Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Inspiratie voor een boek

13 oktober 2019 - 15:46
Dag lezer Ik wilde opnieuw een boek gaan schrijven en toen dacht ik: "Hé! Misschien heeft iemand een schitterend idee, maar krijgt die persoon het niet op papier... Dan kan ik het misschien op papier zetten." Als jij zo iemand bent, die geen zin heeft om ergens een boek over te schrijven: geef een seintje. Alle ideeën zijn namelijk meer dan welkom. Ik wil dolgraag met jou idee aan de slag! - Annelien P.S. Mijn favoriete schrijfgenres zijn: fantasy, detective en romantiek

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
14 oktober 2019 - 9:18
Ik zoek al heel lang iemand die met mijn idee aan de slag wil. Mijn hoofdpersoon is een YA die een hekel heeft aan lezen. Het moet een typische Nederlandse puber zijn - onbeschoft, egoïstisch en achterbaks. Zij [niet hij] veroorzaakt een ongeluk, gaat dood, komt in de Schaduw - ontmoet daar Yama Smart, de boekhouder van Helheim - en krijgt nog één kans om iets in- en inslecht te doen.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2019 - 0:50
Als roepnaam voor de hp stel ik voor dat je een simpele Amsterdamse meisjesnaam gebruikt. Ik denk aan Ellie. Een achternaam die ietwat historiek draagt - Schimmelpenning, maar dan de arme tak. Ze komt terug op Aarde [als een baby van enkele minuten oud] - met de kennis van de YA die ze was in 2019 - maar dan nu terug in de tijd - zo ongeveer in 2002. Ellie is enigst kind van Sam Schimmelpenning en Sara Sadok. Ze denkt dus al gelijk na de geboorte als de YA die 17 was toen ze overleed, maar is beperkt in haar handelingen door het lichaam waar ze nu in zit. Wat Ellie wel kan op zeer jonge leeftijd, [3 of 4 jaar oud] is schrijven. Niet een beetje schrijven - minimaal niveau Thomas Olde Heuvelt. Als Ellie 6 jaar is komt haar eerste boek uit. Een mega bestseller - wereldwijde vertalingen volgen - meer dan een miljard verkochte boeken.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2019 - 9:23
Sam is een reeds succesvolle makelaar in Amsterdam. Sara is een kleindochter van Don Falco - een onbekende, maar zeer brute maffiabaas - en werkt als analist in het geheim voor de Accademia dei Lincei. Arm waren ze niet, maar dankzij de voorkennis van Ellie worden ze schatrijk. Rond het jaar 2020 barst de bom. Het boek van Ellie heeft dan de macht van de Bijbel en de Koran overtroffen. Yama Smart verlaat Helheim en wordt leider van de wereld.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2019 - 14:16
Gezien de vraag van Annelien moet het antwoord zijn: Omdat Yrret geen zin heeft zelf dat boek te schrijven. Maar zo logisch en simpel zit de wereld waarschijnlijk niet in elkaar. ;-)

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
17 oktober 2019 - 7:25
@Suma, ik geef ze niet echt weg. Om jouw onderschrift te gebruiken - "Geef woorden aan gedachten." - is het voor een oude man [nog enkele dagen voor zijn pensioen] niet mogelijk woorden te geven, die impact zullen hebben, aan de gedachten van jonge vrouwen. Ik verwacht een toekomst waar vrouwen veel meer invloed zullen hebben in/op de wereld. Meer aandacht voor de natuur, natuurlijke selectie beter gaan begrijpen, meer inzicht krijgen in het kiezen van een partner, er minder kinderen worden geboren, en mannen een ondergeschikte rol gaan spelen. Het probleem nu is echter dat vrouwen nog ietwat te zorgzaam zijn, denken fysiek zwakker te zijn dan mannen, te afhankelijk van de goodwill [lees badwill] van mannen. Om de macht van mannen te bestrijden zijn vrouwen nodig die geen enkele vorm van angst tonen naar mannen. Ik denk dat de minachting van een Amsterdams YA-meisje naar de huidige gezagshebbers de beste weg is naar een nieuw soort vrouw die geweld niet schuwt. Over 20 jaar graag een MeToo-beweging van mannen die 'gepakt' zijn door vrouwen. Het boek van Ellie moet/gaat die omschakeling veroorzaken. Er is geen God, er is geen Allah, mannen van vandaag zijn overbodig in de toekomst. Het voortbestaan van de mensheid ligt in de handen van vrouwen, maar wel een soort vrouwen zonder kinderwens. Het boek van Ellie bevat onzichtbare/niet herkenbare spreuken, die bij jonge vrouwen die revolutie versneld in gang zetten. Die jonge vrouwen zijn niet de aankomende wereldleiders - het zijn slechts de volgers van vrouwen die NIET lezen! Ellie heeft een tweede agenda, omdat ze geen enkel vertrouwen heeft in Yama Smart - waarom zou ze een man vertrouwen - en vormt een elite van jonge vrouwen die niet lezen - met maar 1 opdracht. Yama doden! Probleem is - hoe dood je een man die al dood is. Yama heeft echter nog een troef. Alleen hij kan Ellie weer terug sturen naar Helheim. Ellie ontdekt hoe ze dat kan voorkomen. Ze 'moet' zwanger worden!

