muggenziften maar het steekt me. Heel vaak. De muggen schrijven braille. Op het blad. Van mijn schouder. En niet alleen daar, maar op alle mogelijke plekken waar huid zit.

Zodra het licht uit is en mijn vriend en ik elkaar een goede nacht hebben gewenst, komen de vrouwtjes tevoorschijn. Sylvia zoemt zachtjes in mijn oor. Ik weet dat ze me lekker vindt. En het lukt, ze windt me ermee op.  Klaarwakker zit ik rechtop in bed. De mug schiet weg om vervolgens verstoppertje te spelen. Mijn vriend is intussen ook wakker. Gelukkig heeft hij genoeg aan één vrouw. Hij gaat voor me op jacht. Mijn held. Sylvia Jeanine, Nathalie en Fiene overleven het niet. De andere muggen zijn gewaarschuwd. Het bed is intussen veranderd in een slagveld. Strepen bloed kleuren het voorheen zo witte laken. Mijn vriend en ik liggen er uitgeteld tussen. Alsjeblieft, laat me één keer slapen tussen een wit laken.

 

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 augustus 2020 - 20:33

Hoi Jacq, welkom op het forum. Wat een hilarisch debuut heb je geschreven. Door de muggen namen te geven wordt het een levendig verhaal en ik zie je zo achter die beesten aan gaan. Je laatste alinea is echt heel leuk. Met veel plezier gelezen. Ik kijk uit naar je volgende verhalen.

Ik heb eigenlijk maar één zeurtje: verzin een mooie titel. 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
20 augustus 2020 - 21:28

Hoi Fief,

Dank je wel voor je reactie en je complimenten. Ik moet er nog even inkomen hier. Even uitzoeken hoe het allemaal werkt. Maar komt vast goed. Dank je wel voor je tip voor de titel. Ik wist niet dat je zelf een titel mocht verzinnen. Ik zal het onthouden voor een volgende keer. 

Joo

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
20 augustus 2020 - 21:30

Hey Jacq. Humor die ik kan waarderen, ik sluit me aan bij Fief, je muggen een naam geven maakt ze bijna tastbaar en nog irritanter. Het geheel leest lekker vlot weg. Ik vind zelf laatste zinnen van de tweede alinea stroef overkomen: "Heel vaak. De muggen schrijven braille. Op het blad. Van mijn schouder.'" dat stuk. Ik snap niet helemaal waarom het op die manier geschreven is.

Laatste beetje muggenziften, je laatste zin moet denk ik "tussen een wit laken." zijn ipv. "tussen een witte laken." 

 

Joo

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
20 augustus 2020 - 21:46

Hallo Joo,

Dank je wel voor je reactie en feedback. Over het laatste twijfelde ik inderdaad. Ik heb het aangepast naar 'tussen een wit laken'. 

De laatste zinnen van de tweede alinea had ik zo geschreven om 'blad' wat meer uit te lichten. Ik had het bedacht als dubbelzinnig omdat je op een blad schrijft. Maar het is sonde als het stroef leest dus ik neem je feedback in overweging.

Groetjes, Krabbels van Jacq

 

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 augustus 2020 - 22:57

Hoi Jacq, die eerste zin is een kei van een binnenkomer! Je had mijn aandacht meteen gevangen en je liet me niet meer los, tot het bloedige einde. Chapeau! Ik heb genoten van je humor en hoop je hier vaker te lezen.

Met vriendelijke groet,

Ton Badhemd

 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
23 augustus 2020 - 9:01

Hoi Jaqc,

Wat een leuke schrijfstijl heb je. Vanaf de eerste zin kreeg ik een glimlach op mijn gezicht en die ging niet weg. Ik heb ervan genoten. 

Groet, Sija

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
23 augustus 2020 - 11:19

Ik sluit me aan bij de vorige reageerders. Zag dat je ook al wat zaken aangepast hebt.

Voor mij komt 'tussen' een wit laken wat vreemd over. Maar verder mooi gedaan.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
26 augustus 2020 - 11:17

Hoi Jacq, als je die laatste woorden gewoon weglaat? Laat me één keer slapen. Je hebt het witte laken al genoemd. Je wil met rust gelaten worden door die muggen, al dan niet onder een wit laken.