Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#87 Toeval

27 maart 2016 - 20:23
Het is druk op het Vrijthof. Normaal houd ik niet van zoveel mensen om mij heen, maar met een blind date is dat wel zo veilig. Ik kijk op mijn horloge. Eén minuut voor twee. Zenuwachtig pluk ik aan mijn rokje. Mijn ogen dwalen over het plein, dat krioelt van de mensen. Ik wou dat ik niet altijd zo vroeg was. Uit de massa maakt een man zich los. Hij lijkt recht op mij af te lopen. Bij mijn tafeltje blijft hij staan. Hij doet zijn grote zonnebril af en steekt zijn hand uit. ‘Hoi, ik ben Dave. Ben jij Sonja?’ ‘Ja.’ Zijn zelfverzekerde handdruk maakt me verlegen. ‘Je bent zenuwachtig, is het niet?’ Zijn donkere haar danst in kleine krulletjes boven zijn schouders. Ik knik. Mijn keel voelt dichtgeknepen. ‘Jij niet dan?’ pers ik er met een veel te hoog stemmetje uit. ‘Niet echt, nee. De zon schijnt, ik zit op een terrasje met een mooie meid, wat wil een man nog meer?’ ‘Een biertje?’ probeer ik luchtig. Dave lacht breed. ‘Ober!’ ‘Wat doe je voor de kost?’ vraag ik. Het valt me ineens op hoe onnatuurlijk een blind date is. Waar moet je over beginnen als je niets van de ander weet? ‘Ik zit in de IT,’ zegt Dave. ‘Ik beheer het netwerk op een middelbare school.’ Ik bekijk Dave van top tot teen en probeer het me voor te stellen. Hij, met zijn krulletjes, zijn geruite korte broek en blote voeten in sandalen aan het werk op een middelbare school. ‘Ik weet wat je denkt, maar ik kom echt net uit mijn werk. Serieus, ik heb de relaxtste baan van de wereld. En jij? Wat doe jij?’ De ober serveert twee biertjes. Ik neem direct een slok. Mijn zenuwen smelten een beetje. ‘Ik werk ook op een middelbare school. Docent Engels,’ zeg ik. Niet relaxt, denk ik er achteraan. ‘Das toevallig,’ bromt Dave. Hij staart naar zijn glas bier. ‘Ik kan niet zo lang blijven hoor,’ zeg ik voorzichtig. Geen antwoord. ‘Nakijkwerk en zo.’ De stilte begint ongemakkelijk te worden. Ik drink mijn biertje op en haal een briefje van tien uit mijn tasje. ‘Dank je wel voor het gezelschap,’ zeg ik. Dave lijkt het niet te horen. Ik draai me om en verdwijn tussen de mensen op het Vrijthof.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 maart 2016 - 23:15
@Allie, je begint verstandig de hp tussen veel mensen te zetten i.v.m. haar blind date. Het verhaal loopt lekker door tot ik me verwonder over een Dave die half nakend op een eerste afspraak komt. Kan aan mij liggen. Vermoedelijk ben je meer voor relaxte vergeten. En dan volg ik je niet meer. Waarom slaat Dave dood omdat zij ook op een school werkt? Liegt hij? En waarom betaalt hp dan tien euro, ook voor hem à raison van zelfs 5 euro per biertje? Overgeëmancipeerd jouw hp versus deze heikneuter. :)

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 maart 2016 - 12:17
Relaxtste was niet goed gespeld, thanks Mili. Tja... Waarom Dave ineens niets meer zegt, begrijpt de HP ook niet. Het bevestigt haar twijfels aan de blind date en wil er daarom zo snel mogelijk een eind aan breien. Die tien euro is bij gebrek aan wisselgeld. :P

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 maart 2016 - 13:26
@Allie, zoals ik het las, werkt de date helemaal niet op een middelbare school. Hij is vast werkeloos en voelt zich betrapt. ;-) Die korte broek met sandalen maken hem er niet geloofwaardiger op. Goed besluit van de hp het erbij te laten met dit type. Met plezier gelezen.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 maart 2016 - 14:24
AllieCalhoun, De ongemakkelijke stilte komt wel heel snel - meestal benadert die het gesprek met een hapering. Ik ben zo vrij even te schuiven met jouw zinnen, kijk: ‘Das toevallig,’ bromt Dave. Hij staart naar zijn glas bier. ‘Ik kan niet zo lang blijven hoor,’ zeg ik voorzichtig. Geen antwoord. ‘Nakijkwerk en zo.’ De stilte begint ongemakkelijk te worden. Ik drink mijn biertje op en haal een briefje van tien uit mijn tasje. ‘Dank je wel voor het gezelschap,’ zeg ik. Dave lijkt het niet te horen. Ik draai me om en verdwijn tussen de mensen op het Vrijthof.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 maart 2016 - 14:49
Oh ja thanks dat is een heel stuk beter. Ik ben even zo vrij om te copy-pasten. Bedankt Jan P :) @Nel: de personages in mijn verhaal doen altijd dingen die ik niet weet, zo nu ook. Dank je wel voor deze toelichting!

30 maart 2016 - 13:56
Hallo Allie, Wat weet ik over je date? - man, genaamd Dave - grote zonnebril op - zelfverzekerde handdruk (wat is zelfverzekerd, misschien liever 'stevige handdruk') - donker krullend haar tot net boven de schouders - werkt in it op een school - geruite korte broek en blote voeten in sandalen - denkt te weten wat zij denkit Je hebt alle informatie mooi door je tekst heen weten te weven, waardoor het niet als een beschrijving voelt. Mooi gedaan. De start zin van je tekst is belangrijk. Nu kom je niet zo sterk binnen, maar als je de volgorde van de eerste zinnen een klein beetje husselt, krijg je al een heel ander begin: "Zenuwachtig pluk ik aan mijn rokje. Eén minuut voor twee; ik wou dat ik niet altijd zo vroeg was. Mijn ogen dwalen over het Vrijthof, dat krioelt van de mensen. Normaal houd ik niet van zoveel mensen om mij heen, maar met een blind date is dat wel zo veilig." Schrijfcoach Corrie