Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#164 was gebleven waar je was

13 oktober 2017 - 14:34
Was gebleven waar je was. Je was verloren hing eenzaam aan de lijn ik nam je naar binnen ontvouwde en trok je aan ik droeg je verjoeg je en weet je? versleet je Mijn vlekken op jouw smetteloos bestaan Ik wrong je dwong je in een vorm die je niet past had enkel ons heden gemerkt tot last. Nu hang je verlang je naar de warmte in een klucht maar mijn zon verbleekt je en droogt je op aan koude lucht

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
13 oktober 2017 - 14:51
Deze zit knap in elkaar vind ik. Dwong je in een vorm etc. Ik lees een ongelijkwaardige relatie. Wat de was toch in een mens losmaakt :D

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2017 - 17:33
Annette Rijsdam, inhoud is prima - met mooie taalvondsten. Terzijde, ik denk dat het gedicht meer tot zijn recht komt als je het in elkaar schuift tot strofen met langere regels.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2017 - 18:07
Beste Asnnette, Mooi, die interactie tussen de was en de ik-persoon. Het dwingen van kledingstukken in vormen die niet passen sluit mooi aan bij de laatste strofe waarin de was niet lekker droog wordt in de warme zon maar verbleekt en opdroogt in de koude lucht. Het tekent een relatie. Mocht je nog verder willen schaven, kijk dan eens of er stukken in zitten die je niet noodzakelijk zijn en misschien de aandacht wegtrekken van wat belangrijk is. Ik vraag me bijvoorbeeld af wat er echt nodig is aan de derde strofe. Ik ben zelf altijd voor alle aandacht op de beste stukken ;-) Schrijf ze, Greetje Kruidhof

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2017 - 22:08
Bedankt voor je reactie Jan P.
Terzijde, ik denk dat het gedicht meer tot zijn recht komt als je het in elkaar schuift tot strofen met langere regels.
Daar heb ik ook over zitten twijfelen. Maar ik ben bang dat er dan woorden verloren gaan in de zinnen. Je was verloren hing eenzaam aan de lijn ik nam je naar binnen ontvouwde en trok je aan Dan zou het zoiets worden. Maar dan ben ik de nadruk op 'was' kwijt. Ik ga er nog even mee stoeien.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2017 - 22:12
Bedankt Greetje voor de feedback. Ik heb naar de 3de strofe gekeken en eigelijk is deze min of meer overbodig. 'Ik droeg je' ,wordt eigenlijk al eerder genoemd en het 'verjoeg je' en 'weet je'. is meer vulling. Ik ga er verder aan schaven. Misschien dat het in zijn geheel sneuvelt of misschien dat een paar zinnen nog worden gered.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 oktober 2017 - 10:25
Annette, ... wat prachtig. Het ritme doet me aan iets denken, daardoor had ik het meteen te pakken. ... en ja, huishoudelijke klussen zijn mij ook niet vreemd.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 oktober 2017 - 14:51
Dankjewel Stella! Ja en Liselore Gerritsen die staat hier in mijn boekenkast en daar is denk Maaike Ouboter ook door geïnspireerd geweest.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 oktober 2017 - 13:16
Ik las het eerder op FB en ook hier geef ik er graag een hartje voor. Ik vind het prachtig. en ook de dubbele betekenis die je aan 'was' geeft, vind ik heel goed gevonden.