Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijvers in de bres tegen illegale e-books

De Auteursbond wil o.a. met behulp van een geestig Youtube-clipje met bekende schrijvers de aandacht vestigen op de schade die schrijvers lijden door illegale e-books. Zie https://www.youtube.com/watch?v=jfZg594O40M

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat ik nog niet begrijp is dat schrijvers dit 'lijden' noemen. Het clipje is leuk, maar ook naïef. Is elke schrijver in Nederland lid van de Auteursbond?

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tot voor kort heette de Auteursbond de VSenV (Vereniging van Schrijvers en Vertalers). Misschien gaat er nu een lichtje branden? Kijk voor meer informatie op: http://auteursbond.nl/#auteursbond. Daar lees je onder andere: "De Auteursbond is de Nederlandse beroeps- en belangenvereniging van schrijvers en vertalers. We vertegenwoordigen ruim 1.500 auteurs: prozaschrijvers, dichters, jeugd­boeken­schrijvers, scenarioschrijvers, toneelschrijvers, literair vertalers, boekvertalers, educatieve auteurs, freelance journalisten en onder­titelaars." Hier vind je een al wat oudere ledenlijst: http://www.vvl.nu/vvl/site/article/item/165. Het zou me sterk verbazen als je daar niet een aantal bekende namen van schrijvers tegenkwam...

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien gaat er nu een lichtje branden?
Voor duistere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen is mijn lichtje altijd aan, maar nog zegt die actie mij niet veel.
Er zijn meer dan 900 schrijvers en vertalers lid van de Vereniging van Letterkundigen.
Zijn dat er veel? Via die site [link] kan je naar hun eigen site. Lid zijn van een clubje om jezelf nog een keer te promoten. En hoe erg lijden ze dan? Een nadeel van schrijver zijn - en volger willen zijn achterin de meute van snabbelaars en bedelaars - is een verbrand [door de hete aardappels] palatum durum. Zijn zij eigenlijk allemaal wel schrijvers volgens de definitie van de deskundigen die weten wat een schrijver is? Zou het ook kunnen zijn dat die in het filmpje optredende schrijvers te weinig aandacht krijgen? Een soort van zielige kerst-reclame voor bijna dakloze schrijvers die al een week geen viergangenmenu hebben mogen nuttigen.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Yrret, het lukt me niet een verband te leggen tussen het filmpje en jouw bericht erover. Hoe zou jij het vinden als mensen gewoon voor hun plezier de inkomsten waarvoor jij hard hebt gewerkt, zouden inpikken?

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Yrret, het lukt me niet een verband te leggen tussen het filmpje en jouw bericht erover.
Dat is niet erg.
Hoe zou jij het vinden als mensen gewoon voor hun plezier de inkomsten waarvoor jij hard hebt gewerkt, zouden inpikken?
Daar zouden de mensen, die dat bij mij doen, geen plezier aan beleven.