Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Een betere wereld #67

23 September 2015 - 15:17
21.00 ‘Vijf jaar hebben we gewacht en nu, nu wordt ons geduld eindelijk beloond. We zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een nieuwe samenleving, een hogere intelligentie heeft haar poorten geopend. Kom hef samen met mij het glas en start deze transitie naar een beter leven!’ Een groep van 39 mannen en vrouwen hield gezamenlijk hun glas hoog en proosten op hun nieuwe toekomst. ‘Drink mijn vrienden, mijn gelijken, mijn medereizigers. Laat jullie lichamen achter en treed toe tot een samenleving, zonder angst, zorgen en consumptie. Wordt één met het nieuwe volk. Word perfectie!’ ‘Hoera voor de Meester!’ galmde er door de ruimte. Iedereen dronk zijn glas leeg en klapte. 21.15 Eén van de volgers greep zijn arm vast. ‘Meester, ik zie de nieuwe wereld, het is prachtig!’ Thomas ging rustig met zijn hand door de lange blonde haren van de jongeman. ‘Dat is goed om te horen, mijn zoon, laat het maar rustig over je heen komen.’ Er verscheen een glimlach op het gezicht van de jongen en hij liet Thomas los. Langzaam gleed hij weg. ‘Tot zo.’ zei Thomas kalm. Hij controleerde de volledige ruimte. Hier en daar kroop er nog een enkeling kermend over de vloer. Ze hoestten bloed. ‘Meester, het doet pijn, het brand vanbinnen.’ Thomas keek peinzend naar beneden en zag een oudere vrouw. ‘Ik had allang daar moeten zijn Meester, waarom moet ik nog lijden?’ ‘Het lichaam kan wel eens tegenstribbelen, ook al wilt de ziel zo graag. Kom lieverd, ik zal je verlossen.’ Hij pakte zijn jachtgeweer erbij en zette de loop tegen haar slaap. ‘U bent mijn Engel, dank u!’ De trekker werd overgehaald en de witte gewaden van de overleden lotgenoten kleurden rood. Het was voorbij. De missie was geslaagd. Thomas liep naar zijn altaar en opende het kastje dat zich eronder bevond. Hij nam een jerrycan en leegde de inhoud door de ruimte. Hierna ging hij in het midden staan en goot de resterende inhoud over zichzelf. Hij nam een aansteker uit zijn gewaad en bewoog zijn vingers over de gegraveerde naam: Lisa. ‘Ik kom eraan schat.’ fluisterde hij zachtjes.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 September 2015 - 18:18
Mooi verhaal, tikje luguber. Er zaten wel hier en daar wat werkwoordsfoutjes in (er is vast wel een andere benaming voor, maar ik ben niet zo'n technisch schrijfwonder) en waar de naam Lisa verband mee hield is mij ook niet helemaal duidelijk, maar ik werd meegesleept in de lugubere 'perfectie' van de intentie van je verhaal. Knap gedaan

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 September 2015 - 18:23
Dank je Dana. Hoe of wat Lisa ermee te maken heeft, wil ik als vrije interpretatie laten. Er zijn wel genoeg leden die het leuk vinden om de werkwoordfoutjes eruit te halen, dus mogen zij zich daarop uitlaten :)

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 September 2015 - 20:40
Hoe of wat Lisa ermee te maken heeft, wil ik als vrije interpretatie laten. Er zijn wel genoeg leden die het leuk vinden om de werkwoordfoutjes eruit te halen, dus mogen zij zich daarop uitlaten :)
De kunst van het weglaten :) Ik laat het graag aan anderen over, die werkwoordsvormpjes eruit halen, ik zou zomaar de verkeerde fout aanwijzen. En de ander misser missen

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 September 2015 - 9:57
De HP weet het mooi te vertellen. :mad: Waarop staat de naam Lisa gegraveerd? Op de aansteker of op zijn huid. Wacht, ik geef zelf het antwoord: gegraveerd wordt er niet op de huid, wel in het hart ;) Het lijkt vredelievend maar het geweer maakt aan die sfeer snel een einde. Een grenzeloze lugubere fantasie heb jij. :nod: Toch lees ik het graag! :)

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 September 2015 - 11:38
Vaak als iets te mooi is om waar te zijn, is dat ook zo. Niet echt een lekker einde. Een beetje Jim Jones en The People's Temple achtig. Een beetje van Richard en een beetje van Jones. Dat veroorzaakt vadsigheid.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 September 2015 - 12:09
@Marietje, Op de aansteker ;) @Annemieke, inderdaad één van inspiraties, die en de Heaven's Gate cult. @Odile, sorry dat ik je heb laten rillen ;)

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 September 2015 - 16:53
RichardOtten, Zoals altijd weer lekker luguber - gelukkig is er maar 1 Richard Otten :) 'Een groep van 39 mannen en vrouwen hielden gezamenlijk' - groep is enkelvoud: hield gezamenlijk 'Iedereen dronk hun glas' - zijn glas

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 September 2015 - 17:48
Dag Richardotten, ik vind het wel een griezelig verhaal. Uit verdriet over het verlies van Lisa, een hele groep mensen meenemen in de dood in de overtuiging naar een betere wereld te gaan en elkaar daar weer te kunnen ontmoeten...er bestaan inderdaad zulke mensen, nogmaals "griezelig". Toch met interesse gelezen. :o

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 September 2015 - 17:57
@JP, Dank voor het lezen en de correcties, was al het twijfelen bij "hun" glas ;) @Blavatski, het zijn helaas zaken die voorkomen, of het nu een gek is die een sekte start of een andere die een vliegtuig met mensen laat neerstorten, het is soms een realiteit die we niet kunnen ontlopen.