Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

# 197 open spreekuur

Dokter Anja Bosman, arts met praktijk aan huis veegde met een tissue het zweet van haar voorhoofd en wierp een blik op de thermometer in de tuin. Dat nu ook net de airco kapot was. Vanochtend had ze een monteur gebeld die gelijk al had gezegd dat het wel even kon duren voor hij langs kwam vanwege grote drukte. 28 graden, s' morgens om half negen. Ze nipte aan haar hete thee, slaakte een diepe zucht en keek naar haar assistente Mirjam. 'Weer een tropendag. Hoop dat we niet teveel patiënten hebben.' Haar assistente pakte de klapper van tafel en sloeg die open.'Zes mensen hebben een afspraak en we hebben vandaag open spreekuur. Dus...' Ze keek Anja veelbetekenend aan. 'Eerlijk waar, het zweet loopt mijn bilnaad in.' 'Mirjam toch, 'lachte Anja.'Maar je hebt wel gelijk. Het is te hopen dat het niet lang meer zo heet blijft.' 'He, mijn favoriete dokters,' klonk een stem vanachter de heg.'Lekker zweten in de praktijkruimte.' Anja sloeg haar ogen op,dronk in één teug haar kopje leeg en zette die op het blad. 'Goedemorgen. Mijnheer Lensink. Hoe is het met u?' 'Beter dan met jullie, ik lig in mijn zwembad. Als ik jullie was,had ik het wel geweten.' 'Wat dan,mijnheer Lensink,'vroeg Mirjam. 'Trek lekker allebei een bikini aan, dan kom ik beslist even kijken.' 'In je dromen.'riep Anja lachend. Ze keek op haar horloge en kwam overeind. 'Breng jij de eerste binnen, Mirjam.' Haar assistente keek haar samenzweerderig aan.'Bikini dag, dokter.' Anja sloeg haar hand voor haar mond.'Doe eens normaal, dat meen je toch niet.' Een lach gleed over haar gezicht. 'Tropen rooster vandaag. Extreme dagen vragen extreme oplossingen.' 'Mijnheer Janssen, de dokter kan u ontvangen.' De oudere man keek op, verslikte zich en kreeg een rood hoofd van het hoesten. Hij bekeek Mirjam van onder tot boven en grijnsde van oor tot oor. 'Het is maar goed dat ik zonder mijn vrouw ben.' Half tien glipte Mirjam de spreekkamer binnen waar Anja in bikini achter haar bureau zat.'We hebben een probleem, dokter. De mensen die een afspraak hadden hebben we weggewerkt. Maar...' Anja zette haar ellebogen op tafel en liet haar kin op haar vingertoppen rusten. 'We hebben meer dan dertig mensen voor het open spreekuur. Ze staan zelfs buiten.'

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een doktersroman op een heel andere en heel leuke manier. Ik denk dat mannen op deze manier het ziek zijn een stuk gemakkelijker aanvaarden.

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooie openingsalinea. Alle informatie die je nodig hebt om het verhaal te starten en in actieve taal geschreven. Met humor in de dialoog en een onzichtbare buurman die de twist in dit leuke verhaal brengt (en die je wel benijdt als lezer, lekker in zijn zwembad.) Mooi dat je laat zien wat er gebeurt, en het niet expliciet beschrijft; - 'Mijnheer Janssen, de dokter kan u ontvangen.' De oudere man keek op, verslikte zich en kreeg een rood hoofd van het hoesten.. - Een tip; de zin 'Hij keek Mirjam van onder tot boven aan' klopt niet, 'hij bekeek Mirjam van onder tot boven'

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
En als ze in de winter patiënten zo ontvangt, zullen ze het ook snel warm krijgen :D Je hebt vlot de pen gehanteerd. Rolde haar ogen i.p.v. rolde met haar ogen. Een lach verspreidde zich. Ik zou niet weten waar anders dan over het gezicht. In laatste alinea praat Mirjam eerst, dan zet Anja de ellebogen op tafel. Wie spreekt de laatste zin uit?

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de tip, coach. Ik had er zelf overheen gekeken. De laatste zin is van Mirjam, die volgt op haar "maar". Mirjam is de assistente.Zij heeft meer kijk op het aantal patienten dan Anja, toch? He, Peter. Wij hebben best wel veel overeenkomsten. Bedankt voor je reactie, Levina.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
John: dat wordt spannend: die overeenkomsten ontdekken Je zult het niet geloven en ik wil er beslist geen baas-boven-baas spel van maken, maar vorig jaar zomer reed ik langs een kennis die aan het houthakken was: een vrouwelijke huisarts in... bikini! Ik had dit ooit nog eens willen gebruiken, maar na jouw amusante verhaal kan ik dat niet meer evenaren haha

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Die buurman die om half negen 's ochtends al in zijn zwembad ligt is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig met z'n suggesties. Ik zie uncle Geoffrey voor me. De twee kleine sprongetjes maken prima scènes. Goede opbouw.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
John, ik moet er niet aan denken om mijn huisarts in zijn Speedo achter zijn bureau te zien zitten :). Maar zo te lezen geeft Anja haar patiënten een echte oppepper! Heb met veel plezier deze warme ochtend in de praktijk gevolgd!

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
John. ... prachtig; vooral 'extreme dagen vragen extreme oplossingen' - die is om te onthouden. Met plezier je verhaal gelezen.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi John Doe, Heel vermakelijk en lekker leesbaar verhaal! Mooie opbouw, je ziet het toch haast niet aankomen. En dan toch! Ik heb genoten!

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Grappig verhaal John Doe :) Ik veronderstel dat je een man bent hahaha :) Hoe dan ook, een toffe invalshoek en een creatieve en esthetische oplossing voor de hitte. De mannelijke patiënten zullen tevreden zijn. En als vrouw kan ik er nog begrip voor opbrengen dat je je in bikini zet om af te koelen. Mijn fantasie slaat op hol, dus dat is een goed teken. :)

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat je daarmee bedoelt moeten we maar in het midden laten, Anne. Bedankt voor je reactie en fijn dat je het een leuk verhaal vond.