Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Terugblik 2017 & jaardoelen 2018

Met dank aan Judy die tot nu toe dit onderwerp voor ons verzorgd heeft, neem ik dit stokje over. Ik wens jullie een goed 2018 met vooral veel inspiratie en schrijfplezier. Wie zijn terug/vooruitblik van vorig jaar nog eens wil bekijken, zie hier. Terugbliktips die handig kunnen zijn: - Maak voor jezelf een lijstje/overzicht van de projecten waar je aan gewerkt hebt. - Pak evt. je schrijfdoelen van 2017 erbij en vergelijk de boel. - Welke doelen zijn gelukt, en waar ben je van afgeweken? - Wat was je grootste triomf? - Wat heb je afgelopen jaar geleerd? - Wat is je belangrijkste onafgehandelde project? - Op welk afgehandelde project ben je het meest trots? - Hoe kijk je over het algemeen terug op 2017? - Als je je jaar zou omschrijven in 1 woord, welk woord zou dat zijn? Tips voor het opstellen van nieuwe schrijfdoelen voor komend jaar: - Wat zou je anders willen doen? - Wat zou je in 2018 graag willen doen, leren, lezen? - Is er een kernwoord dat je komend jaar als leidraad zou willen nemen (bijv. focus, plezier, stap-voor-stap etc.)? Veel plezier en succes iedereen!

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Overzicht 5de bij Editio, huisblogger Naakte Lunch, coach januari schrijfmaand, publicatie Meander, voordragen voorwoord Kalahari Roos, minicursus Editio, show-don't-tell in orde, blog in koeienletters op de voorpagina uitgeverij 'in de Knipscheer', compliment voor blog van Benali, mooie feedback over essay van Margrethe Venema, winnaar Versopolis prijsvraag, reis Antwerpen, beste verhaal in poëtische stijl, sterke synopsis leren schrijven, chat met Lidewijde Paris, 2 gedichten op expositie in Den Haag, wekelijkse schrijfopdracht en autobiografische opdracht, cursus afgerond met 8,4 gemiddeld, gedichten gepubliceerd en drie korte verhalen, jurylid Edge Zero, selfies met Thomas Verbogt, Hanna Bervoets, Abdelkader Benali, tipartikelen geschreven, fijn contact met schrijfvrienden, Debutantenbal, twee schrijfdagen, twee boekpresentaties, bijeenkomst schrijfcoaches, workshop poëzie, nieuwe cursus begonnen. Ik ben tevreden met het behalen van schrijfdoelen, hoewel het verdwijnen van Naakte Lunch en Oerkracht een grote domper waren. Bij beide was een publicatie bijna geaccepteerd met enthousiasme voor publicatie. Ondanks dat kijk ik tevreden terug. Komend jaar ga ik mijn valkuil van te snel opsturen van werk dat nog beter kan opnieuw aanpakken. Mijn enthousiasme temperen en eventueel ga ik daar begeleiding bij zoeken. Beter minder schrijven en beter: er is nog steeds ruimte voor verbetering. Eerst nog mijn cursus afmaken en afwachten wat het commentaar van Editio zal zijn op het ingeleverde werk.

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
En ik ploeter (met plezier) voort op het dichten, in 2017 wilde ik de 500ste blog (vnl. gedichten) halen en dat is gelukt. Ik startte in 2018 met de 574 e, en hoop telkens iedere week genoeg inspiratie te vinden om onverdroten door te gaan. Wellicht wat minder aandacht aan lezen en boekbesprekingen. Voorts ligt er wel iets te broeien wat een boek zou kunnen worden, op termijn, wie weet? Ook een kleine hoop: komt er van mijn gedichten mogelijk een papieren kunstwerkje t.z.t.? Verder ben ik redelijk tevreden over de bezoeken aan mijn website, telkens een piekje na plaatsing en melding daarvan op Twitter en LinkedIn, tot ongeveer 100 per week...

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een goed 2018 Odile! Hoop je schrijfopdrachten met veel plezier in te vullen. Zoals ik ieder jaar mijzelf beloof, hoop ik meer te schrijven. Vraag ik mij af of ik toch die schrijfcursus niet moet gaan doen. Of de goede verhalen bij elkaar zoeken en in de espressomachine, zo heette dat apparaat bij de ABC bookstore toch, te stoppen. De geestelijke en lichamelijke conditie bepaalt veel, als ik wil schrijven, dat heb ik gemerkt het afgelopen jaar. Structuur daagt mij meer uit dan een doel. Het enthousiasme en het plezier in teksten maken is gevoelig voor omstandigheden. Daar wil ik aan werken dit jaar. Het vuur in de pen houden. De lach en de traan op het papier krijgen. En leren, veel leren en lezen.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goede voornemens, Leo en maddbrug. De ABC-boekmachine kan ik aanraden, dat heb ik vorig jaar gedaan met veel plezier. Helaas was er iets met de kaft waardoor ik nu een origineel boek heb met blanco kaft, maar helemaal zoals ik het zelf op dat moment wilde. Even op zweten of laten doen van tevoren. Voor de conditie ken ik alleen de remedie om in kleine beetjes per dag te schrijven. Met zo'n 500 woorden schrijf je in een jaar ook wel een boek. Je verhalen bundelen in kleine oplage is ook een mogelijkheid. Ik zou er graag een van je hebben, maddbrug. De espressomachine heet ook Betsy. Vandaag heb ik toevallig een rood gestreepte jurk aan en een vest met blauwe jeanssterren. :)