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
17 oktober 2019 - 7:32
Gezien de vraag van Annelien moet het antwoord zijn: Omdat Yrret geen zin heeft zelf dat boek te schrijven. Maar zo logisch en simpel zit de wereld waarschijnlijk niet in elkaar. ;-)
Logica valt simpel in het niets - als je in staat bent [een poging doet], niet 'outside the box', maar dieper inside the box te denken.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
18 oktober 2019 - 10:27
De Dalai Lama zegt dat vrouwen actiever moeten zijn in het verspreiden van compassie. Ellie is van mening dat dit onzin is. Onzin omdat een man dit beweert - onzin omdat compassie vrouwen zwak maakt. In 2016 is Ellie, op zoek naar een geschikte man. Ze zwerft `s nachts door Amsterdam. Ze zoekt een 'eenzame wolf'. In diezelfde periode onderzoekt Alfons Dekker, zedenrechercheur bij Politiebureau CJ, een aantal bizarre moorden op mannen. Ellie toont nergens compassie voor, Alfons toont geen enkele compassie voor pedofielen. De verroeste spijkers dwars door de teelballen van de vermoorde mannen zijn aan de pers niet bekend. In India heeft een vrouw een visioen. Liv Singh, dochter van Jivan Singh, vertrekt naar Amsterdam.

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
18 oktober 2019 - 15:55
[quote=Yrret]@Suma, ik geef ze niet echt weg. Om jouw onderschrift te gebruiken - "Geef woorden aan gedachten." - is het voor een oude man [nog enkele dagen voor zijn pensioen] niet mogelijk woorden te geven, die impact zullen hebben, aan de gedachten van jonge vrouwen. [quote] @ Haha, die Yrret, niet eens gepensioneerd? Dan ben je nog jong ...

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
23 oktober 2019 - 21:05
Yrret Ik heb besloten om helaas niet aan de slag te gaan. Het is gewoon niet echt mijn stijl enzo... Het ligt niet aan jou, hoor ;) Wel heel erg bedankt om jouw idee met mij te delen! Dat waardeer ik. - Annelien

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
24 oktober 2019 - 17:12
Yrret Ik heb besloten om helaas niet aan de slag te gaan. Het is gewoon niet echt mijn stijl enzo... Het ligt niet aan jou, hoor ;) Wel heel erg bedankt om jouw idee met mij te delen! Dat waardeer ik. - Annelien
Jammer dan. Ik heb nog een idee.
P.S. Mijn favoriete schrijfgenres zijn: fantasy, detective en romantiek
Een Amsterdamse detective - Sam van Santen - is De Boekhouder van God. God buigt zich over de verdwijning van zeer jonge Joodse meisjes. Sam krijgt van God opdracht - samen met Alfred en Pauline - deze zaak op te lossen. Alfred, een dakloze zwerver in Amsterdam-West die regelmatig is te vinden op het Max Euweplein, was lang geleden een veelbelovende schaker. Hij daagt argeloze toeristen uit te schaken om geld. Wat [behalve Alfred] niemand weet is dat zijn zwarte labrador - een reïncarnatie van Robert James Fischer, zijn secondant is. Pauline Plesman, is een callgirl, woont in het Amsterdam Marriott Hotel en laat regelmatig Gringo, een stoere Chihuahua, uit in het Vondelpark.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
25 oktober 2019 - 8:54
God is het geloof in de mensheid verloren. God neemt een onomkeerbare beslissing en komt in het lichaam van een oude Surinaamse vrouw op Aarde leven. Behalve dat ze fantastisch kan zingen en koken, heeft ze verder geen magische krachten. Ze werkt in het Huiskamerrestaurant Waranda op het Mercatorplein en ontmoet daar Sam en zijn vriend Rami. Sam en Rami redden God uit handen van een Marokkaanse jeugdbende. De leider van die jeugdbende bekeert zich tot een geweldloos leven en is de eerste discipel van God. God merkt dat haar krachten toenemen naarmate meer mensen onvoorwaardelijk in haar geloven.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
29 november 2019 - 8:55

God heeft inmiddels zoveel (discipelen) volgers - en haar krachten weer terug - dat ze een drastische beslissing neemt. Ze verandert haar naam in Gut. 

 

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
11 december 2019 - 17:05

Gut is niet van plan haar tweede kind - Jutta, een meisje - op te offeren aan de mensheid.  Maar als Jutta 1400 jaar oud is - puberend dwarsliggend - besluit Gut haar toch een aards bestaan te gunnen. Volledig los van Gut beland Jutta op 11 maart 2020 - naakt, zonder enige gave - in een smerige jutezak op de stoep van het Paradiso in Amsterdam. Er is een kind geboren, pikzwart. Ze wordt gevonden door Schaatsrijder. Schaatsrijder is een junkie van het laagste soort.  Een  levende baby - misschien ook een levenloze baby - is voor Schaatsrijder, niets meer dan handelswaar. Maar wie wil een zwarte baby?