Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Terug naar de kapper

10 juni 2020 - 14:28

 

(Niet) Terug naar de kapper

 

“Of ik mijn afspraak van naar woensdag kon verplaatsen? Nee, of ja misschien, als het voor mijn man was?”Ik beet op mijn lip..”nee, nee, mijn man..hoeft niet terug naar de kapper.”

Ik duw de deur open. Het kleine salon is helder en kraaknet. Vanachter glas nipt Audrey Hepburn nog steeds even verbaasd aan haar sigarettenpijpje.

Twee vertrouwde ogen kijken op en glimlachen. Ze was blij zei ze, blij om terug de handen uit de mouwen te steken. Ik glimlach terug, leun achterover tegen de koude wastafel en tracht me te ontspannen.

“Hoe is het?”

Die vraag, onschuldig, goedbedoeld ook, voelt alsof een hand rond mijn hart knijpt. Ik begin langzaam te praten. 

De woorden ‘slecht nieuws’..’man’..’hersentumor’..’geen prognose’.. ‘kaal’ rollen gelaten omhoog naar het plafond.

Ik ben nog nooit bij een psychiater geweest, ik beeld me in dat het beetje zoals dit moet voelen. 

Of niet helemaal. Ook al zie ik haar niet, ik voel haar reactie wel. Subtiel vertragen haar handen hun beweging in mijn haren.

Ze is attent, graaft niet dieper, maar vraagt met oprechte interesse hoe mijn man zich nu voelt. Ik ontspan me, en vertel over zijn vechtlust, de hartverwarmende steun van onze familie, de kinderen die het huis vullen met hun schaterlach.

’S Avonds krijgt mijn man nog een lief berichtje van haar, “we denken aan jou en wensen jou moed”.

(Nog) niet terug naar de kapper, maar toch een goed gevoel.

 

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
10 juni 2020 - 14:58

Hoi Benedicte, welkom op het forum. Wat een indringend verhaal. Het maakt dat ik weer even tot de orde geroepen word. Er zijn ergere dingen dan even niet naar de kapper kunnen. 
Mooi afsluitende zin.

Een paar opmerkingen over de tekst:
mijn afspraak van naar woensdag kon verplaatsen? --- van ? naar woensdag.
“Of ik mijn afspraak van naar woensdag kon verplaatsen? Nee, of ja misschien, als het voor mijn man was?”  --- deze zin hoeft volgens mij niet tussen aanhalingstekens. Het is niet direct een gesproken tekst.

?”Ik beet op mijn lip..”nee  ---- let op leestekens en spaties. In dit kleine stukje mis ik een spatie achter de eerste aanhalingstekens na het vraagteken. Er staat een punt teveel en de volgende zin moet met een hoofdletter beginnen. 

 

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 juni 2020 - 20:00

Hoi Benedicte, je hebt een mooi en indrukwekkend eerste verhaal geplaatst. Ik word er stil van, hopelijk is het fictie.
De passage 'Ook al zie ik haar niet, ik voel haar reactie wel. Subtiel vertragen haar handen hun beweging in mijn haren.' vind ik heel sterk.
Je gebruikt enkele keren het beletselteken (puntjes die o.a. een pauze aanduiden); voor meer informatie hierover zie https://onzetaal.nl/taaladvies/beletselteken/

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 juni 2020 - 22:14

Dag Bénédicte

I vind het een goede aanzet voor ene mooi verhaal, dat een wending neemt waarvan je stil kan worden, maar ik zou nog enkele slordigheden wegwerken en dan is het goed.

 

Johanna