Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 64 - Huiswerk

"Leg die smartphone weg John, eerst je huiswerk afmaken." Die zin moest de moeder van John elke dag herhalen. Op een dag vond ze het genoeg. Ze kon de gebruikelijke zin niet meer over haar lippen krijgen. Ze verzon iets anders. Tenslotte had ze niet voor niets speciale gaven. John lag in zijn bed. Hij sliep met zijn smartphone nog in zijn hand. De schoolboeken waren zijn tas nog niet uit geweest die middag. Plotseling ging de smartphone heftig trillen. John schrok wakker en keek verschrikt op het scherm. "Jij zult vanaf nu elke dag je huiswerk maken." Een heks, die erg veel op zijn moeder leek, sprak met schelle stem. "Elke dag, hoor je, anders verander ik je in een schooltas en kan je de rest van je leven de wijsheid voor een ander dragen." Nog diezelfde nacht sloeg hij bibberend een boek open en begon te lezen.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb altijd geweten dat heksen het beste met ons voor hebben. De schooltas is wel vervangen door een rugzak, Angelique. Zie ze maar fietsen, naar en van school, met z'n drieën naast elkaar, slingerend over de weg en geen richting aangeven of omkijken als ze linksaf slaan. Vanmiddag nog meegemaakt. Ik toeterde. Een middelvinger als antwoord.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
leuk sprookje! Maar als ik John was, was voor mij toch wel het moment aangebroken om op kamers te gaan wonen (grapje hoor) ;-)

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Angelieke, Erg leuk en origineel. Een modern sprookje om je kinderen bang te maken. (daar werden sprookjes vroeger ok voor gebruikt)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Angelieke, Knap dat je het 'ouderwetse' sprookje hebt weten te vertalen naar onze moderne tijd. Dat maakt het herkenbaar en extra leuk om te lezen. :) Nog één kleine opmerking. Ik zou de zin 'Tenslotte had ze niet voor niets speciale gaven' veranderen in 'Ze had tenslotte niet voor niets speciale gaven' omdat het voor mijn gevoel dan beter loopt. Maar dat is een kwestie van smaak. ;)

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Marietje - dank je, ik ben altijd blij als men moet lachen. @ Bart - beetje meer van nu dan van het verleden inderdaad. @ Dos - Ik had er inderdaad een rugzak van willen maken, maar wilde toch extra benadrukken dat er schoolboeken in zaten. Tja Dos die jeugd toch, geen respect voor de mede-(aap) mens :) @ Thijs - ja, is veel leuker, maar voor de studie niet zo best vrees ik. @ Annemieke - dank je wel. Volgens mij kunnen beide woorden hier gebruikt worden. @ pim2000 - blijkbaar werkt het. Bedankt voor je compliment. @ Lilithx - :) @ Janp - dank je wel. De moderne heks moet wat verzinnen om onder de aandacht te komen. @ Maddbrug - dank je wel voor je compliment. @ Maroussia - dank je wel voor je compliment en je bevindingen. Je hebt gelijk, loopt wat soepeler.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Erg leuk geschreven Angelieke. Een actueel probleem ook, heel herkenbaar.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha! Ik vraag me hier regelmatig hardop af of ik een bandje zal inspreken (moest het even uitleggen, van zo'n cassetterecorder enzo) dat ik dan eindeloos kan afspelen met steeds dezelfde vragen aan de jeugd in huis. Maar een sprookje heb ik er nog niet van kunnen maken. Goed gevonden. Was leuk om te lezen.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel leuk. Tip voor opvoeders: maak een facebookfilmpje om door te dringen.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Alice's - dank je wel voor je compliment. Een cassettebandje zullen ze niet kennen :) @ Petra - dank je voor het lezen en je compliment. @ Eline - dank je wel, blij dat je het leuk vond.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je wel Anne. ( Heb je nu je lippenstift roder gemaakt? Of kijk ik anders tegen je fotootje aan.)
Het is een andere foto met rooiere lippenstift :D