Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor november 2017?

1 november 2017 - 16:42
• Wat zijn jullie schrijfdoelen deze maand? Evt. met het oog op je jaardoelen? • Rustig terugblikken op afgelopen maand kan hier. Gaan er nog mensen meedoen aan NaNoWriMo? Veel succes iedereen!

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2017 - 21:31
Ik ga meedoen met NaNoWriMo maar dan een beetje anders; ipv een nieuw boek te beginnen, doe ik verder met het boek waarmee ik nu bezig ben. Ik hoop de 65.000 woorden te halen (50.000 voor NaNoWriMo en 15.000 woorden, die ik al had geschreven) Ik wens iedereen veel succes!! :)

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 november 2017 - 22:12
Ik heb besloten dit jaar niet aan Nanowrimo mee te doen maar om aan korte verhalen en gedichten te werken. Bovendien ben ik aan een cursus begonnen. De eerste les ingezonden en commentaar teruggekregen waar ik erg blij mee ben. Voor ik aan de tweede les begin ga ik reflecteren. Lezen gaat goed. Ik wil deze maand tenminste twee boeken uitlezen. Ik heb twee bundels korte verhalen besteld en ben van plan me nog meer op korte verhalen te richten, ook wat lezen betreft. Misschien maak ik van deze maand een leesmaand. Ik ben bezig met een project dat hopelijk in december af is. Mijn blog heb ik korte tijd wat minder bijgehouden. Dat wil ik weer oppakken. De autobiografische wekelijkse opdracht wil ik graag blijven geven. De fictie opdracht ook. Deze maand doe ik mee aan een workshop dichten, waarna ik van plan ben een paar gedichten te schrijven. Succes aan iedereen en Nanoërs in het bijzonder.

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
2 november 2017 - 8:15
November staat in het teken van NaNoWriMo. Ik ga 5 verhalen schrijven die samen een reeks zullen vormen die volgend jaar iedere maand gepubliceerd zal worden.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 november 2017 - 14:10
In november doe ik het lekker rustig aan. Ik heb me wel voorgenomen om veel te lezen, dat is iets wat ik nu nog makkelijk kan. Lekker lui liggen, kopje thee naast me en de stapel boeken aan de andere kant. Ik heb ook schrijfboeken gekocht om door te nemen: 'Hoe lees ik?' van Lidewijde; en 'Het grote schrijf-doe-boek' van Stiller. Schrijven doe ik wel, maar gewoon wanneer ik er zin in heb en wanneer het me uitkomt. Er staat deze maand ook een bijeenkomst van de schrijfcursus gepland, en daar wil ik zeker naartoe. Die staat op voor volgende week. Ik moet maar eens kijken of het lukt om daarbij te zijn. Ik heb besloten om dit jaar niet mee te doen aan NaNoWriMo. Het is te onzeker of ik me überhaupt wel kan concentreren. Wel probeer ik elke dag iets te schrijven aan mijn verhaal. Maar het is dus ook niet erg als het niet lukt. Als ik het wel erg zou vinden, komt er denk ik minder uit mijn pen dan hoe ik het nu aanpak. Ik wil trouwens iedereen die meedoet aan NaNoWriMo veel succes wensen! Het kan soms pittig zijn, vooral als je daarnaast ook gewoon werkt of andere verplichtingen hebt. Maar hoe dan ook, jullie zullen er vast veel uit kunnen halen. :)

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2017 - 12:28
Ik doe heel rustig aan. Oktober was enorm hectisch met veel schoolbezoeken. Mijn planning: de eerste anderhalve week van november doe ik niets. De laatste drie weken wil ik 20.000 woorden herschrijven aan mijn oertijdverhaal en 6500 woorden schrijven aan een derde deel van de Radslagreeks.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2017 - 9:27
- illu: meedoen met illuwedstrijd (met 5 ontwerpen) - illu: een Skillshareklas volgen met collega + Affinity Designer leren - s: een schrijfproject afronden (even kijken welke) - s: op, meer en regelmatiger reflectief schrijven (korte blokjes, bijv. 3x p.w.) - p&p: illusite bijwerken - illules: evt. Skillshareklas produceren

