Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#310 - Een dinsdag in september

6 augustus 2020 - 13:52

 


Om half elf helpt de wekker haar uit de droom. Het is weer eens laat geworden de vorige dag. Ze beziet nevelig de restanten daarvan in het halfduister rondom. God, wat een pokkezooi. Als ze bukt voor haar kleren golft de misselijkheid binnen. De badkamer haalt ze nog wel, maar de toiletpot net niet. Roodbruine drab met brokjes, dus wijn (of bloed?) en oja de paar hapjes pita van Tom. Hij wou niet blijven want moest zogenaamd vroeg op, de etter. Met de handdoek veegt ze het grootste deel weg en propt hem in de volle wasmand.

Ze plast onder de hete douche en poetst haar tanden. Na een half uur is de mist grotendeels verplaatst van haar hoofd naar de kamer. In de spiegel veegt ze een venster waardoorheen Vivian haar aankijkt. Eerder veertig dan dertig. Jeemig wat een ellende; iemand moest haar eens een schop onder de kont geven. Maar wie? Pap dood, Olaf weg en mam... Nee.

De bel. Ze schiet in haar badjas en wankelt zo snel als mogelijk naar beneden. Tien over elf. Dat zal die Belg zijn.

'Maai Viv, wat ziet deruit. Ziek?'

'Ja beetje. Vrouwendingetjes weetjewel. Kom in JP.'

Ze trekt de rolluiken omhoog en haalt het spul uit de keuken; de Belg onderzoekt, knikt, betaalt en vertrekt na wat snelle blikken op de berg vuilniszakken in de gang en de omgeving buiten. Ja shit, de container is vol. Die had ze voor achten aan de straat willen zetten. Nuja over vier weken dan maar.

Op de bank een stickie. Pff, eindelijk rust, dat heeft ze verdiend. Wat te doen vandaag? Eten? Opruimen? Er is nog een bodem in die fles. De Ketel1 van Tom. Ze haat Tom en neemt een flinke slok. Het helpt tegen kater en muizenissen. Kon ze maar eens huilen.

 

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 augustus 2020 - 16:46

Hoi Haveewee, een lekker rauw verhaal. Ik zag de puinhoop voor me. Een "heerlijk" type schilder je hier. Graag gelezen. 

dus wijn (of bloed?)  --- dit zou ik weglaten. Laat mij als lezer zelf maar bedenken wat het is.

Hij wou niet blijven --- hij wilde niet blijven

Maai Viv, wat ziet deruit. --- moet hier geen "ge" tussen? 

 

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 augustus 2020 - 17:00

Hoi HaveeWee, ik vind het ook een heerlijk rauw en robuust verhaal. De hoofdpersoon komt op me over als behoorlijk badass. Dat kan ik altijd waarderen. Mooi ook hoe de opties om de dag door te brengen 'eten' en 'opruimen' zijn. Met plezier gelezen.

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 augustus 2020 - 10:06

 

Hoi Haveewee, mooi hoe de grimmige sfeer in zo weinig woorden wordt neergezet. Veel moois om van te smullen met als uitschieter ‘Na een half uur is de mist grotendeels verplaatst van haar hoofd naar de kamer.’ De slotzin, waarbij al snel het risico gelopen wordt op een melodramatisch effect, past hier wonderwel.

 

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 augustus 2020 - 22:04

Rauw afgeleefd personage dat met enkele simpele maar doordachte pen(seel)stroken is neergezet. Ik kon het afval en de setting (bijna) ruiken, dus petje af!