Opdracht # 273 - De kortste dag

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Opdracht # 273 - De kortste dag

Opdracht #273 – De kortste dag Vera schuift met een zucht van verlichting de perenschillen in de afval bak onder het aanrecht. Wel een staaltje van burgerlijke ongehoorzaamheid, maar ze waagt het toch niet om met die mist naar de garage te lopen waar de groencontainer staat. Vallen zou desastreus zijn met haar artrose. Wat zullen Frans en de kinderen verrast zijn wanneer ze morgen een grote schaal met gestoofde peren op tafel zet. Zo ouderwets en net zo lekker als bij oma. Tjeetje, wat is het al donker. In de huiskamer knipt ze snel de verlichting aan en schuift de gordijnen dicht. De radio op zacht en ze nestelt zich op de bank met haar boek. Al snel bevindt zij zich in de middeleeuwen, moet dan grinniken: er is niets dat niet met goud en geld kan worden geregeld, leest ze; dat was dus ook al in de 14e eeuw. Plotseling dringen er vreemde geluiden tot haar door. Het klinkt allemaal wat dof, geschreeuw en geroep, dan en rennende voetstappen. Lieve hemel, ze hoort de deur van de bijkeuken opengaan. Ze worstelt met het plaid dat ze over zich heen heeft getrokken, een bekende stem roept: ‘Mevrouw Van Boven, mevrouw van Boven.’’ ‘Ja, ik kom. Valt er iets in de keuken, hoort ze de plof van het deksel van de afvalbak? Dan staat ze tegenover Jasper, een vroeger vriendje van zoonlief. ‘Sorry mevrouw, ik moet zó nodig naar de wc.’ ‘Ga dan maar gauw. Nood breekt wet, nietwaar?’ Als hij weer terugkomt vraagt ze: ‘Wat is er buiten toch aan de hand?’ Jasper wordt onrustig, hij wil hier weg. Stel dat ze hem naar binnen hebben zien gaan. ‘We spelen diefje met verlos.’ ‘Dat is toch een kinderspelletje?’ ‘Niet alleen, hoor! Dag mevrouw Van Boven, ik ga weer en dank u wel.’ En weg is-ie, nu door de voordeur. Het rumoer verandert, ze hoort het dichtslaande portier van een auto en wat zware stemmen. Vera kruipt maar weer op de bank en staat dan weer op om de achterdeur op slot te draaien. Dat had je eerder moeten doen suffie, denkt ze . Ze verdiept zich weer in de 14e eeuw, totdat ze wordt opschrikt door de deurbel. Bezoek van de politie. ‘Goedenavond, mevrouw, mogen we even binnen komen. Hier is een jongen naar binnen gegaan?’ ‘Ja, hij wilde even gebruik maken van het toilet.’ ‘Hij is via de achterdeur naar binnen gekomen? Had hij iets bij zich?’ ‘Nee, niets gezien, ze speelden diefje met verlos, dat zei hij wel voordat hij weer weg ging.’ Vera moet bijna lachen. Wat is dit toch allemaal? ‘Hum hum. Ja ja.’ De agenten kijken elkaar aan. ‘Mogen we hier even zoeken?’ Ze kijken in de keukenkastjes en grabbelen dan in de afvalbak. ‘Daar zitten perenschillen in’ zegt Vera. ‘Dat niet alleen mevrouw.’ Triomfantelijk laat hij een pistool zien. Vera leunt verstijft tegen de keukentafel. Hoe kan dat nou? en dan herinnert ze zich het geluid toen Jasper de keuken binnenkwam, zal dat …? ‘Het is gelukkig een neppistool, mevrouw. Maar u begrijpt toch wel dat deze kortste dag een staartje krijgt.’

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Riny, Leuk verhaal, graag gelezen, maar ik mis de connectie met de opdracht. 'Ja, ik kom. Valt er iets in de keuken, hoort ze de plof van het deksel van de afvalbak? -- achter "ja, ik kom" moeten nog aanhalingstekens. Ik zou, denk ik, achter keuken ook een vraagteken zetten. Maar u begrijpt toch wel dat deze kortste dag een staartje krijgt.’ -- Ik vind dit een wat krampachtige manier om de kortste dag te integreren in het verhaal. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het een leuk verhaal, maar het enige dat relateert aan de opdracht zijn de woorden "kortste dag".

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Fief, … ik ging een beetje kort door de bocht. Ik las: Kortste dag en meteen dacht ik er achteraan:: Ja ja, met een lang staartje. Daar ben ik naar toe gaan werken . Bovendien wilde ik het verhaaltje nu weg hebben, want morgen krijgen we een make over. Misschien heb je dat bericht al gelezen van Dries Arnolds? Hij is de beheerder van de site. Iets nieuws en mijn persoontje dat klikt niet zo snel. :D Met de leestekens heb je ook gelijk. Ik ben blij dat je het gelezen hebt; dankjewel.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Fief, . Bovendien wilde ik het verhaaltje nu weg hebben, want morgen krijgen we een make over. Misschien heb je dat bericht al gelezen van Dries Arnolds? Hij is de beheerder van de site. Iets nieuws en mijn persoontje dat klikt niet zo snel. :D .
Nee, ik heb dit bericht niet gezien. Waar kan ik dat vinden?

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Fief, … kijk even onder recente bijdragen van leden. Rechts van onze draad. Klik dan op forumonderwerp: Klein bugje; hij schrijft daar o.a. Incorrecte 4500 count, daaronder staat het antwoord van Dries. Het origineel van Dries zie ik niet meer. Groetjes ...

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ja, Nele, het vertrouwde is weg.  Het is wennen. Ik druk maar op wat knopjes en dan merk ik het wel. (Grijnslach, ik mis de emojis.

Er is geen verdere verwijzing gegeven voor digibeten zoals ik. Maar ik kom er wel.

 

 

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dankjewel Nele, dat zal ik proberen. Het valt me toch nog niet mee. Enfin, het went wel. Gewoon doorgaan ... jij hebt gelukkig wel je eigen avatar. 

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Als antwoord op door N.D.D.

Hallo Nele,

... de emoticons lieten zich nog niet plakken, maar dat komt nog wel. Ik zit nu ook op een bureaustoel voor de broodnodige goede houding; ik tik nu ook anders, ik geef het niet op, hoor!

Dank voor je tip.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Bruno, ... op school zouden we gezegd hebben: Voel je de fijne nuance? Fijn dat de avatar je aanspreekt. (Grijnslach met een knipoog) Dank voor je reactie.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Spannend verhaal.Heb het graag gelezen. een dingetje: de bel gaat en zij weet gelijk dat het de politie is.

Hoezo? Het kan ook aan mij liggen hoor. Succes!

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo Wilfried,

… dank voor je reactie. Vera kreeg al een onrustig gevoel toen ze onbekend rumoer op straat hoorde en daarna ging de deur van de bijkeuken open enz. enz. 

Bezoek van de politie > dat zinnetje staat er wat abrupt. Toch is het haar gevoel dat zegt dat het de politie is. Ik had beter kunnen schrijven dat zij de bel hoorde en bij het opendoen zag dat het de politie was. Goed opgemerkt Wilfried.