Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#157 - Vlieger in het zand

24 augustus 2017 - 22:54
De wind blaast vlagen zand op hoge snelheid over het strand. De laaghangende zon laat de golven glinsteren, terwijl de donkere lucht zich achter ons dichtpakt. ‘Mam, er komt zo vast een regenboog,’ zegt mijn zoontje hoopvol. Samen kijken we naar de lucht. ‘Wat mooi zou dat zijn, als onze vlieger de regenboog raakt,’ zeg ik. Hij knikt, en ijverig gaan we aan de slag om de vlieger in elkaar te zetten. Nog niet zo gemakkelijk. Het vliegerdoek klappert in de wind. Ik hou hem mijn voet op de grond in bedwang. Het touw raakt in de knoop en de gaatjes lijken niet gemaakt voor de stokjes. Mijn zoon kijkt me aan. Met een twinkeling in zijn ogen. ‘Moeders kunnen dit ook niet,’ hoor ik hem zeggen. Op dat moment barst de hemel achter ons open. De regen slaat horizontaal tegen onze rug en binnen enkele tellen zijn we doorweekt. Slierten haar plakken in mijn gezicht en mijn broek kleeft aan mijn benen. ‘Rennen!’, roep ik. ‘Daar, naar dat restaurantje. Daar zitten we droog.’ En we rennen. De half afgemaakte vlieger trekken we achter ons aan, hij stuitert over het strand. Binnen drinken we een mok warme chocolademelk, met extra veel slagroom. De regen slaat tegen de ramen. Aan onze voeten ligt de vlieger, geknakt en besmeurd met zand. ‘Die zal nooit meer vliegen,’ zegt mijn zoon.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
25 augustus 2017 - 9:26
Hedje wat een aandoenlijk verhaal. Ik moest lachen om 'dat kunnen moeders ook niet'. Genoten van deze stranddag. :thumbsup:

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
25 augustus 2017 - 11:05
hedje72 Heel mooi van sfeer - het gedoe met de vlieger goed weergegeven. terzijde: Je kunt het hier en daar iets actiever maken. ter info als voorbeeld:
De laaghangende zon laat de golven glinsteren, terwijl de donkere lucht zich achter ons dichtpakt.
Golven glinsteren in de laaghangende zon, achter ons pakt de donkere lucht zich dicht.
Hij knikt, en ijverig gaan we aan de slag om de vlieger in elkaar te zetten. Nog niet zo gemakkelijk. Het vliegerdoek klappert in de wind. Ik hou hem mijn voet op de grond in bedwang. Het touw raakt in de knoop en de gaatjes lijken niet gemaakt voor de stokjes.
Hij knikt, en ijverig gaan we aan de slag om de vlieger in elkaar te zetten. Het vliegerdoek klappert in de wind. Ik hou hem met mijn voet in bedwang. Het touw raakt in de knoop en de stokjes passen niet in de gaatjes.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 augustus 2017 - 14:54
Hedje, ... wat een gezellig verhaal. Zo echt moeder en zoon op het strand, samen de spanning beleven van zal het lukken met vliegeren en dan toch, het slechte weer dat het voortouw trok.

28 augustus 2017 - 22:38
Hallo Hedje 72, Wat een mooi beeld van moeder en zoon in een poging om samen te vliegeren op het strand, maar vervolgens doorweekt achter een kop chocomel belanden. Ik ben gecharmeerd van deze zin: ‘Wat mooi zou dat zijn, als onze vlieger de regenboog raakt,’ zeg ik. Het geeft een mooi beeld van je samen verheugen om iets wat mogelijk niet komt, maar waarbij je door alleen de gedachte eraan er al samen van kunt genieten. Schrijfcoach Corrie