mijn eerste liefde..

2 november 2017 - 18:57
Geloof het of niet maar mijn eerste liefde was een Ford Mustang V8 4.7 liter. Eind jaren tachtig was ik een jaar in de US of A en raakte op slag verliefd op de geweldige bakken die daar rondreden. Technisch zo veel verder dan de auto' s die hier in Nederland rondreden. Eindeloze highways onder je weg zien schieten met een arm uit het raam en een hand aan het stuur. Vier dagen rijden en dan nog steeds in Ohio zijn. Toen ik weer thuis was, wist ik het zeker. Ik moest en zou een Ford Mustang hebben. Mijn zoektocht voerde mij door het hele land, totdat ik eindelijk vond wat ik zocht. 180 kilometer scheidde mij van mijn grote liefde. Met een vriend reed ik er heen en toen ik eindelijk de auto zag kwijlde ik bijna op mijn schoenen. De staartvinnen en de geweldige achterlichten. De rode glanzende lak en de wit lederen bekleding en het notenhouten dashboard met alles overzichtelijk ingedeeld. En dan niet te vergeten de gigantische motor met zijn stampende zuigers en cilinders. Het unieke geluid als je de motor startte en het kick down effect als je bij het wegrijden het gaspedaal in één keer intrapte tot op de bodem en elke andere weggebruiker ver achter je liet. Ik moest er een flink bedrag voor neertellen maar het was iedere cent waard. Toen ik ermee thuis kwam liep de hele buurt uit en stond bewonderend te kijken naar mijn nieuwe aanwinst. De enigste tegenvaller was dat de Ford te groot was voor mijn garage dus noodgedwongen moest hij buiten blijven staan. Met de mooie auto kwamen de mooie meiden vanzelf. Op de ruime achterbank van de Ford heeft zich heel wat afgespeeld maar dat zijn weer andere verhalen. Uiteindelijk heb ik anderhalf jaar van mijn leven gedeeld met mijn grote liefde.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
3 november 2017 - 9:16
Ik geloof het ;) wat een leuke invalshoek. Ik heb niets met auto’s en toch heb ik je liefde voor de Mustang meegevoeld en van genoten. :thumbsup:

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 november 2017 - 12:21
wilfredbreda, geloof het of niet ik heb 'Ford Mustang' gegoogeld. ;) De liefde voor de auto is duidelijk, ik zou het als lezer wel wat meer willen zien. Schrap 'maar' in je eerste zin - (het is spreektaal)

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 november 2017 - 15:56
Wat een leuke invalshoek en ik lees je liefde voor deze auto er goed in terug. Heerlijke herinneringen en mooi beschreven. Ik zou wel hier en daar een witregel plaatsen voor de rust en leesbaarheid. 'met alles overzichtelijk ingedeeld.' stoorde me een beetje, alternatief is misschien 'met een overzichtelijke indeling'?

3 november 2017 - 17:05
Allemaal bedankt voor de reacties. In die tijd belichaamde de Mustang voor mij de vrijheid waar Amerika voor staat. Later ben ik nog enkele naar het land terug geweest maar het gevoel van de jaren 80 is niet meer terug gekomen.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 november 2017 - 18:27
Origineel, de eerste liefde is een auto. Je hebt het geschreven als een verslag. Zou je er meer een verhaal van kunnen maken? laten zien, zoals janp het noemt? Ik ben benieuwd wat er dan met dit verhaal gebeurt.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 november 2017 - 23:26
wilfredbreda, ... wat leuk om je verhaal te lezen. Die liefde voor een zeer speciale auto komt mij bekend voor. Een familielid had dat voor de Citroen Traction Avant. Haha, natuurlijk niet te vergelijken met jouw Ford Mustang. Maar liefde voor een auto is nu eenmaal liefde voor een auto.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 november 2017 - 21:31
Dag Wilfred, Ik kan het me voorstellen dat je als man verliefd wordt op een auto. Zoals een vrouw verliefd kan worden op een mooie mantel of handtas. :p Je Mustang-verhaal is heel vlot geschreven. Jammer dat het voorwerp van je liefde geen leuke jonge vrouw is. Je zou ze nogal verwennen en vertroetelen, denk ik. Ga je me nu ook nog verrassen met die andere verliefdheid? Voor een persoon? :o Ik wacht met spanning.