Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Marjan B. stelt zich opnieuw voor

Ik hoef me niet echt voor te stellen, maar wil jullie toch even laten weten wie ik ben. Ik was Jeanne Thamar, maar Dries is zo aardig geweest om mijn naam te veranderen. Ik heet Marjan Brouwers en wilde al langer gewoon onder mijn eigen naam SOL-en. En dat kan nu. Voor wie mij niet kent: ik ben al heel lang lid maar SOL actief sinds begin 2009. Ik ben bezig met het schrijven van een roman over het mooie, maar o zo verstikkende Middelwoud en heb een non-fictie boek op mijn naam staan: Zicht op Kastelen, uitgegeven door Terra in 2008. Dat boek heb ik samen met Jeannette van Ditzhuijzen geschreven. De roman schrijf ik in mijn eentje. Verder ben ik een enorme fan van de Milonga-schrijfdrie- of vijfdaagse en doe ik dit jaar voor de tweede keer mee aan het geweldige NaNoWriMo: een aanrader voor elke schrijver die niet op gang komt (dat was bij mij vorig jaar ook zo).

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Poe poe, ik had niet in de gaten dat ik zo lang niet hier was geweest. Vijf jaar!!!! Nou ja, dat geldt dan vooral voor dit topic, ik ben tussendoor wel eens langs geweest om een beetje te lezen. Ik zit tegenwoordig vaker op Facebook en twitter . En heb mijn handen vol heb met schrijven voor mijn werk en tussendoor voor mezelf. Goed voornemen om hier af en toe weer eens langs te komen, want ik mis het wel! Update van wat ik tot nu toe heb gedaan: een detective afgerond en ingestuurd bij vier uitgeverijen een half jaar geleden. Helaas zagen ze allevier geen commerciële mogelijkheden in. Dus Lexie en Kobalt liggen in de la voor een nieuwe herschrijfronde. Bij de marathon van Zinniger Zinnen heb ik een eerste deel geschreven van een YA-roman over het einde van de wereld zoals wij die kennen. Ja ja, doe maar wild: het verhaal speelt zich af in Nederland, maar dan wel een heel ander Nederland, waarbij het noorden geheel is verlaten en ons land een bureaucratische dictatuur is geworden. Was erg leuk om te doen: ga ik zeker mee verder. Met mijn Kastelenboekmaatje ben ik nu druk met een boek over een waargebeurde geschiedenis over een Joodse vrouw op Curaçao. Zij is nu 83, maar in de oorlog was ze tien jaar en moest ze zich alleen zien te redden in Polen. Bijzonder verhaal, mooi dat ik dat mag schrijven. Jeannette doet de research en leest met mijn interpretatie mee. Daar ben ik nu op dit moment hard mee bezig. Binnenkort ga ik weer een week naar MIlonga en hoop dan heel veel verder te komen. Want wie mij nog een beetje van vroeger kent; het blijft worstelen met de tijd. Werk gaat voor, maar eigenlijk is dit ook werk. Nou ja, ik wilde jullie vooral even laten weten dat ik nog besta en jullie niet ben vergeten! Snel een beetje bijlezen.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ga ik doen! Hoewel ik er nu geen tijd voor heb, komen er wel steeds ideeën voorbij waarvan ik dan denk, onthouden en gebruiken straks!

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom terug Marjan :) Leuk om te lezen dat je zo actief met schrijven bezig ben geweest, daar kun je best trots op zijn (ook al zijn de manuscripten afgewezen). Ik heb besloten het schrijven ook weer op te pakken, met langzame aanloop. Ik was ook vier of vijf jaar afwezig hier.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het lijkt wel een reünie! Ik merk wel dat de drukte ervoor zorgt dat je minder actief wordt op fora. Alles bijhouden kost gewoon teveel tijd. Maar ik zal proberen wat vaker langs te wippen. Hee Dargor, dat is echt lang geleden! Leuk je weer te zien.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marjan en Dargor, welkom terug! Ik ben er ook niet vaak, lees af en toe wat mee, maar zeg weinig. Te druk met schrijven, zullen we maar zeggen. :nod:

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Precies, ik heb altijd het gevoel dat ik aan het spijbelen ben als ik hier ben. Of op twitter of facebook. :confused:

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, het is lang geleden. Ik herinner me die middag in Groningen nog, bij Favake (als ik me haar naam goed herinner). Spijbelen als je hier bent? Terwijl je hier ook zou kunnen komen om naar school te gaan, figuurlijk gesproken dan :nod: Dan is spijbelen ineens het verlaten van SOL :p Natuurlijk is het leerzaam hier af en toe rond te hangen, het nuttige met het aangename verenigen noem ik dat...

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Spijbelen omdat ik dan niet aan het schrijven ben. maar je hebt gelijk Dargor, het is ook leerzaam om hier langs te komen. Ja, dat weet ik ook nog, de meet bij Favake. Wij zitten tegenwoordig af en toe een vrijdag samen te schrijven in een goede koffietent hier in Groningen. Gezellig en nuttig.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Die meeting herinner ik me ook nog goed. Aangezien ik niemand kende, was ik behoorlijk zenuwachtig. Eerst bij het verkeerde huis aangeklopt. Die vergissing is een gewoonte geworden. Ach, ik ken geen mens zonder fouten.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En toen was er weer een jaar voorbij. De tijd vliegt! Ik heb die tijd wel goed gebruikt: dat boek waar ik het hiervoor over had, over de Joodse vrouw op Curaçao, dat boek heb ik afgelopen jaar geschreven. Een enorm werk, dat heel veel tijd kostte, zo naast mijn werk en andere bezigheden. Samen met Jeannette, mijn kastelenboekmaatje. We zijn nu net terug van Curaçao waar we het boek aan Janina zelf hebben overhandigd. Heel ontroerend was dat. En ik ben er eindelijk toe gekomen om hier een fatsoenlijke boekpresentatie aan te maken over de making of. Op nu naar het volgende boek: Leegland!