#299 De magie van de witte map

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#299 De magie van de witte map

 

‘Misschien valt er voor ieder van ons niets ‘spirituelers’ te doen dan te kijken met onze eigen ogen, te zien vanuit het perspectief van heelheid en integer en vriendelijk te handelen.’  

Het meisje slaat de witte map waaruit ze letterlijk geciteerd lijkt te hebben dicht en kijkt hem doordringend aan. De witte map lijkt hier de sleutel te zijn naar het oneindige. Een soort wonderboek dat je leidt naar een nieuwe dimensie.  

Thomas zal die dimensie dan nog wel niet hebben bereikt, of misschien zelfs überhaupt niet snappen wat die hele dimensie inhoudt. Gisteren had hij een half uur heel bewust naar zijn gedachtes gekeken en geconcludeerd dat er een wirwar van adhd’ers in zijn hoofd zitten die om een klein doosje Ritalin vechten. 

‘Ik heb toch echt geprobeerd integer en vriendelijk tegen ze te zijn, maar het leek wel alsof het niet tot ze doordrong.’
Het mapmeisje knikt. Thomas vraagt zich af hoeveel post-hbo's je nodig hebt om met gevallen als hij te moeten omgaan.
‘Je bepaalt dat nu voor hen. Dat is niet helemaal NIVEA.’
‘O ja, Niet Invullen Voor een Ander.’
Thomas vult voor haar alvast in dat ze waarschijnlijk biseksueel is, van vegetarisch koken houdt en aan tai-chi doet. Hij zal nog wel veel te leren hebben.
‘Kun je je eigen intenties eens voor me op papier zetten? O en sorry, kan je me excuseren?’ 

Het meisje vlucht de spreekkamer uit met de map in haar handen. Thomas krabbelt in zijn onleesbare handschrift wat op papier; iets dat kort samen te vatten valt als ‘het is allemaal hun schuld’. Voor hem op het bureau ligt zijn dossier. Even komt hij in de verleiding het open te slaan, wanneer er geritsel bij de deur klinkt.  In stilte wenst hij dat het mapmeisje haar map achterwege heeft gelaten. 

(Zin kom uit Kabat- Zinn, Waar je ook gaat daar ben je)

 

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, ik weet niet precies waar het over gaat, maar dat ligt waarschijnlijk aan mij. Is het een auditie, een afspraak bij een psycholoog die zelf hulp nodig heeft? Het is mooi beschreven, maar het lijkt uit een groter geheel geplukt te zijn. Wie is het meisje? Wat is de magie van die witte map?

(Uit Kabat- Zinn, Waar je ook gaat daar ben je) ---- dit had je van mij onderaan het verhaal mogen zetten. Het maakt dat ik de zin erboven oversla en niet als beginzin lees.

Even kom hij in de verleiding ---- komt 

 

 

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, ik vermoed dat het gaat om een therapeutische sessie. Mooi verhaal, leuke afkorting, die HP meteen invult. In de laatste zin staat 'achterwege gelaten'; bedoel je dat ook zo? Of bedoel je 'achtergelaten'? Het kan allebei, alleen verandert dan de betekenis. 

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd 

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Virtuoso,

Het was me snel duidelijk dat het ging om een therapeutische sessie en wel een waarbij de therapeute houdt van zingeving en waarbij de ADHD'er die klaarblijkelijk in de problemen gekomen is moeite heeft om nieuw gedrag aan te leren. Het ademt een eigen sfeer in, iets waar je al vaker sterk in bent. Ook suggereer je mooi.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank voor de reacties en het lezen. Idee was inderdaad een therapeutische sessie, en vormde ook een beetje een aanklacht tegen de soms bureaucratische wijze waarop een therapie tot stand kan komen.

@Fief Goede opmerking over de referentie. Heb hem nu onderaan gezet en nog even de eerste zin vetgedrukt, zodat het hopelijk iets duidelijker is.

@ Ton Badhemd Ik schreef eigenlijk achterwege gelaten op, terwijl ik achter laten bedoelde. Vergissing dus. Maar nu ik het nog een keer lees denk ik dat in deze context achterwege laten wel passender is, vanuit het idee dat ze ook de principes van de map loslaat.