Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 60 - Visite en vis

25 juni 2015 - 16:20
Zo, daar zitten jullie dan. Ja, kijk maar eens goed naar elkaar. Jaren lang hebben jullie elkaar het leven zuur gemaakt. Geen week ging er voorbij of er zat weer een van jullie te janken aan mijn bed. Gek werd ik ervan. Een kopje thee zetten voor mij, of even de tv een stukje draaien zodat ik het beeld beter kon zien, daar was geen tijd voor. Klagen over die en over zus en zo. Jullie probeerden bij mij allemaal je gelijk te halen. Daarnaast denken jullie allemaal dat je zo lief voor me bent geweest. Maar natuurlijk ging het jullie alleen om het geld en niet om mij als persoon. Ik heb inderdaad best wel wat, meer dan ik kon opmaken in mijn leven. Nu de notaris dit leest zie ik jullie gezichten opklaren en denken: hij heeft dus nog niet alles opgemaakt. Nee, dat klopt, er is nog over. Voor wie is dat dan wel? Voor jullie? Mwaaah, ik weet het niet. Ik zal jullie een kans geven. Jullie gaan twee weken met z’n allen naar een survivalkamp. Visite en vis blijven maar drie dagen fris, dus het zal een hele klus worden om die weken bij elkaar te blijven in dat kamp. Als er ook maar één persoon vertrekt dan is mijn hele bezit voor Kattenpension “de blije kat”. Als jullie het presteren om de volle twee weken in vrede te survivallen dan mogen jullie mijn nalatenschap gelijkelijk, onder elkaar en over de weken verdelen. De notaris gaat mee gedurende de twee weken, hij heeft wel een lachwekkende vakantie verdient. Note: alleen bestemd voor Notaris Poel. Pas aan het einde van de survival mogen ze weten dat ik alleen maar een kat heb en een paar kwartjes om voer voor het beest te kopen.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 juni 2015 - 20:45
Enkel de mwaah, vind ik niet zo passen in een geschreven brief, maar dat is weer persoonlijk. Wel grappig dat de vrouw hen om de tuin leidt.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
25 juni 2015 - 22:56
Dag Angelieke, ik ben het eens met Tja, er zit een venijnig ondertoontje in, of beter gezegd, er schuilt een addertje onder het gras, of nog beter gezegd, er wordt een kat in een zak verkocht. Ik moest toch wel even lachen :lol:

26 juni 2015 - 8:28
Ik heb er om kunnen lachen, Angelieke. Ik zat tijdens het verhaal te bedenken: "Hoeveel is de erfenis eigenlijk." Er staan wel een paar kromme zinnen in. Heb je dat bewust gedaan?

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
26 juni 2015 - 10:51
Angelieke, het gemene van het testament vind ik wel leuk, maar ik geloof niet dat notaris Poel zich heeft laten lenen voor de uitvoering ervan.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
26 juni 2015 - 11:48
@ Lilithx - grappig dat je meteen denkt dat het een vrouw is. Ik had het eigenlijk geschreven alsof de hp een man was. Maakt voor het verhaal verder niet uit. De hp heeft de brief in gedachte opgekladderd en de mwaah die hij dacht erbij geschreven. @ pim2000 - bedankt voor je compliment. Het was ook zo bedoeld. Jarenlang en jaren lang - daar ben ik idd niet zo goed in. @ Tja - ik ben idd erg gemeen :unibrow: dank voor je glimlach. @ Blatatski - ja, alleen de kat was nog over en daar zat de familie vast niet op te wachten. Twee weken moeite doen om elkaar te accepteren en dan een kat als beloning. @ Olaf - de brief is door de overleden hp opgeschreven. Ik zou het ook anders doen. @ Dos - het was de wilsbeschikking van de overledene, hij zal wel moeten. Al denk ik idd dat hij niet mee is gegaan met de survivaltocht.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
26 juni 2015 - 14:49
Angelieke, ja, hilarische brief. Dat de notaris meegaat is niet geloofwaardig, want de overledene heeft geen geld - en de notaris doet het niet gratis :)

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
27 juni 2015 - 11:00
Hallo Angelieke Ik dacht ook dat het een vrouw was, je voelt de frustratie van HP Als er maar geen dooien vallen in die twee weken, of misschien word de notaris wel afgemaakt als hij het uiteindelijk testament voorleest. Maar die gaat niet mee volgens Jan, misschien wel zijn geluk.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
27 juni 2015 - 13:28
@ janp - ik ben blij dat ik je aan het lachen heb gemaakt. De notaris is inderdaad niet meegegaan. @ Meta - er zullen vast wel een paar familieleden met een blauw oog terugkomen :) bedankt voor het lezen.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 juni 2015 - 9:48
Hoi Angelieke, Even terugkomen op jaren lang en jarenlang. In het Nederlands zijn samenstellingen altijd aan elkaar, eventueel met een tussenstreepje om duidelijkheid te verstrekken. In het engels zijn ze altijd los van elkaar geschreven. Zo nu hoef je nooit meer te twijfelen.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 juni 2015 - 10:03
Lekker gemeen, inderdaad. Vooral door deze: "Ik heb inderdaad best wel wat, meer dan ik kon opmaken in mijn leven." Eigenlijk zijn ze toch geen visite, alleen voor de kampbeheerder?

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 juni 2015 - 11:01
@ Marcus - inderdaad hij kon de kat niet opmaken, die leefde nog. Nee het gezelschap is idd geen visite, maar moeten twee weken met elkaar doorbrengen, daar slaat de uitdrukking op. Bedankt voor het lezen en je commentaar.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 juni 2015 - 21:03
Geweldig! :lol: Wat een leuk verhaal heb je geschreven. Hij geeft zijn familie uiteindelijk iets veel waardevollers mee dan alleen maar geld. Ik hoop dat de familiebanden zo heel wat hechter mogen worden.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 juli 2015 - 11:00
@ Anne - dat is inderdaad zijn bedoeling. Bedankt voor het lezen. @ schrijvenmaar - "vilein" dat woord ken ik niet, maar ik snap denk ik de strekking ervan. dank je voor het lezen en het lachen. @ PetraO - geen geld, maar een kat te verdelen. Is meer een verplichting voor de meesten in die familie dan een cadeau.