Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe een boek over kinderprostitutie signeren?

Hallo allemaal! Ik signeer overmorgen op de Boekenbeurs van Antwerpen en ik vind het wel zo leuk om, wanneer ik signeer, er een origineel tekstje bij te schrijven met betrekking op het verhaal. In mijn debuutroman schrijf ik bijvoorbeeld altijd "Voor (naam lezer), doe Anna (hoofdpersonage) de groeten van mij!" In mijn tweede roman, een sicklit voor young adults, schrijf ik over loslaten en jezelf bevrijden. Nu gaat mijn derde roman over een minderjarig meisje dat, door extreme armoede, zichzelf halsoverkop in de prostitutie stort. De enige boodschap die ik daarbij kan schrijven - en die totaal niet diepzinnig of leuk is! - zou zijn: "Don't try this at home"... Ik wil voor overmorgen absoluut met iets beters komen voor dat derde boek! Kunnen jullie me op weg helpen? Hebben jullie ideetjes voor een creatief tekstje bij zo'n verhaal? Alvast ontzettend bedankt!

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoe is de toon van je verhaal? Zo zwaar als het onderwerp doet vermoeden, of toch lichter? Want een kwinkslag over het thuis proberen lijkt me, zo op het eerste gezicht, compleet ongepast. Wil je er echt iets bij zetten? Of vraagt de ernst van dit verhaal misschien om een sobere ondertekening, je naam en verder niets?

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nu gaat mijn derde roman over een minderjarig meisje dat, door extreme armoede, zichzelf halsoverkop in de prostitutie stort. De enige boodschap die ik daarbij kan schrijven - en die totaal niet diepzinnig of leuk is! - zou zijn: "Don't try this at home"... Ik wil voor overmorgen absoluut met iets beters komen voor dat derde boek!

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoe is de toon van je verhaal? Zo zwaar als het onderwerp doet vermoeden, of toch lichter? Want een kwinkslag over het thuis proberen lijkt me, zo op het eerste gezicht, compleet ongepast.
Ja Diana, dat zeg ik ook. Zoiets schrijf je niet in een boek over dit onderwerp. Ik heb ook al gedacht dat gewoon een "veel leesplezier" en dan een handtekening, wel zou volstaan. Maar in de andere 2 boeken schrijf ik wél een tekstje bij de handtekening, is dat dan geen lelijke inconsequentie?

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk niet dat het een lezer zal opvallen. En ook als het opvalt snapt een lezer wel waarom dit boek anders is dan de andere.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
"Don't try this at home" is precies hoe ik een boek signeerde dat begon met mijn verhaal over iemand die zichzelf onthoofdt :) Hier lijkt geen tekst me idd het beste.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb ook al gedacht dat gewoon een "veel leesplezier" en dan een handtekening, wel zou volstaan. Maar in de andere 2 boeken schrijf ik wél een tekstje bij de handtekening, is dat dan geen lelijke inconsequentie?
Fijn dat u mijn twee andere boeken heeft gekocht en mij - met dit tekstje - geen lelijke inconsequentie zal verwijten. De genie heeft te weinig materiaal om deze generatiekloof te overbruggen.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kunnen jullie me op weg helpen? Hebben jullie ideetjes voor een creatief tekstje bij zo'n verhaal?
Mij lijkt het vanzelfsprekend dat een persoonlijke boodschap aan een lezer ook door de auteur bedacht is. Maar goed, ik geef toe: waarnemen, denken, en schrijven zijn gewoonlijk op illusies gebaseerd, dus waarom zou signeren dat niet zijn? Bij een boek over kinderprostitutie zou een wens, een verzuchting, een vraag, of een blijk van waardering, passend kunnen zijn. Ik kan er honderden verzinnen, maar zal volstaan met twee voorbeelden: - Wat fijn dat je mijn boek wilt lezen over zo’n beladen onderwerp als kinderprostitutie! - Zal er ooit geen armoede meer op de wereld zijn? Ik zou nog wat langer willen kauwen op de precieze bewoordingen, maar de strekking moge duidelijk zijn. Als je echt niets kunt verzinnen kun je altijd nog een algemene wijsheid te berde brengen, zoiets als: ‘kennis is macht.’ Desgewenst buig je een dergelijke boodschap om tot een meer persoonlijke formulering.