Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#192 De geur van maretakken zit geworteld in mijn neusvleugels

4 mei 2018 - 10:25
De dokter zegt dat ik mijn geheugen kwijt ben, dat alles wat ik me meen te herinneren een product is van het ontkennende vermogen van mijn brein.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 mei 2018 - 14:03
Intrigerend begin. HP herinnert zich wel dingen, maar die zijn het gevolg van ontkenningen? Vraagt om meer. (Hoe ruiken maretakken?)

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 mei 2018 - 14:39
Hoi Michael, inderdaad intrigerend! Ben vreselijk benieuwd wat er is gebeurd, dus ik zou graag snel verder lezen!

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 mei 2018 - 8:10
Ondanks het originele, doch cryptische, 'ontkennende vermogen' ontkom ik niet aan een gevoel van 'Nee hè? Geheugenverlies. Daar gaan we weer.' Het lijkt eigenlijk meer op verdringing bedenk ik nu. Daar heb ik ook geen zin in. Dat de dokter van begin af aan gewantrouwd kan worden, vind ik leuk. Dat zegt heel veel over wat volgen gaat. Die moeilijke titel vind ik pijn doen. Ik houd doorgaans niet van dat expliciet zintuiglijke wat je veel in Zuid Amerikaanse of Afrikaanse literatuur tegenkomt. Verder generaliseer ik niet. Indische schrijvers doen het ook, trouwens. En neusvleugels? Zit het daar echt, dat geurtje?

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 mei 2018 - 19:45
@ton bedankt voor je comment :) Wie weet volgt de rest deze week @Tilma scherpe reactie. Bedankt daarvoor, hier haal ik veel uit. Ik snap wel wat je bedoelt met daar gaan we weer, misschien is het niet creatief genoeg en is het nu een beetje op het "toen werd ik wakker" niveau. Een medische ingreep had misschien hetzelfde effect gehad en meer de fantasie geprikkeld. Net zoals de neusvleugels die op de achterste papillen van mijn tong prikkelen. Het expliciet zintuiglijke wordt er niet minder van, maar dat is eerder een kwestie van smaak denk ik. Hulde!