Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht # 156 - Een dag uit je leven

Schrijfopdracht # 156 – Een dag uit je leven De dag zit er bijna op. In bed luistert Vera naar Gutennacht Freunde, nieuws en dan wat rustgevende muziek. Het mooiste en ontspannendste moment van de dag, de overgang van de een op de andere dag. Ze denkt aan de schrijfopdracht: Een dag uit je leven en dan in omgekeerde volgorde. Tja, hoe doe je dat. Die hersenen van haar hebben al moeite met de windrichtingen. Op papier weet ze het wel, maar zet haar niet middenin een stad met de opdracht: loop naar het zuiden. De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen daar is geen speld tussen te krijgen. Ze herinnert zich ooit een kompas gehad te hebben met een wiebelend pijltje. Het kaartlezen in de auto mislukte ook. Als de kaart goed was en er geen verkeersveranderingen waren, dan ging het fantastisch. Maar o wee, als ze zich moest omdraaien naar de kinderen, dan was haar hoofd niet meer bij de weg, haar hersenen bespeurden moeilijkheden …; dat wordt een noodstop, Kees. Dat is vandaag niet gebeurd, maar dat hindert ook niet, het hoeft niet volgens een chronologische lijn. Chronus is de god van meetbare tijd en Kairos is de god van het ogenblik. Om de juiste beslissing te nemen moet je gebruik maken van het kairotische moment. Het moment van je kans benutten. Het is heerlijk om te lezen over diverse goden; het zijn net mensen. Ze herinnert zich haar eerste vliegtocht met Kees naar Wenen. Ze schreef alles op wat ze voelde; het starten van de motoren, het taxiën, het keren tegen de wind in, sneller en sneller en dan het magische take-off en point of nu return. Ze voelt nog hoe de energie door haar vingers stroomde …; dat was een dag om nooit te vergeten.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Riny, ik had even moeite om een lijn te ontdekken totdat ik las, het hoeft niet volgens een chronische lijn ( bedoel je overigens niet chronologische lijn?) en toen dacht ik verhip wat knap. Je hebt bewust met de lijn gespeeld. :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Nancy, ... wat een blunder. Ik heb het meteen verbeterd, dankjewel. Ja ik ben met die lijn bezig geweest; leuk dat dat je is opgevallen. Dank voor je reactie.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Riny niet zo streng voor jezelf zijn. Dat is geen blunder dat is een tikfoutje waar jezelf overheen leest omdat het goede woord in je hoofd zit.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Riny, ik lees het als een verhaal over Vera die in bed mijmert hoe ze de weekopdracht in gaat vullen. Een dag achterstevoren beschreven herken ik er niet in. Of het moet zijn dat dit de omgekeerde volgorde is van gedachten die ze eerder die dag had? Of ik mist gewoon de clou die Nancy wel zag. Maar goed, dat is de technische kant. Inhoudelijk vind ik het gewoon een lekker en leuk verhaal dat ik met plezier las.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Riny, ik heb ook een beetje moeite met de volgorde. Ik denk het te begrijpen, maar ook weer niet. Je goden hebben je in hun greep zal ik denken. En dan is alles mogelijk. Een leuke zelfreflectie, Groet Connie

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Nancy, Marceline en Connie, Vera ligt in bed en denkt aan de schrijfopgave: ‘Beschrijf een dag uit je leven in omgekeerde volgorde.’ Dat worden dan vier gebeurtenissen in één, die ze niet snel zal vergeten. Maar hoe doe je dat. Vera dacht aan: achteruit de trap oplopen; dat moet het worden: In een wat verder verleden, maakte ze haar eerste vliegreis. Daardoor kreeg ze al interesse voor de Griekse goden etc.; veel lezen. De autorit met gezin naar een onbekende plaats; kaart lezen en noodstop. Het gebeurde eens dat ze met kinderen in de stad in paniek raakte; welke kant op. Dan komt ze bovenaan de trap en ligt weer in bed. Heeft de omgekeerde volgorde volbracht: van het verleden naar het heden. Dank voor jullie reacties. Ik hoop dat ik met deze uitleg, de gedachten van Vera wat duidelijker heb kunnen maken. Zo niet dan is er nog geen man over boord.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Riny, ik zie de volgorde ook niet maar het maakt mij niets uit. Ik heb je verhaal heel graag gelezen. En eh wat Vera zegt over dat kaartlezen, dat herken ik wel. Geen enkele kaart is goed. Leve de Tomtom.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Riny, Als de wekelijkse opdracht een verhaal oplevert en inspireert, is dat top. De regels zijn bijzaak. Het verhaal en het enthousiasme telt. :) :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Angus, ... je troost me. Had ik maar eerder gekeken hoe anderen dat deden, maar ja dat doe ik liever niet; ik wil het zelf doen. Dank voor je reactie. :!: , ik fleur er van op.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Stella, ... ja, 't is me wat. Gelukkig kan ik er nu om lachen maar ik ben zo met deze opgave bezig geweest. Leve de Tomtom. Helemaal mee eens! :nod:

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
P.S. @ allen, ... het zijn eigenlijk vier verhalen in een dag en dan in chronologische volgorde van vroeger naar nu. Dan krijgt Vera in een dag alle vier verhalen over haar heen.

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Riny, het is fijn om te lezen, eens met Angus; regels uiteindelijk bijzaak. Het is geen wedstrijd, wel een oefening en ik heb van deze genoten!

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik lees je invulling van iemand die bijna in slaap valt en dan gaan je gedachten alle kanten op terwijl er vaak geen touw aan vast te knopen is. De onderwerpen hebben onderling totaal geen relatie met elkaar. Jouw invulling is afwijkend maar ik heb het graag gelezen. :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Riny, ik dacht dat je afwijkende volgorde met opzet was, juist door het stuk over een chronologische lijn. Juist daarom vond ik het een gave invulling en zo blijf ik hem lezen/interpreteren. Dat het blijkbaar per ongeluk niet volgens opdracht is, mij stoort het niet. Onbewuste rebel, ben je ;) :lol:

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy, ... laten we het maar op die onbewuste rebel houden. Dank voor dat inzicht. Ik krijg van iedereen opkikkertjes. Dat is fijn en een goede start van de nieuwe week. :!: :nod:

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Riny, Je eerste zinnen vind ik heerlijk: Reinhard Mey = tijdloos! Leerzaam, wat je schrijft over die goden en leuk dat je dat verwerkt in je verhalen. Dit leest lekker weg en ik vind het een toffe uitvoering . Een kleine wens voor je: ik hoop dat TomTom je nooit in de steek laat ...;) Mooi gedaan, graag gelezen.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Karinska, ... dankjewel voor je prettige positieve reactie. :nod: Dat merk je goed op van die TomTom ;)