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2017 - 11:51
Heeft iemand naast het schrijven ook nog een full time baan en een gezin ? Ik word bijna wanhopig wanneer ik jullie planning lees.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2017 - 15:28
Ja, Sarina: ik... Ik snap je gevoel, maar het heeft zo weinig zin om wanhopig te worden. Het enige wat je kunt doen is zo effient mogelijk je schaarse tijd benutten, prioriteiten stellen. Elke letter brengt je dichter bij het slot.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2017 - 9:07
Ik doe dit jaar voor het eerst mee aan NaNoWriMo, dus ik hoop 50.000 woorden te schrijven in november. Een hele uitdaging voor mij, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen. :)

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 november 2017 - 10:25
Met een halfuur per dag schrijven kun je ook binnen een jaar een boek schrijven, Sarina. Lees anders een blog hier op de site (zoekfunctie) over het vrijmaken van tijd voor schrijven. Je bent niet de enige die ermee worstelt. Dat kan je sterken. En anders begin je met dagboekschrijven, wie weet komt daar opeens iets uit: een thema dat je boeit, een verhaallijn, een personage. Dagboekschrijven verlicht juist de tijdsdruk die je ervaart. Als het gezin gewend is dat je iedere dag een halfuur tijd voor jezelf neemt, wordt het gemakkelijker dit halfuur later aan een verhaal te besteden. Bij kleine kinderen ligt dat lastiger, maar zij kunnen ook leren dat iedereen op bepaalde tijdstippen rustig met eigen werk bezig is, zolang je ze daarvoor of daarna aandacht geeft.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 november 2017 - 11:47
Mijn doel voor deze maand is om 2 boeken te lezen en om een start te maken met een (kort) verhaal wat al even in mijn hoofd ligt te garen.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 november 2017 - 23:14
Terugkijkend op mijn doelen voor november... Het was mijn doel om nu een first draft van mijn boek af te hebben. Dat is niet helemaal gelukt, ik heb nog twee hoofdstukken te gaan, en dat gaat in een uurtje niet meer lukken. :-P Het was niet mijn doel om mee te doen aan NaNoWriMo - of althans, ik dacht dat ik die 50.000 nooit zou halen, maar dat is onbedoeld wel gelukt.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 november 2017 - 23:23
- illu: meedoen met illuwedstrijd (met 5 ontwerpen) > gedaan - illu: een Skillshareklas volgen met collega + Affinity Designer leren > mee bezig - s: een schrijfproject afronden (even kijken welke) - s: op, meer en regelmatiger reflectief schrijven (korte blokjes, bijv. 3x p.w.) > maar een beetje gelukt - p&p: illusite bijwerken > gedaan - illules: evt. Skillshareklas produceren
November was wederom een illustratiemaand voor mij ... Ik heb met een illustratiewedstrijd meegedaan en mijn illustratiesite bijgewerkt. Daarnaast ben ik nieuwe illustratiecursussen aan het volgen, en ben ik mijn planning voor volgend jaar aan het maken. Hoop in het nieuwe jaar wel meer balans met het schrijven te gaan krijgen. Hoe gaat het met de rest?

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
4 december 2017 - 15:37
Ik heb mijn 8 hoofdstukken niet gehaald, ben niet verder gekomen dan 5,5. Dat komt doordat ik wat langer bezig ben geweest met het hoofdstuk waarvan ik een stukje op Proeflezen heb gezet, ik moest aan de slag met de opmerkingen van Jan. Ik heb wel mijn theehuisprobleem opgelost, met hulp van internet. Het is nu een fictief theehuis geworden in plaats van een bestaand.