fout, fouter, of eventueel toch mogelijk.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

fout, fouter, of eventueel toch mogelijk.

Is dit een goedlopende, kloppende en enigszins taalverantwoordelijke zin? Gillende kinderstemmen klonken vanuit de richting naar het zwembad. Alvast bedankt!

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is dit een goedlopende, kloppende en enigszins taalverantwoordelijke zin? Gillende kinderstemmen klonken vanuit de richting naar het zwembad.
Alleen als de 'richting' iets is, bijvoorbeeld een hondenkennel, waar een pitbull een meisje liefdevol in haar strot bijt - en dat is het hier niet - is dit een goedlopende, kloppende en enigszins taalverantwoordelijke zin.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Yrret Deze zin schreef ik van de week en is nu meer dan toepasbaar. De absurditeit het antwoord werd versterkt door de wijn. Ik heb er erg om moeten lachen en je hebt me weer heel erg geholpen! Dankjewel Fijne avond

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Annette Rijsdam, 'Gillende kinderstemmen klonken vanuit de richting naar het zwembad.' Is wat mij betreft geen goed lopende zin omdat niet duidelijk is wat er bedoeld wordt. Waar klinken die gillende stemmen? (1)In het zwembad en zijn ze buiten het zwembad te horen, of (2) op de (letterlijke)weg die naar het zwembad leidt? bepaal eerst de situatie en zoek daarna de woorden die dat beschrijven.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het was in de context van een globale zien horen ruiken omschrijving. Iemand komt aan op de camping en ziet dit, hoort gillende kinderstemmen (vermoedelijke vanuit het zwembad) en ruikt het ander. Maar in een poging het wat op te leuken kwam ik op deze zin uit, die dus niet klopt. Ik heb het nu verandert in: hij rook de geur van zonnebrand en verbrand vlees... (iets heel anders, maar die gillende kinderstemmen werden achteraf te schel en dit paste beter in de situatie van het personage). Bedankt voor de reactie!

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Annette, Wat je eerste zin betreft, vanuit een ene richting naar het zwembad: akkoord met Tja en Janp. Vanuit waar, denk ik dan. Je gebruikt in je uiteindelijke zin je zintuig al, 'de geur' mag geschrapt worden. Zonnebrand kun je, denk ik, ook niet ruiken. Hij rook de zonnebrandolie, die glansde op de huid van de zonnebaadsters. Verderop trok hij zijn neus op voor een zwartgeblakerd stuk vlees op een barbecue.

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Zonnebrand ruik je inderdaad niet. Je bedoelt ws. zoals Marlie zei zonnebrandolie. Misschien even een nieuw stukje plaatsen?