Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#202 Zintuigen - Gevangen

11 juli 2018 - 20:00
Ik lig in bed. Ik ben wakker, maar ik lijk niets te kunnen bewegen. Naast mij hoor ik mijn vriend, die ook wakker wordt, zijn telefoon erbij pakken. Hij speelt een voetbalfragment af, waarschijnlijk een wedstrijd die hij gisteravond heeft gemist. Heel leuk voor hem, maar wat is er aan de hand met mij? Waarom krijg ik mijn ogen niet open? En waarom lukt het niet om mijn vingers te bewegen. Ik raak in paniek en dat merk ik direct aan mijn ademhaling. Mijn lichaam laat me in de steek, schiet er door mijn hoofd. Ik doe nog een poging om mijn ogen open te krijgen. Het kost me zo veel moeite en het lukt niet! Help! Ik probeer mijn vriend te roepen, maar ook mijn stem doet het niet meer. Ik zit gevangen in mijn eigen lichaam, net als in een film. Hoe kom ik hieruit!? Mijn hart begint sneller te kloppen en ik krijg steeds minder zuurstof binnen … Dan ineens schiet ik rechtop in bed. Ik ben helemaal bezweten en mijn hart zit in mijn keel. Het is nog pikkedonker. Wat gebeurde er?

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 juli 2018 - 21:46
Hoi. Het idee is prima, de uitwerking kan naar mijn mening beter. Probeer de lezer door middel van goed gekozen zintuiglijke ( in dit geval toch, dat was de opdracht) beschrijvingen te laten ervaren wat de hp ervaart. Plant een beeld in zijn hoofd, waaruit hij kan begrijpen wat de hp meemaakt, waardoor hij met de hp meeleeft, in plaats van letterlijk neer te pennen wat er gebeurt. Als je bijvoorbeeld zou schrijven ik begin steeds sneller te ademen, of mijn ademhaling slaat op hol, en nog wat dingen die bij een paniekaanval horen, dan komt dat veel sterker over dan 'ik raak in paniek en dat merk ik direct aan mijn ademhaling.' Geen paniek :) als het niet helemaal duidelijk is wat ik bedoel, hoe meer je schrijft, hoe beter je het snapt, tot op een bepaald moment de knop omgaat en je gewoon weet hoe je je lezers mee kan sleuren.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 juli 2018 - 21:33
Bedankt voor jullie feedback! Ik ben een beginnend schrijfster en vind het leuk om creatief bezig te zijn. Vandaar dat ik hiermee ben begonnen. Ik ben heel erg blij met jullie (objectieve) feedback omdat ik daarvan veel van kan leren. Bedankt!