Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Thriller: tips en vragen

Ik vroeg me af wie van jullie thrillers schrijft. Misschien kunnen we elkaar in dit topic tips geven en vragen stellen specifiek voor en over thrillers. Zols bijvoorbeeld: - over spanningverhogende elementen; - hoe het er bij de politie aan toe gaat; - over strafzaken; - forensisch onderzoek; - of iets geloofwaardig is; - het creeren van een moordenaar/fout figuur/ held/detective; - info over specifieke criminele praktijken - slachtoffers - boekentips (zowel 'hoe schrijf je een thriller' als thrillers zelf) Ik werk zelf aan een eco-thriller. Een thriller waarin een milieuramp het hoofdonderwerp is. Ik ben benieuwd of er andere thrillerschrijvers op dit forum zijn.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk DeEllis en Thieschou. Heeft een van jullie al een thriller afgerond? Ik heb onlangs het boek van James Frey gelezen. ' How to Write a Damn Good Mystery' Echt een aanrader vind ik. Het is in het Engels. Heel eenvoudig Engels overigens, dus laat je daar niet door afschrikken. Hij leert je een murder en een hero/detective creeren en een plot behind the plot. Hij laat dit allemaal zien aan de hand van een voorbeeld, zodat het niet enkel theorie is. Ook al is het heel Engels/Amerikaans, ik heb er veel van opgestoken. Heb het trouwens 2e hands gekocht via Amazon. Frey is ook de auteur van 'How to write a damn good novel deel I en II'. Ook aanraders. Deel I is ook in het Nederlands verkriigbaar (Hoe schrijf je een verdomd goede roman).
Ondertussen heeft Frey ook 'How to write a damn good Thriller'. Wat is nou precies het verschil tussen een Thriller en een Mystery?

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is er verschil inderdaad? Of is het een slimme verkooptruc van Frey? :) Als we het over hokjes hebben dan wil ik mijzelf ook in het hokje van thrillerschrijver stoppen. Het is het genre waar ik bij gemerkt heb waar ik het meeste plezier aan beleef als ik lees, schrijf, verhalen bedenk of kijk. Wel heb ik ook weleens het gevoel dat er neer wordt gekeken op thrillers of heb ik het mis?

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sherlock Holmes tips zijn precies wat ik in de tv-afleveringen waardeer. Ik heb sinds de kerst 50 afleveringen gekeken. Tip 6 is voor mij dat ik er zo goed in kan zien hoe de ontwikkeling van de hoofdpersoon en bijfiguren verloopt. Ook de timing van dilemma's en conflicten, van een enkel pistoolschot tot een schot hagel, vind ik super fantastisch in de plots en subplots passen. Hoe ingewikkelder hoe liever.