Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Enthousiasme Forum

Al geruime tijd werk ik aan een psychologische roman, ben geabonneerd op het tijdschrift Schrijven en doe af en toe mee aan schrijfwedstrijden o.a (https://entries3.wixsite.com/schrijfretraites/wed…). Ik zou graag iets willen horen van mensen die enthousiast zijn over de ontvangen feedback op het forum, aangaande schrijfstijl, gramatica etc. Is het niet te verwarrend al die verschillende meningen? Alvast bedankt

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is het niet te verwarrend al die verschillende meningen?
Nee, het is niet te verwarrend.
Ja dat is te verwarrend.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het verwarrende voor mij is vaak dat de een wel, de ander niet, fatsoenlijk kan/wil verwoorden hoe een mening tot stand is gekomen. De bedoeling is dat fb geven is dat het respectvol gebeurt en dat is niet altijd het geval.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Feedback is altijd bruikbaar, zelfs als de meningen van verschillende mensen niet overeen komen. Het is goed om te zien hoe jouw tekst op anderen over komt - zowel positief als negatief, zodat je kan leren wat jouw sterkere en zwakkere punten zijn. Betreft grammatica zal het vaker om feiten gaan en niet om meningen. Betreft schrijfstijl zullen er soms wellicht dingen gezegd worden waar je het niet mee eens bent. Dat is prima. Merk je dat je hetzelfde commentaar meerdere malen van diverse mensen krijgt, dan is het natuurlijk het heroverwegen waard om te kijken of er wellicht toch iets mee gedaan dient te worden. Zelf heb ik gemerkt dat goede feedback (niet te verwarren met positieve feedback!) me heeft doen groeien in het schrijven. Toen ik net begon met schrijven heb ik veel teksten en commentaren hier in het forum onder 'proeflezen' gelezen, zodat ik ook van de 'fouten' van anderen heb kunnen leren. Ik ben er dus zeer enthousiast over ;) Vind je het vervelend om je teksten hier te delen (bijv. omdat je nog iets wilt gebruiken voor een schrijfwedstrijd en het daarom niet eerder gepubliceerd mag zijn), dan kan je ook op zoek naar een aantal goede, kritische proeflezers. Ook van die proeflezers zullen de meningen wellicht niet altijd op alle punten overeen komen, maar zoals aangegeven: trek daar je eigen conclusies uit. Succes nog met het schrijven van je psychologische roman!