Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

# 58 - Slimmer dan mijn pa

Die pa van mij heeft geen gelijk! Ik ga het hem bewijzen. De hele wereld zal zien dat ik gelijk heb. Als we vliegen dan kan ik het hem zelf laten zien. Hij denkt dat het dichterbij de zon warmer wordt. Wat een onzin, het wordt juist kouder. Hij zal me nooit geloven als ik zeg dat het onzin is. Ik moet het hem bewijzen. Eindelijk, we gaan. Oh, heerlijk om door de lucht te zweven. Kijk, daar gaat mijn pa, voorzichtig vliegend, netjes in het midden tussen de zee en de zon. Ik vlieg nog maar even achter hem aan. Wel echt supergaaf dit. Nu ben ik braaf genoeg geweest. Vaarwel oude denkbeelden, daar ga ik. Zou hij me zien? Ja, hij kijkt naar me. Hoger en hoger en nog steeds geen smeltende was. Ik heb gelijk! Het voelt juist kouder hierboven, niet warmer, Ha ha, ik heb gelijk! Wat zal hij balen als we straks landen. Of misschien is hij wel trots op mij. Nee, hij zal boos zijn omdat ik ongehoorzaam was. Dat ik iets nieuws heb ontdekt doet er dan niet toe. Wel een beetje erg koud hier. Ik voel mijn armen haast niet meer. Koud, koud. Ik heb gelijk. Ik heb toch gelijk. Koud, erg koud…

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een verrassende en originele invulling! :) Icarus als eigenwijze zoon die koste wat kost zijn gelijk wilt halen. Vlot geschreven deze leuke gedachtegang. :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel herkenbaar wat je schrijft. Bewijzen dat je het beter weet dan je ouders. Dat is van alle tijden. Ik heb het met plezier gelezen.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk Angelieke, Je hebt gelijk. Hoe hoger je komt hoe kouder het is. Origineel hoor. Goed gedaan

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Moraal van het verhaal: vooral zelf blijven nadenken ;-). Al die mythes met hun zogenaamde waarheden.... Goed bedacht, fraai geschreven. Top!

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Marietje - dank je wel voor je compliment. Altijd erg fijn als lezers je verhaal leuk vinden. @ nyceway - het verhaaltje is geboren uit een eigenwijze schrijver :) Fijn dat je het leuk vindt. @ schrijvenmaar - inderdaad hij valt nu niet doordat de was smelt, maar omdat hij bevriest. Resultaat blijft hetzelfde. @ Pim2000 - dank je wel! Elke eerste natuurkundeles begint met: het verhaal van Icarus klopt niet. @ Marcker - dank je wel! @ krintje - dank je wel voor je compliment!

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Angelieke Inderdaad heel leuk bedacht. Jammer dat hij het met de dood moet bekopen. Dan valt hij natuurlijk als een diepvriespakketje naar beneden :eek: .

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Angelieke, mooie invulling van de opdracht en origineel door het koude-aspect. Ik blijf nu wel met wat verwarring achter.... De mythe ontkracht.... :?

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Darkvalley - precies. Dank je wel voor het lezen. @ Meta - ja inderdaad :) @ Blavatski - Sorry dat ik je in verwarring heb gebracht. Bedankt voor het lezen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In de eerste vier regels gebruik je twee keer achter elkaar 'gelijk', 'zien' en 'onzin'. En twee keer bijna dezelfde zin: 'Ik ga het hem bewijzen' en 'Ik moet het hem bewijzen'. In de tweede alinea staat vier keer 'ik heb gelijk' en erg vaak 'koud', hoewel ik bij beide het gevoel heb dat je dat expres hebt gedaan voor extra nadruk. Persoonlijk vind ik t iets 'too much', maar dat is een kwestie van smaak.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@ janp - ja, hij wil koste wat het kost bewijzen dat hij gelijk heeft. @ Tja - Dank je Tja. Brrrrrr @ AllieCalhoun - Inderdaad een kwestie van smaak. Ik heb het expres zo geschreven. Bedankt voor je uitleg.