Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

zee rijmwoorden # 186

Deuntje Nee, er ligt een steen alleen bij de zee. Gé, de neuroot, stoot zijn teen. ‘Ik heb er de pee in, wil zo een kopje thee en naar de plee,’ zegt Ray. ‘Misschien weet deze kapitein-ter-zee een strandtent?’ zegt Gé. ‘Hij is van de reddingsbrigade en heeft corvee zo te zien. Ga gewoon met me mee,’ zegt Ray. ‘Zout op mijn wang van de wind. Zeker geen zakdoek bij je?’ zegt Gé. ‘Ook geen Perrier. Daar in de verte zie ik iets behalve zand, het zou een strandtent kunnen zijn.’ ‘Kweet niet. Dat is ver lopen. Lukt je dat?’ ‘Ik vrees van nee. Ik heb zin in earl grey. Doe je mee?’ ‘Ik drink geen thee. Wil je per se naar een strandtent? Waarom niet in de Noordzee?’ ‘Zo ben ik niet, nee. Even doorbenen.’ ‘Nog een minuut of twee,’ zegt Gé. ‘Zoek jij een tafel voor drie?’ zegt Ray. Teun gaat zwijgend zitten bij het raam en staart naar de steunende zee.

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Odile, terwijl bij mij mijn hersenen kraken, wil zo graag weer eens meedoen, lees ik zomaar jouw rijmelarij. Knap om zulke verhaaltjes bij elkaar te rapen. Alleen vind ik de derde persoon, Teun, uit de lucht komen vallen. Is die alleen ten tonele gebracht voor het woordenaantal, of heeft hij ook nog een rol? Vervolg ofzo? Was leuk te lezen, Groet Connie

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Connie, ik vind Teun al in deze eerste regels: ‘Misschien weet deze kapitein-ter-zee een strandtent?’ zegt Gé. ‘Hij is van de reddingsbrigade en heeft corvee zo te zien. Ga gewoon met me mee,’ zegt Ray. Teun zit voor mij ook in 'Deuntje'. @Odile, aparte vondst, de Perrier. En ik houd ook van de 'steunende zee'. Heb je drie frivole mannen neergezet zonder ze zeegay te noemen? ‘Zout op mijn wang van de wind. Zeker geen zakdoek bij je?’ zegt Gé. :lol: Ik heb een vermoeden dat wij met de rijmwoorden op licht absurdistische teksten uitkomen. Wel heel leuk te doen.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kan er niet zoveel mee. Ik vind die 'perrier' meer een dieptepunt dan een vondst. Rijmelarij is wel correct. Maar goed, misschien is het doel van zo'n opdracht ook wel om een beetje gek te doen en wat te oefenen en proberen met klank, alliteratie en rijm.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ach, smaken verschillen gelukkig in deze democratische tijd. Ik kan niet zoveel met jouw commentaar, want het doel is plezier met schrijven, uitproberen en oefenen. Het doel van feedback is elkaar vooruit helpen. Niet elkaar ontmoedigen te schrijven en te durven. Teksten die iedereen goed vindt zijn zeldzaam en bij het geven van een mening kun je het beste bij jezelf blijven. C'est le ton qui fait la musique.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Odile, het spijt me als ik je ontmoedigd heb. Een kritische opmerking van mijn kant is altijd een teken van respect omdat ik verwacht dat de ontvanger deze kan beoordelen en misschien gebruiken en niet alleen verlegen zit om sycofantische lof. Ik ben bij het geven van mijn mening erg dicht bij mezelf gebleven, maar had het in meer vleierij kunnen verhullen inderdaad. Zo vond ik 'de tafel voor drie' wel leuk omdat deze ontwrichtend werkt. Ik bedoelde ook te zeggen dat ik het punniken met alliteratie, klank en rijm heus kon waarderen, maar dat de tekst als geheel zo plat bleef: iemand moet plassen. Er is geen ontwikkeling in de nood, geen frustratie, geen climax, geen ontlading.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Het voordeel van deze opdracht is dat je lekker gek kunt schrijven. Haha, wilde hij ook niet in zee plassen? Dat moet aan onze opvoeding gelegen hebben. Geinig verhaaltje. Maar ja, als die strandtent zo ver weg is, heb je soms geen keus. Hij heeft het kunnen ophouden en de zee niet met extra bacteriën opgezadeld.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Deze laatste reactie vind ik wel een fijnere toon hebben, dank je. Het is ook weer niet mijn bedoeling om kritische deelnemers af te schrikken. Want soms lijkt het of kritiek niet gewaardeerd wordt en dat is niet zo. Ach, ook ik heb gevoelens maar niet zo heel sterk meer gelukkig. Ja, de kritiek kwam ontmoedigend binnen, maar ik schrijf weer verder. Ik zou niet willen dat je door je kritiek mensen hier afschrikt, dat snap je wel. Zeker niet als je een scherpe analytische blik hebt. Dan ben je een waardevolle deelnemer die het niveau kan helpen opschroeven. Maar dat gaat niet met kracht. De regels van feedback zijn onder meer inderdaad ook het goede benoemen. Dit niet om taaltechnische redenen, maar vanwege coaching. Bewaar dus je scherpte voor je personages en voor je herschrijven.