Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht #74 - Tafel scene

15 november 2015 - 13:20
Een prachtig gedekte tafel; een feest voor het oog! Hannah is een bijzondere dame, in de maanden dat ze nu samen zijn, heeft hij haar niet kunnen doorgronden. Maar ze is een uitstekende huisvrouw, en heeft zijn huis in no-time omgetoverd in een gezellige woning waar je graag in thuiskomt. Haar kookkunsten zijn hemels, ze vertroetelt hem waar ze maar kan. Wat een verschil met eerdere relaties, die dames waren allemaal op zijn geld uit. Hannah niet, die denkt niet aan geld, ze houdt haar baan, ook nu ze getrouwd zijn. Het liet haar koud of hij zijn testament wel of niet zou wijzigen en dat was voor hem reden temeer om al zijn bezittingen aan haar na te laten. Met de komst van Hannah voelt hij zich weer volkomen gelukkig, zoals in de tijd dat zijn moeder het huishouden bestierde. Dit alles speelt door zijn gedachten terwijl hij aan tafel zit en Hannah op en neer naar de keuken loopt om de gerechten op tafel te zetten. Ze heeft water en een karaf wijn binnen gebracht, een prachtige, rode wijn, bloedrood. Ze schenkt voor hem in, drukt een kus op zijn voorhoofd, en dringt erop aan dat hij de wijn proeft. Hij ruikt de etensgeuren als haar lichaam dichtbij komt; wat een heerlijke vrouw! Hij neemt een slok van de wijn. Een onbekende smaak, niet onaangenaam maar wel apart. Hannah brengt de reerug met cranberries binnen en de geuren vullen de ruimte. Hij volgt de schaal met zijn ogen, voelt zich loom. Hannah komt weer binnen, hij ruikt de paddestoelen maar kan zijn ogen niet open houden. Om de schaal gegratineerde aardappelen op tafel te kunnen zetten, moet Hannah om het corpulente lichaam op de vloer heen lopen. Ze gaat zitten en snijdt het vlees aan.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 november 2015 - 14:19
Door het nadrukkelijk noemen van het testament verraad je voor mij direct je ontknoping en dat is jammer, want het is een leuk en prettig geschreven verhaal, wat met de moord als verrassing helemaal af geweest was.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 november 2015 - 17:39
Welkom op dit forum! :) Ik deel de mening van @schrijvenmaar. :nod: Daarnaast vraag ik me af of een man een vrouw die naar etensluchten ruikt wel heerlijk vindt. Beschrijf anders welke heerlijke etensgeuren. [Dit alles speelt door zijn gedachten ...] dit is uitleg waardoor je als schrijver tevoorschijn komt. Ik heb hier geleerd dat je dat moet vermijden omdat de lezer hierdoor uit het verhaal wordt gehaald. :nod: Een origineel, thriller achtig stukje. Nu is waarschijnlijk Mrs. Marple aanzet. :) Graag gelezen en tot de volgende schrijfopdracht. :thumbsup: