Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#275 Kerstmis met Rorschach

 

Bing Crosby verspreid kunstmatige positiviteit. In het midden van de kamer mediteert Dr. Manhattan, zwevend boven de grond, naakt als altijd. Zijn blauwe mannelijkheid bungelt tussen zijn benen  als een diabolische worst. Het verlies van zijn menselijkheid leed ook tot het verlies van zijn schaamtegevoel.

Kerstfeest. Het einde is nabij, maar mensen blijven zich overgeven aan vleselijke lusten en leeg hedonisme, met het kerstfeest als ultiem symbool. We zullen allemaal verbranden in nucleair vuur, smelten, krijsen als zwakzinnige kinderen in een abattoir.

“Vrolijk Kersfeest Walter.” zegt Nite-Owl. Hij trekt een kerstmuts over mijn hoofd, mijn masker, mijn ware gezicht.

 

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

verspreidt-met-een-t-tje. Verder prachtige tekst. Wat heb je er nog veel in weten te stoppen. Knap. Zelfs trouw aan de personages verdikkeme.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo D.Thomas,

... jij hebt altijd van die bijzondere verhalen. Ik weet nooit direct wat ik ermee moet, toch wil ik dit keer reageren omdat je met Bing Crosby begint.

Lang geleden heb ik die kerstfilm eens gezien. Het ging toen over een oorlog en dat er met Kerst een pauze was, daarna namen ze de wapens weer vrolijk op. Ik kan daar nog (heel rustig gezegd) onpasselijk van worden.  Eigenlijk voel ik me nu weer laaiend worden! 

Ik wens jou in ieder geval een prettige kerst.