Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

#203 Ontijden

18 juli 2018 - 16:56
Ontijden Een strook licht dringt langs de kier van de voordeur naar buiten en maakt de kliko zichtbaar in de verder donkere omgeving. Een teken van onraad. Mijn hart bonst. Hij bonst al sinds ik het feest verlaten heb om op weg naar huis te gaan, maar de snelheid van slagen loopt nu verder op. Voorzichtig duw ik de niet gesloten deur verder open. De koevoet heeft zijn vernietigende werk diep in de deurpost geklauwd. Ik heb mijn mouw om mijn hand geschoven, om eventuele sporen niet met mijn vingerafdrukken te vervuilen. Jassen liggen verspreid door de hal. Als ik doorloop zie ik hoe lades uit kasten zijn getrokken. De inhoud ligt in een hoop op de grond. Ik kan zo snel niet zien of en vooral wat er weg is. Ik zie vooral de afwezigheid van wat ik verwacht had aan te treffen. Mijn mobiel trilt. Het scherm licht op. ‘Ik ben wat later thuis. Leuk hier. Hoe was/ is je feestje? xxx’ ‘Verdomme!’ vloek ik tegen de stille ruimte in. Uit mijn tas diep ik een ander mobieltje op met pre-paid kaart. Ik selecteer het enige contact in het adresboek. De telefoon gaat over. ‘Sukkel,’ zeg ik met ingehouden woede als de oproep aangenomen wordt, ‘roofmoord was de afspraak. Waarom heb je niet gewacht?’

18 juli 2018 - 17:37
Boeiend verhaal. Eén zin springt er voor mij uit : " Ik zie vooral de afwezigheid van wat ik verwacht had aan te treffen." Mooie spannende sfeer creëer je hier. Die streep/ strook is een goede opening. Alleen: hier is duidelijk sprake van een onderlinge afspraak geweest. Waarom bonst dat hart van je HP dan? Hij wist toch van te voren wat hij kreeg te zien? Of was hij bang het lijk onder ogen te moeten zien. Nogmaals je zin aanhalend: Ik zie vooral de afwezigheid van wat ik verwacht had aan te treffen. De vermoorde persoon? Die er duidelijk niet is? De opzet is duidelijk mislukt, maar toch begrijp ik de clou niet helemaal. Zal wel aan mij liggen.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juli 2018 - 22:07
Hoi Hadeke, goed dat je op deze planeet bent gebleven. ;) De spanning is mooi opgebouwd en dan nog die een onverwachte clou! Ik heb het ademloos gelezen. De tweede keer komt-ie beter binnen. Maar ik aarzel nog bij de zin met de koevoet; ik heb het gevoel dat het doel van het gebruik van de koevoet is de deur open te breken, dat is 'het vernietigende werk'. Dat daarbij diep in de deurpost wordt geklauwd is bijkomend ongerief . Misschien '... heeft BIJ zijn vernietigende werk ...'?

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juli 2018 - 22:25
Hadeke, wat goed gevonden! Die laatste twee zinnen maakten dat ik mijn ogen groot opensperde van verbazing. Als Vlaamse vraag ik me wel af wat een kliko is, dat ga ik zo meteen even opzoeken. Weer een woord bijgeleerd.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 juli 2018 - 14:51
Je hebt een goed verhaal geschreven, het is spannend tot aan de laatste zin. Nu ben ik wel benieuwd naar het motief van de vrouw. Enige dingetje: [quote: Hadeke]Ik zie vooral de afwezigheid van wat ik verwacht had aan te treffen.[/quote] De afwezigheid van iets is moeilijk te zien, alleen te merken. Graag gelezen!