Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#89 Horror

Het scherm wordt even zwart voor de aftiteling begint. Ik slik. Mijn hart gaat nog steeds tekeer na die spannende horrorfilm. Ik strijk mijn haar uit mijn ogen en plots zie ik in mijn rechterooghoek iets bewegen. Ik schrik me rot. Ik kijk naar rechts en zie mijn eigen spiegelbeeld weerkaatsen in het raam. Buiten is het stikdonker. Ik lach mezelf uit omdat ik zo geschrokken ben van mijn eigen spiegelbeeld. Ik weet dat ik dit soort films niet zou moeten kijken als ik alleen thuis ben. Mijn fantasie slaat weer op hol. Ik haal diep adem en raap mijn moed bijeen. Tijd om naar bed te gaan. Ik loop naar de deur, maar voor ik de lichten in de woonkamer uitdoe, knip ik eerst het licht op de gang aan. Plots floept het buitenlicht aan. Ik kijk door het raam, maar er is nergens beweging te zien. Waarschijnlijk weer een kat of zo. Opnieuw haal ik diep adem. Dit soort dingen kan ik nu echt niet gebruiken. Snel loop ik de trap op, terwijl beneden het donker gaapt. Schaduwen dansen heen en weer. Het lijkt alsof er ieder moment een hand of een klauw tussen de spijlen van de trap kan doorschieten om mijn enkel te grijpen en me mee te trekken naar de eeuwige duisternis. Bij iedere trede versnel ik mijn pas tot ik hijgend op de overloop sta. In sneltempo trek ik mijn kleren uit. In mijn verbeelding gluren er vanuit de schaduwen allerlei ogen naar mij. Het moment waarop ik mijn trui over mijn hoofd moet trekken en ik mijn omgeving niet in de gaten kan houden is het verschrikkelijkste. Ik glijd in bed en trek het deken over mijn hoofd. Veilig!

Rol

  • Anoniem
Hallo Annetje, Zo herkenbaar, vooral als je alleen thuis bent en alle geluiden anders dan die van jezelf verdacht zijn. Leuk hoe je het tempo van handelen van de persoon op laat lopen. Daarmee het gevoel van angst te vergroten. Tot het veilige bed wordt bereikt. "Ik lach mezelf uit omdat ik zo geschrokken ben van mijn eigen spiegelbeeld." De lezer snapt wel dat de hp schrok van zijn spiegelbeeld, het is niet nodig dit te herhalen. Haalt tempo uit het verhaal. "Ik lach mezelf uit" zou voldoende kunnen zijn. Schrijfcoach Corrie

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat is de reden waarom ik nooit horrorfilms of andere enge dingen kijk. Heel herkenbaar geschreven, Annetje. Het is de deken of het dekbed.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoera, nog een Vlaming! ;) Vreemd dat er na zo een film altijd vanalles lijkt te gebeuren in en rond je huis... akelig! En eigenlijk, ben je wel zeker dat je in bed veilig bent? Wie weet wat ligt eronder! Goed geschreven!

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zeer herkenbaar! :nod: Je hebt het geschreven met het juiste tempo. :thumbsup: Dat je zo meeleeft met een film betekent wel dat het een 'goede' film is. ;)

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel voor jullie fijne reacties allemaal! Het was de eerste keer dat ik iets online postte en ik was erg benieuwd naar de reacties. Het kriebelt bij mij al erg lang om te schrijven, maar ik durfde tot nu toe nooit de stap te zetten. Deze schrijfoefeningen lijken me een "veilige" omgeving om wat te experimenteren. Jullie positieve reacties geven me in ieder geval zin om nog meer te schrijven! :-)

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ik las het bij het voorstellen. Je hoeft je niet ongerust te maken, want je hebt er een mooi verhaal van gemaakt. Het verbaast me wel dat je niet onder het bed hebt gekeken. Nou ja, wat niet weet, wat niet deert. Volgende keer gewoon weer meedoen.