Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht#181 - opdracht gefaald

16 februari 2018 - 13:02
Het mag eigenaardig klinken, maar als leerling beschermengel, krijg ik opdrachten om uit te voeren. Ik zou graag aan het grote werk beginnen en de beschermengel zijn van een of andere machtige wereldleider, want hetgeen ik nu zie en hoor van deze groten der aarde is niet van dien aard om over naar huis te schrijven. Ik ben nog jong en ambtieus en weet natuurlijk alles beter dan de oudere wijze beschermengelen die deze zware taak op hun vleugels torsen. Het doorgeven van hun goed bedoelde raad komt doorgaans in dovemansoren terecht. Het zal veel geduld vragen om een dictator te laten inzien dat ie niet zo dictarioaal bezig moet zijn. Dat geduld heb ik nog niet. Ik heb als opdracht deze week een jonge man te helpen die met een bos rozen zijn Valentijn gaat verrassen. Om dat s'avonds te doen, vind ik knap dom van hem. Sinds gisteren fluister ik hem in dat hij voor dag en dauw op de stoep van zijn geliefde moet staan. Met luid trompetgeschal zijn geliefde wekken. Zie hem nu daar sleffen. Er ligt precies lood in zijn schoenen. Een frons tussen zijn wenkbrauwen en neerhangende schouders. De rozen stellen ook niet veel voor. Twintig stuks? Man, het hele troitoir zou bedekt moeten zijn zodat de geur haar zou bedwelmen zodra ze op jouw trompetgeschal haar hoofd door het venster steekt. Hoe kan ik die onnozelaar wat meer pit geven? Luisteren doet ie niet. Het duwtje in zijn rug, daar voelde ie niks van. Een vrouw wil geïmponeerd worden, veroverd, desnoods met geweld. Ze wil mannelijke kracht voelen, sterke armen, een passievol mannenlijf, een ferme greep om haar borsten, hartstochtelijk gefluister in haar oorschelp. Ik zou het wel weten! Hé, wat gebeurt er? Ik word bij mijn oren terug naar 'huis' getrokken.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 februari 2018 - 14:20
Marijcke: zelfspot is zelfs engelen eigen, dat laat jij mooi geschreven zien gepassioneerd einde helemaal op z'n plaats, een engel moet zich in een mens kunnen inleven :) ik geef je geen mooiste zin, want dat zou copy paste worden heb je zin om samen een eindje om te vliegen?

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 februari 2018 - 21:32
Hallo Marijkce, ... engelen zijn dus net mensen. Ja, zij moeten wel enig begrip hebben. Gaan ze iets te ver in hun fantasie dan worden ze 'terug gefloten'. Jammer dat je opzet om die arme sukkelaar te helpen, mislukt is. Wat zou het leuk zijn om op de schouders van de dictators te zitten en hen de misdaadvrije weg te wijzen. Engelen kunnen dat toch weten, denk ik zo.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 februari 2018 - 22:20
Hoi Marijcke, prachtig verhaal, de ambitie van de leerling-beschermengel wordt nog even geparkeerd om het kunstje te leren bij een onnozelaar (prachtig Vlaams woord, overigens!). Ik denk dat ik zelf niet zo veel van de hogere Beschermengelkunde begrijp, want ik vind het zó jammer dat de leerling nét als zij goed op stoom geraakt aan d'r oren wordt weggetrokken. Genoten, Marijcke!

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 februari 2018 - 21:05
Ha Marijcke, Wat een heerlijk leuk stukje. Aan de oren weer naar huis getrokken zie ik voor me. Een (B)Engel die staat te gluren. Wel dacht ik dat de ena laatste zin, he wat gebeurt er, in de ik vorm niet helemaal paste. Eerder, au mijn oor, ik ben erbij... :) In het geheel las het erg lekker weg.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
18 februari 2018 - 16:23
Marijcke wat lees ik je toch graag. Ik heb volledig beeld en geluid bij deze ambitieuze beschermengel. Ik zie haar ook grootste armbewegingen maken bij haar overpeinzingen. Met een big smile gelezen.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 februari 2018 - 23:06
wat een fantastisch ongebreideld enthousiasme van de beschermengel (en wat een heerlijk woord is sleffen; nooit gelezen, maar je voelt hem gelijk, zie het voor me)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 februari 2018 - 20:49
maar als leerling beschermengel, krijg ik opdrachten om uit te voeren.
Ik zou hier de komma weglaten.
daar voelde ie niks van
Dit is spreektaal, dit zou ik veranderen. Leuk verhaal, geschreven vanuit de leerling die op zichzelf reflecteert. Graag gelezen!

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 februari 2018 - 17:02
Dag Peter FD, Dank je voor je positieve reactie op 'mijn menselijke engel'. :nod: Ik zou het fantastisch vinden om samen met jou te vliegen en op een wolk te parkeren voor een babbel tussen twee gelijkgestemde zielen. :nod:

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 februari 2018 - 17:27
Dag Riny, Dank je voor je bezoekje en je grappig commentaar. Laten we hopen dat er af en toe iets doordringt tot het bewustzijn van de dictatorbreinen en andere criminele geesten. Ik hoorde onlangs een filosoof zeggen dat het nog wel 25 generaties kan duren alvorens er enige beschaving tot het mensdom doordringt. Om moedeloos van te worden.... Enfin, het wordt weer lente en dan wordt het bestaan weer wat zonniger. Nog een fijne avond, Riny.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 februari 2018 - 17:34
Dag Ton, Fijn dat je hebt genoten van de avonturen van mijn onstuimige leerling-beschermengel. Dat was de bedoeling. :p Mooi woord 'Beschermengelkunde'. Moet in het woordenboek opgenomen worden. Net als het woord 'onnozelaar'. :nod: Nog een fijne avond, Ton.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 februari 2018 - 17:39
Dag Mechtile, Fijn om te weten dat je mijn stukjes graag leest. Dat genoegen is wederzijds. :p Leve de beschermengelen die ons begeleiden. Nog een fijne avond. ;)

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 februari 2018 - 17:42
Dag schrijvenmaar, Bedankt voor je bezoekje en je complimenten aan de 'beschermengel'. ;) Het woord 'sleffen' is inderdaad heel beeldend. Nog een fijne schrijfavond.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 februari 2018 - 18:03
Dag schrijfcoach Mike, Dank voor het bezoekje en het compliment dat je het stukje graag gelezen hebt. Ik heb de komma weggehaald. Is inderdaad juist. Wat betreft 'voelde ie niks van' heb ik getwijfeld, dacht er goed aan te doen in de kwajongensachtige stijl van de jeugdige beschermengel te blijven... begrijp Uw reactie. :o Nog een fijne avond toegewenst.

27 februari 2018 - 15:10
Vermakelijk kijkje in de belevingswereld van een beschermengel die duidelijk nog van alles moet leren en terug naar af wordt gestuurd. Alhoewel de jongeman ook nog heel wat te leren heeft. Maar misschien is het leven voor een beschermengel wat prettiger en gemakkelijker dan voor een sterveling? Graag gelezen, zij het wat laat. Sorry daarvoor.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 februari 2018 - 10:52
Dank je Edith voor je grappig commentaar bij het verhaal van mijn leerling beschermengel. Je bent helemaal niet laat met je bezoekje, het is juist leuk om af en toe nog zo'n laatkomertje te mogen ontvangen. Nog een prettige dag verder. :nod: