#218 Gedaan met mijn rust

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#218 Gedaan met mijn rust

Knarsend gaat mijn grafkelderdeur open. Een lichte bries beroert de bedompte lucht. Het is weer zo ver. De schele tweeling komt mij halen met hun dodenmaskers op. Ze gieten emmers met groen, traag druipend slijm en ranzig stinkend bloed over mij uit. We gaan langs de deuren met ons vaste ritueel. Ik bonk op de deur. Zij roepen in koor: ‘Trick or treat.’ Ik pak met mijn rechterhand mijn linkerdijbeen en dreig ermee te slaan. Meestal helpt dat, ze krijgen veel snoep. Ik hoef geen snoep. Vanwege mijn gebit, weet u. Om middernacht mag ik weer mijn graf in.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ton, Het is zo droog komisch geschreven dat ik spontaan in de lach schoot. Oké, wel beeldend, al krijg ik je slaande dijbeen niet helder voor ogen. Ik neem aan dat je je hele been er in dat geval af haalt? ;) Leuk om je weer eens te lezen. Ik was even van de radar.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk verhaal! Heel beeldend, helemaal rond en grappig. Verdere puntjes - Ik dacht in het begin dat de hoofdpersoon de kelder zelf opende. Misschien "automatisch open", of "knarsend wordt mijn grafkelderdeur geopend"? Mmm, wordt er ook misschien niet beter op en kost meer woorden, maar ik moest wel even schakelen daarna. Iets dat het duidelijk wordt dat de deur wordt geopend door iemand anders, of automatisch open gaat, of op het verwachte tijdstip open gaat, zou misschien automatisch het juiste beeld meteen geven. - Een lichte bries beroert de bedompte lucht. Mooi!! Niet alleen is het een mooie zin, het brengt me meteen in de film. Beetje Indiana-Jones-vibe. - Schele tweeling is ook een leuk beeld :D.

Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha, vooral erg grappig, zeker zodra je de schele tweeling ten tonele voert. Het heeft een beetje het sfeertje van "Beetlejuice" en "The Frighteners": horrorachtige humor. Je tweede zin is inderdaad een hele mooie en die laatste hint naar zijn gebit weer leuk. Graag gelezen!

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik sluit me aan bij de eerdere reacties. Geslaagd komisch verhaal, met een duistere ondertoon.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ton, … wat een groengiftig verhaal. Leuk om te lezen. Ik moet nodig wat horror verhalen lezen. Ik ben nog steeds druk met de Griekse goden, de Noorse goden liggen te wachten.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi allemaal, hartelijk dank voor jullie complimenten en leuke reacties. Ik ben er blij mee! (sorry voor korte en minder talrijke reacties deze ronde, ben thuis aan het klussen).

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
de klus met je been kwam er even tussendoor ik vond het een vondst om vanuit een ander bestaan uit je grafkelder te komen voor een jaarlijkse treat