Gi

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

# 311 De bloedwraak

11 augustus 2020 - 17:32

Jonas heeft er lang over nagedacht.  Bij deze tropische temperaturen zitten alle huisgenoten  achter in de tuin met blote voeten in het vijvertje. De kust is vrij.

Met het keukentrapje kan hij net bij de gereedschapskist. Daar vindt hij de juiste maat schroevendraaier. In de koelkast neemt hij de rijpste aardbei die hij kan vinden. Hij bedenkt zich, legt de aardbei terug en neemt drie frambozen  uit het fruitmandje.

Zijn oudere broer is een fervent liefhebber van elektrische treintjes maar Jonas mag er nooit mee spelen. Vandaag ziet hij zijn kans schoon.

Hij stuift de trap op naar de kamer waar het elektrisch treincircuit  staat. Hij weet hoe hij de stellen in beweging kan krijgen. Dan prikt hij een framboos  op de schroevendraaier en houdt hem vast op de treinrails aan een van de overwegen. De trein verplettert het fruit en ontspoort. Splash!  Zijn actie herhaalt hij op twee andere plaatsen met telkens hetzelfde resultaat.  Het rode moes spettert in het rond.

Even ziet hij het voor zich: op het kinderjournaal kondigt men een zwaar en bloedig treinongeval aan. 

Dan schakelt hij de stroom uit, sluit de deur van de kamer, daalt de trap af en legt de schroevendraaier  op zijn plaats na hem grondig te hebben afgespoeld in de keuken.

Hij bergt het keukentrapje op en haast zich naar de tuin, waar hij opgetogen de benen in het water steekt. Zijn broer staart naar de rode vlek op zijn T shirt.

 

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 augustus 2020 - 19:15

Goed verhaal Gi, het sluit als een bus. Weet niet of dit echt het effect op de aardbeien geeft, maar alá. Je hebt alle woorden heel goed ingepast. Alleen het water bij de vijver is dubbelop. Je zou Jonas ook op het laatst zijn benen ook in het water kunnen laten steken.

Oja, waarom niet gewoon wraak?

 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 augustus 2020 - 19:25

Hoi Gi, ik moest wel lachen om de wraak van Jonas. Wat zal dat een troep hebben gegeven. Ik zou de reactie van zijn broer wel willen zien. Graag gelezen.
Een paar zeurtjes over de tekst:

de juiste maat van schroevendraaier. --- volgens mij mag "van" weg. De juiste maat schroevendraaier.

een fervente liefhebber --- een fervent liefhebber

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 augustus 2020 - 13:24

Wat een fantastische uitwerking van de opdracht! Ik vraag me inderdaad net als Katja wel af of een aardbei kapot gaat door zo'n treintje. Misschien kiest hij expres de rotte aardbeien uit, dan klopt het sowieso.

Je zou verder het verhaal nog iets meer sfeer kunnen geven door niet alleen te vertellen, maar ook te laten zien (show, don't tell): we zien die moes wel rondspetteren, maar je kunt als schrijver het beeld nog wat completer maken: wat horen we terwijl die trein over de aardbei heenrijdt? wat voor gevoel krijgt Jonas daarbij? beginnen zijn ogen te glimmen of kijkt hij juist schichtig om zich heen omdat die trein toch wel erg veel kabaal maakt en hij door de mand kan vallen?

Dat is een tipje voor de volgende keer. Verder echt fantastisch verzonnen, ik heb ervan genoten!

Gi

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
12 augustus 2020 - 16:18

Dank Annemieke voor de tips.  Kon het niet laten om meteen een en ander aan te passen. Hopelijk vinden Katja en jij frambozenvlekken erger dan aardbeienvlekken...:-))

Gi

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 augustus 2020 - 12:32

Hoi Fief, vermits het de liefhebber is klopt fervente. Oorspronkelijk had ik een fervent liefhebber geschreven maar heb ik het later verbeterd. Vermits ik vind dat het beter zonder de 'e' klinkt heb ik het terug aangepast. Dichterlijke vrijheid!