Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#65 Olly - herschrijf

9 September 2015 - 21:18
‘Mam, ik ga een half jaar naar Australië, backpacken’. Mijn mond zakte open en ik moest de brok in mijn keel weg slikken. Ik hield me groot, vooral geen tranen. Ergens was ik ook wel trots op mijn avontuurlijke zoon.Tweeëntwintig en helemaal alleen naar de andere kant van de wereld, ‘Niet verdrietig zijn mam, ik kom terug’. Zijn kamer lieten we intact voor als hij terugkwam, dat was zijn eigen plekje. Een half jaar werd een jaar. Langzaam wende ik aan het idee dat hij niet meer in de buurt was, maar het gemis ging niet weg. Na twee jaar kwam hij even thuis. Zijn spullen liet hij achter op zijn kamer en met een ‘lege’ backpack ging hij terug Down Under. Toen ik op een gegeven moment zijn slaapbank verkocht voelde dat aan alsof ik hem zijn eigen plek afnam. Met de kleine dingen had ik geen moeite, die verdwenen successievelijk, maar de grotere….amai. . Tijd vult alle ruimtes en met de jaren veranderde de ooit gezellige slaapkamer in een meubelopslagplaats, want ook wij stalden onze ongebruikte spullen daar. Toen mijn zoon vorig jaar naar Londen verhuisde zag ik mijn kans schoon. “Die leren stoel en die twee schilderijen zouden mooi in je nieuwe huis passen? ‘Het is hier zo klein, mam, dat kan ik echt niet kwijt. Laat maar lekker hangen’. Toch nam ik iedere keer successievelijk wat spullen mee naar Engeland. Veel zoden zette dat niet aan de dijk want in een koffer past niet zoveel. Van de week was ik de rotzooi ineens helemaal zat en ben ik in actie geschoten. Mijn schuldgevoel verdween samen met alles wat onder het stof zat in de vuilzak. Eindelijk na 9 jaar maakt de Shurgard plaats voor een frisse logeerkamer. Ik wacht nu met spanning op de komst van mijn zoon.

Tja

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
10 September 2015 - 20:55
Ik kan me er iets bij voorstellen. Nog even een aanh.teken voor het eerste woord. Waarom niet gewoon opslagruimte in plaats van shurgard? Je hebt wel veel geduld gehad.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 September 2015 - 22:14
dank voor jullie reacties @ Annemieke zo had ik het nog niet bekeken maar je hebt gelijk @Leonardo hopelijk is volgende beter @ Tja , aan teken toegevoegd en shurgard vond ik een passend synoniem

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 September 2015 - 22:32
@Nicole, 9 schrijf je voluit, en ik vind je tekst een opsomming van feiten die mij, als lezer, niet echt kunnen passioneren.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
10 September 2015 - 23:23
@ Annemieke zo had ik het nog niet bekeken maar je hebt gelijk
Dat heb ik ook regelmatig. Dat er iets wordt gelezen wat ik zelf niet had bedacht. Leuk is dat. Na het lezen van de overige commentaren denk ik dat het de moeite is om het verhaal nog eens te herschrijven. Ik vond het idee, of misschien zoals ik het interpreteerde, erg mooi.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
11 September 2015 - 10:11
Voorstelbaar verhaal. Ik had alleen iets meer willen weten over de gevoelens/gedachten van de hoofdpersoon. Dan was ik mogelijk meer door haar meegenomen. :)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
11 September 2015 - 17:42
@Leonardo hopelijk is volgende beter
Het gaat per definitie om je volgende verhaal. Laat je door mij niet ontmoedigen. Punt hier is dat je als schrijver boven het verhaal hangt. M.i. is het *beter* meer vanuit het personage te schrijven. Dan ben ik als lezer betrokken en geen toeschouwer op afstand. Dit is gemakkelijker gezegd dan uitgevoerd. Maar ja, als schrijven gemakkelijk was, kon iedereen het.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
11 September 2015 - 21:02
@Odile . dank je wel voor je reactie. @leonardo. dank je wel voor je toelichting en je tips . De reacties die ik heb gekregen hebben me aan het denken gezet en als ik mijn tekstt kritisch bekijk zie ik inderdaad dat het te veel vertellend is. Ik heb hem herschreven en geprobeerd om meer vanuit het personage te schrijven

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 September 2015 - 9:32
Tijd vult alle ruimtes... Bij jouw verhalen heb ik geregeld het gevoel dat ze autobiografisch zijn. Als dat zo is blijf je dicht bij je zelf en dat is mooi, want je komt daarmee kwetsbaar over wat ik waardeer. Als het niet zo is dan kun je je goed verplaatsen in situaties en emoties van anderen. Goed gedaan.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 September 2015 - 14:10
@ pim dank je wel voor je reactie er zit inderdaad altijd wel iets autobiografisch in. Tijd vult alle ruimtes...goed gevonden