Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#64 - De vervulde wens

Er was eens een vrouw die dood wilde. Ooit had ze pillen ingenomen, waarna ze een half uur wachtte op de hevige buikkrampen die haar overgang naar de eeuwigheid zouden inluiden. Er gebeurde niets. Een andere keer sprong ze bij Breukelen op de rails, maar er was een wisselstoring en de intercity Utrecht-Amsterdam was uitgevallen. Keer op keer mislukten haar pogingen. Ze was al oud toen ze er de brui aan gaf. Ik blijf wel leven, dacht ze, wat maakt het ook uit. Ze ging wandelen. De zon scheen, de vogels floten en de wind ruiste zacht door de bomen. Even sloot ze haar ogen om van de lente te genieten, want daar was het al die jaren niet van gekomen. Een vrachtauto vloog gierend uit de bocht. De vrouw werd vermorzeld onder de wielen en ze had niet eens tijd om te beseffen dat haar wens eindelijk was vervuld.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een om-denken invulling. :) [ze had niet eens tijd om te beseffen dat haar wens eindelijk was vervuld.] In deze zin wordt m.i. te veel uitgelegd, misschien het simpele: en ze leefde nog lang en gelukkig? Ik krijg medelijden met de HP omdat de arme vrouw niet lang heeft kunnen genieten. Mooie tegenstelling in het verhaal.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ze was al oud toen ze er de brui aan gaf. Ik blijf wel leven, dacht ze, wat maakt het ook uit.
Je hebt een heerlijk sprookje geschreven. Erg goed bovenstaande zinnen. Met veel plezier gelezen.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het raakte me, Petra, maar ik ben het ben Marietje eens dat het einde krachtiger kan. "Ze leefde lang maar stierf gelukkig", misschien?

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Petra, heerlijk zwartgallig en relativerend stukje met de wisselstoring als 'pointe d'humour'. Hoewel je de vrachtauto ook niet kan wegvagen. :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Petra, Een modern sprookje, of zoals Marietje zegt een omdenk-sprookje. Leuk gedaan. Een een mooi motto dat wanneer je opgeeft iets te vinden het vanzelf op je pad komt. haha

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
PetraO, Heel mooi, vooral deze:
Even sloot ze haar ogen om van de lente te genieten, want daar was het al die jaren niet van gekomen.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ allemaal: bedankt voor de reacties. Natuurlijk kan het einde anders, maar na overlezen heb ik bedacht dat het goor mij goed is, zo. Ik hou van zwartgalligheid en botheid: dat laatste trouwens met name in verhalen.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het opzich wel mooi. Eindelijk wanneer ze het los laat en geniet gaat haar wens in vervulling, een mooie boodschap. :thumbsup:

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag PetraO, eindelijk was de vrouw gelukkig, ze genoot van de lente die ze zolang gemist had en toen kwam die vrachtwagen voorbij, ik vind het toch wel jammer voor haar - droevig sprookje :\\