Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 123 Antidepressivum (van Sint)

Onderstaand gedicht is bedoeld voor de schoentjes van depressieve medemensen. Antidepressivum De Sint is weer in het land, en neemt ook jou welwillend bij de hand. Hij weet dat je het niet meer ziet zitten, dat je het liefst de hele dag ligt te pitten. Je wil je bed al tijden niet meer uit, en lijkt in niets meer op die jonge spruit. Want och, och, och, wat is het leven zwaar, je bent er al vele maanden lang mee klaar. Maar volg Sint en zijn pieten, en ga weer van de dag genieten. Jawel, het weer is wel wat guur, maar raak jij daarvan overstuur? De bladeren blijven toch wel vallen, en geweren zullen blijven knallen. En ook als jij je onder de dekens verschuilt, is er altijd wel iemand die hartverscheurend huilt. Dus de Sint, de zwarte-, en de roetveegpiet, willen iets doen aan jouw verdriet. Stop nu eens met die depri-shit, en stap binnen bij Bart Smit. Koop lekker een modelspoorbaan met brug en zet die in elkaar, blaas die daarna met vuurwerk op en zeg: 'Het is klaar.' Meer is het leven niet, dan modelbouw op kleine leest, maar het is daarom niet minder feest. Sint en Piet (Toelichting: Ik vind de opdracht ruk. Maar de bijdrage van niceway inspireerde me. Voor de goede orde. Ik hecht er waarde aan te benadrukken dat ik haar bijdrage niet in het belachelijke wil trekken. Ik respecteer haar stukje en wat ze daarmee nastreeft.)

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Angus, ik vind deze opdracht ook ruk. Roetveegpieten vind ik nog meer ruk. En feministen die zich over de folder van Bart Smit werpen, zijn het allerrukst. Mij lijkt toe dat ze beter aan andere onderwerpen kunnen rukken. Dit gezegd hebbende, overtuigt je gedicht mij niet. Sinterklaasgedichten zijn m.i. niet bestemd voor 'en plein public'. Wel voor intimi. Toch een kudo voor je correcte initiatief. ;) PS: #2 :crybaby: :crybaby: :crybaby:

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, Mili.
En feministen die zich over de folder van Bart Smit werpen, zijn het allerrukst. Mij lijkt toe dat ze beter aan andere onderwerpen kunnen rukken.
Jij zegt het. Als man zou ik dat niet durven. Wel ben ik nu bezig aan het volgende gedicht dat begint met: Gij deerne die streeft naar het goede, ontfermt u eens over de roede. :thumbsup: :o :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het in tegenstelling tot Mili wel goed. Lekker zeuren over alles, daar zijn we goed in. Ik haat deze 'vlak voor de sinterklaas' periode en alles wat daarna komt. Op 21 maart kom ik pas weer tot volle bloei. Met plezier gelezen. Jammer dat verder niemand zich nog geroepen heeft gevoeld de opdracht wat creatiever in te vullen!

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Grappig gedicht, leest lekker en creatief vormgegeven. Als ex-depressieve medemens denk ik niet dat ik er destijds vrolijk van was geworden, maar ach, waarvan wel. ;)

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je, nyceway. Ik snak ook naar de lente. Nu al. Ik heb overigens goede hoop dat er creatieve invullingen volgen.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, Dreaming. Nee, het is niet echt opbeurend. Da's waar. Je moet het lezen alsof Hans Teeuwen het opdreunt.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
PS: #2 :crybaby: :crybaby: :crybaby:
Sorry, ik probeerde het niveau in overeenstemming te brengen met de opdracht. Wellicht schoot ik daarin door. Mijn excuses aan alle feministen die zich op een folder van Bart Smit werpen.